România: 10 vedete TV care au ieşit de pe scenă

26 Octombrie 2011

Divertismentul anilor 2000 n-ar mai fi fost acelaşi fără moderatori TV precum Mihaela Rădulescu, Şerban Huidu şi Teo Trandafir. Cei trei, dar şi mulţi alţii au ştiut cum să dea viaţă micului ecran şi să ofere clipe de fericire unor mase de oameni. Emisiuni precum "Teo", "Cronica Cârcotaşilor" şi "Duminica în familie" ne-au făcut să stăm cu ochii în televizor fără să simţim că ne pierdem timpul.

Astăzi, generaţia vedetelor TV a anilor 2000 pare că a ajuns la capăt de drum.

În locul lor au venit la cârma divertismentului românesc moderatori precum Simona Gherghe, Cătălin Măruţă sau Dan Capatos. Întrebare este: reuşesc ei oare să însufleţească micile ecrane aşa cum au făcut-o vedetele TV de mai jos?

Mihaela Rădulescu

Din mai 2009, Mihaela Rădulescu a decis să părăsească nu doar micile ecrane ci şi ţara de origine, în prezent trăind în Monte Carlo împreună cu fiul ei, Ayan. Întâlnirea cu televiziunea s-a produs în cazul ei pe la sfârşitul anului 1994, când a debutat la Tele7abc. În anii 2000 a activat la postul Antena 1, unde a prezentat ani la rândul emisiunea care a consacrat-o definitiv,  "Duminica în familie".

Vedeta si-a motivat decizia de a părăsi platourile de televiziune prin faptul că vrea să fie alături de fiul ei, Ayan, care merită să aibă o mamă aproape.

"Nu îmi trădez publicul, ci fac un pas lateral cu convingerea că fac un lucru bun pentru copilul meu", a explicat Mihaela Rădulescu. „Îmi iubesc copilul prea tare”, a mai adăugat ea, subliniind că, în proporţie de 90%, el este motivul deciziei de a renunţa la televiziune, potrivit ziare.com.

În prezent, Mihaela nu vrea să semneze niciun contract permanent cu vreo televiziune, preferând să se implice doar în proiecte de scurtă durată.

Şerban Huidu

Omul Şerban Huidu este diferit de omul de televiziune Şerban Huidu, care a prezentat ani la rândul Cronica Cârcotaşilor alături de Mihai Găinuşă. Acum însă omul Şerban Huidu a comis o faptă atât de gravă, curmarea a trei vieţi omeneşti, în urma unui accident rutier, încât omul de televiziune Şerban Huidu a încetat şi el din viaţă.

Acesta a postat zilele trecute pe blogul personal un mesaj în care anunţă retragerea sa din viaţa publică. În anul 1999, Huidu a intrat în televiziune în calitate de prezentator, iar în 2000 "Cronica Cârcotaşului" a debutat pe micile ecrane, la Prima TV. Un an mai târziu Găinuşă a fost inclus în echipă şi emisiunea a fost redenumită aşa cum o ştim astăzi.

"Am trăit în ultimul an încercări ale vieţii pe care nu le doresc nimănui. Mă doare sufletul… Am creat în ultimii ani un fenomen numit “Cronica Cărcotaşilor” de care sunt mândru şi care trebuie să continue fără mine în rolul de prezentator! Nu voi mai apărea în prim plan la Cronică şi asta din respect pentru victimele cumplitului accident", a scris Huidu pe blogul personal.

Astăzi (n.r. 26 octombrie) postul Prima TV va difuza o ediţie specială a Cronicii Cârcotaşilor, în care Mihai Găinuşă, alături de invitaţii săi, va analiza viitorul emisiunii TV.

Credit foto: TVmania

Teo Trandafir

Teo mărturiseşte că de la vârsta de opt ani şi-a dorit să fie precum Margareta Pâslaru. Anii au trecut, iar Teo a intrat în vieţile noastre în anul 1994 când a rostit pe sticlă "Bună Dimineaţa, România" alături de Mircea Badea, la Tele 7 Abc. Anii 2000 au fost anii de glorie pentru vedeta TV. Teo a înregistrat audienţe record, mai ales la Pro TV, când a prezentat emisiunea de divertisment, care îi purta numele în perioada 2000-2006. Pentru originalitatea şi umorul ei, Teo a fost comparată cu celebra moderatoare tv din Statele Unite, Oprah Winfrey.

După ce s-a luptat cu o pancreatită acută gravă în primăvara acestui an, nu se ştie, însă, dacă Teo se va mai întoarce curând pe micile ecrane.

Andreea Raicu

După ce a câştigat concursul Elite Model Look în anul 1995, contractele de televiziune nu au întârziat să apară pentru Andreea Raicu. Ţi-o mai aminteşti cu părul scurt, prezentând în anii 2000 PRO Fashion alături de Florina Fernandez la Pro TV şi, mai apoi, Stil la Prima TV? Chiar dacă Andreea Raicu a debutat pe un sector nişat, moda, ea a ştiut cum să-şi extindă orizonturile. Luată sub aripa postului Prima TV, Andreea a prezentat şi alte genuri de emisiuni cum ar fi: Reuniune de clasă (2001 - 2002), Big Brother (2003-2004) şi Megastar (2006 - 2008). Andreea a rămas prezentă pe micile ecrane şi după anii 2010 cu alte emisiuni de succes precum Întâlnire pe întuneric sau Miss fata de la ţară.

