România: 10 vedete deprimante

5 Noiembrie 2011

Omul în negru, personajul care nu a aflat că s-a terminat al doilea Război Mondial, fata de bani gata distrusă şi bărbatul care mai mult se plânge, decât să facă, acestea sunt o parte dintre personajele considerate deprimante pentru societatea de astăzi. Toţi şi fiecare dintre ei fac parte din peisajul media din România, sunt mai mult sau mai puţin vedete şi câştigă bani frumoşi de pe urma imaginii pe care o promovează.

Nicoleta Luciu, mama eroină obsedată de greutate

Atunci când te înhami la un drum cu trei bebeluşi în pântec, nu prea te mai interesează de felul în care arăţi, mai ales dacă este o alegere personală ca în cazul Nicoletei Luciu. Ei bine, această atitudine nu are nicio legătură cu mămica eroină care de când a născut nu face altceva decât să vorbească despre kilogramele în plus şi tratamentele pe care o să le facă în continuare, uitând aproape că doar ce a adus pe lume trei copilaşi minunaţi, o premieră în showizz-ul românesc. Şi mai deprimant de atât este faptul că, pe altă parte, se contrazice şi spune că nu slăbitul este prioritatea ei acum.

Radu Mazăre, un fascist de stânga

Primarul din Constanţa, fie că vrea, fie că nu ştie, îşi promovează o imagine care-i contrazice culoarea politică. În plus, este deprimat pentru că, la modul cel mai serios, nu ştie pe ce lume trăieşte. Încă nu a aflat că s-a terminat al doilea Război Mondial şi continuă să promită... marea cu sarea.

Monica Tatoiu, de la catedră, la pupitru

O profesoară respectabilă la un moment dat, apoi un director de succes al unei companii importante, astăzi doar un invitat special la TV. Şi cum îi stă bine unui invitat special, Monica Tatoiu adoră ca o dată pe lună să bage, la propriu, câte o televiziune de ştiri la ea în... şifonier. Ce am observat este că are multe haine şi că aproape toate sunt fake-uri.

Damian Drăghici, într-o luptă constantă cu el

"Da, m-am îngrăşat. Mult, puţin, nu-mi pasă. Cred că peste 25 de kilograme, nu m-am cântărit. Am făcut-o cu voia mea, ca să-mi liniştesc familia. Erau îngrijoraţi şi mă certau că arăt jalnic aşa slab, că parcă nu mai sunt de-al lor", le-a declarat artistul celor de la Cancan. Este deprimat să vezi cum un bărbat în toată puterea cuvântului îşi ascunde lipsa de ambiţie în spatele familiei. "Îmi plac mâncarea, băutura, gagicile şi sexul. Îmi place viaţa şi vreau să o trăiesc din plin. Noi ţiganii suntem graşi şi ne place carnea prăjită".

Silviu Prigoană, man in black

Nu filmul, ci personajul. Costumul negru s-a lipit de politician ca marca de scrisoare şi indiferent care este motivul, nu putem să nu recunoaştem că este deranjant. În plus, negrul nu este tocmai o culoare sau, după cum spune Botezatu, o nonculoare comodă. De cele mai multe ori ea nu transmite decât tristeţe, remuşcare, doliu, nefericire, frică, mânie, anonimat, revoltă.

Irinel Columbeanu şi dorinţa de piţiponceală

Milionarul de la Izvori este, categoric, un personaj cu o poveste. Şi-a transformat viaţa într-un tabloid, a pierdut foarte mulţi bani, a făcut circ cu bună ştiinţă, distrugându-şi imaginea de afacerist. Aminteşte-ţi de episoadele în care ieşea dimineaţa din club pe 7 cărări, se îmbrăca totalmente neinspirat şi se iubea cu foc în jacuzzi cu două duduiţe de o calitate îndoielnică.

Viorel şi Oana Lis, până unde, până unde

În acest cuplu, nu se ştie care este mai deprimant decât celălalt. El că este un bărbat în toată firea, un fost primar general, un om de afaceri care astăzi a ales să se prostească la TV sau ea care şi-a uitat vârsta, se rujează în public şi pleacă acasă cu şerveţele pe care le găsesc pe masa unde a servit porţia considerabilă de fast-food.

Oana Zăvoranu şi povestea unei stele căzătoare

Copil de bani gata de la Afumaţi, actriţă talentată, soţie iubită, femeie frumoasă, om bogat... acestea au fost elementele care au caracterizat-o la un moment dat pe Querida. Astăzi, în afară de frumuseţe, nu i-a mai rămas nimic şi ce este şi mai deprimant este faptul că Zăvoranu a uitat un lucru evident: frumuseţea e trecătoare.

Liviu Vârciu sau cum să mori de dragoste rănit

Bărbat frumos despre care se vorbeşte în târg că este foarte priceput şi ca amant, cu potenţial financiar şi profesional, dar care a rămas cramponat într-o relaţie trecută, mult prea discutată şi extrem de fumată. Este vorba, evident, despre căsnicia cu Adelina Pestriţu, căsnicie care a născut o piţipoancă şi un bărbat deprimant care nu se poate rupe de ea, deşi întotdeauna promite acelaşi lucru: "Este ultima oră când vorbesc despre acest subiect".