Din păcate, problemele recente de sănătate au forţat-o pe moderatoarea TV să ia o pauză: "Vine momentul în care eşti forţat să te opreşti din tot ce faci, pentru că organismul spune stop", a mărturisit aceasta. Ulterior, a dezvăluit în revista Story şi care este afecţiunea de care suferă:  "În urma unor dureri îngrozitoare, am făcut investigaţii medicale şi am descoperit câteva hernii de disc, care m-au forţat să stau în repaus total pentru o perioadă destul de lungă, dar eu sper să se termine repede".

Florin Călinescu

Doamnelor şi domnilor, Floriiiiin Călinescu! Între anii 1996 şi 2000 a prezentat emisiunea "Chestiunea zilei" la Pro TV, atingând apogeul carierei sale. El este cel care a introdus cu succes în audiovizual sarcasmul şi ironia. Stilul său acid a prins la publicul autohton. După talk-show-ul de succes au urmat şi alte emisiuni în cariera moderatorului, cum ar fi "Procesul Etapei", emisiunea difuzată la Pro TV între anii 2003 şi 2004. În prezent, Florin Călinescu se concentrează pe prima sa pasiune, actoria şi este directorul Teatrului MIc.

Andreea Marin Bănică

Andreea Marin Bănică este fără doar şi poate una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV, în mare parte şi pentru că, ani la rând, a îndeplinit visele unor oameni obişnuiţi. Timp de aproape zece ani (1999-2008), Zâna Surprizelor a moderat emisiunea "Surprize, surprize" în fiecare sâmbătă seară. Andreea Marin transmitea în direct trei ore, ceea ce nu e deloc uşor, jonglând cu momente pline de emoţie!

Anii au trecut, iar Marin-Bănică a decis să iasă din lumina reflectoarelor pentru a se dedica acţiunilor caritabile. În luna octombrie Andreea Marin Bănică a primit premiul de excelenţă din partea eva.ro, în cadrul galei "Eva 10 ani", pentru actele sale de caritate.

Andrei Gheorghe

După Florin Călinescu, a venit rândul lui Andrei Gheorghe să aducă un strop de cinism şi aroganţă pe micile ecrane. Plin de el şi cu replicile acide mereu pregătite, Andrei Gheorghe a făcut un adevărat show în cadrul emisiunii "Gheorghe", difuzată de postul Antena 1 în 2002 şi 2003. Ne distrează şi în postura de prezentator al concursului "Lanţul Slăbiciunilor" la Pro TV. În anul 2009, după o pauză de câţiva ani, Andrei Gheorghe acceptă provocarea de la Kanal D pentru a prezenta reality show-ul românesc "Rătăciţi în Panama". De atunci, Gheorghe a mai avut prezenţe sporadice pe la TV, însă în calitate de invitat, nu de moderator TV.

Mihaela Tatu

Mihaela Tatu a devenit o figură cunoscută pe sticlă încă din anii 2000, când modera emisiunea "Viaţa bate filmul" la ProTV. În anul 2001 se mută la postul Acasă TV unde prezintă, timp de şapte ani, emisiunea "De 3 X Femeie". Emisiunea s-a bucurat de un real succes, în mare parte pentru că Mihaela Tatu dădea lecţii de viaţă cu ajutorul invitaţilor din platou, adesea, femei de succes, şi încerca să facă educaţie sexuală în prime-time. Bebe Mihăescu a fost unul dintre invitaţii de marcă ai emisiunii. Despre plecarea din PRO, în anul 2009, Tatu a spus că: "Nu m-am mai simţit bine cu mine. Postul s-a întinerit, iar eu nu mi-am mai găsit locul". De atunci Mihaela Tatu a ieşit încetul cu încetul din atenţia publicului.

Gianina Corondan

Gianina Corondan este una dintre cele mai nonconformiste prezentatoare TV din România, care s-a adresat în special publicului tânăr, cu emisiuni precum Generaţia PRO sau Şcoala Vedetelor. Gianina Corondan a prezentat, alături de Cosmin Cernat, şi emisiunea "Stele de... 5 stele". În anul 2005, ea a fost diriginta noii promoţii a Şcolii vedetelor, iar apoi a călătorit prin România, pentru a prezenta, împreună cu Tom Wilson, "O tură de aventură". Căsătorită cu Mihai Anton, Gianina a prezentat, alături de soţul ei, "Efectul MG", pe TVR, potrivit vedeta.ro.

Marius Tucă

În anul 1996, Marius Tucă dă lovitura cu talk-show-ul „Milionarii de la miezul nopţii”, cu ajutorul căruia îşi câştigă reputaţia de jurnalist intransigent. După câţiva ani, schimbă numele emisiunii în "Marius Tucă Show". Emisiunea iese din emisie în preajma alegerilor prezidenţiale din 2004. Va reveni în 2008 cu subiectul "Elodia". Chiar dacă a dispărut de pe micile ecrane, Marius Tucă profesează în continuare meseria de jurnalist, fiind în prezent director al ziarului Jurnalul Naţional, pe care l-a înfiinţat în 1993.

Credit foto: revistafelicia.ro