Mihaela Rădulescu şi 5 secrete ale unei mame

Astăzi am decis să vorbim despre 3 mame celebre din România care, în ciuda tuturor speculaţiilor, au demonstrat că se pricep la meseria de părinte.

Astăzi am decis să vorbim despre 3 mame celebre din România care, în ciuda tuturor speculaţiilor, au demonstrat că se pricep la meseria de părinte. Pentru mine sunt exemple, pentru tine... nu ştiu, aştept să-mi spui. La final, o să ai ocazia să citeşti părerile specialiştilor... Aceştia îţi vor spune care sunt cele mai importante 5 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte şi după ce ai devenit mămică.

Mihaela Rădulescu, Andreea Marin Bănică şi Luminiţa Anghel sunt trei dintre mamele celebre din România. Fiecare dintre ele are o poveste şi fiecare dintre ele a făcut sacrificii, a dărâmat bariere în drumul către statutul de mamă.

Mame fără secrete


Mihaela Rădulescu şi dragostea pentru Ayan

L-a adus pe lume în 2004 când era în culmea gloriei în televiziune. Întotdeauna şi-a dorit să facă un copil, însă numeroasele probleme de sănătate pe care le-a avut au împiedicat-o. Pentru liniştea copilului ei, Mihaela Rădulescu a preferat să-şi pună cariera pe locul 2 şi să părăsească România pentru o viaţă mai liniştită în Monaco. Târgul vuieşte că aceasta ar fi fost condiţia pusă de fostul ei soţ, Elan Schwartzenberg şi că dacă vedeta nu o accepta risca să-şi piardă copilul. Indiferent cum a stat situaţia, Mihaela Rădulescu merită să fie aplaudată pentru că a renunţat la tot ce a construit din punctul de vedere al carierei, pentru fiul ei.

Andreea Marin Bănică: Violeta înainte de toate

Controversată, hulită sau apreciată, Andreea Marin Bănică a înţeles că faima nu înseamnă totul. În anul 2007, vedeta TV o aducea pe lume pe Ana Violeta, rodul căsătoriei cu Ştefan Bănică Jr. Încă dinainte să vină pe lume copila sa, Andreea Marin Bănică a declarat că se va ocupa personal de creştere şi îngrijirea Violetei. Poate că mulţi nu au crezut că "Zâna Surprizelor" va face un pas înapoi în cariera sa de dragul copilului. Iată că acest lucru s-a întâmplat, iar noi nu putem să facem altceva decât să o felicităm.

Luminiţa Anghel, mamă adoptivă

Puţin sunt cei care nu au aflat încă povestea de dragoste dintre Luminiţa Anghel şi David, fiul ei de 11 ani. Când spun poveste de dragoste, nu exagerez cu nimic, pentru că relaţia dintre cei doi a început într-o cu totul şi cu totul altă împrejurare decât cea a unei mame cu puiul ei. Luminiţa Anghel l-a adoptat pe David: "Mi-am adoptat fiul la două luni după căsătorie, nici măcar nu încercasem să rămân însarcinată cu fostul meu soţ. Încă din adolescenţă mi-am dorit să aduc în casă un copil rămas fără părinţi. Am făcut adopţia asta din altruism, nicidecum pentru că nu pot să fac copii. Şi aş mai face-o şi astăzi daca aş avea posibilitatea financiară şi timp suficient să mă ocup, separat, de naşterea propriului copil", declara artista la un moment dat.

În acest moment, Luminiţa Anghel nu trece prin cea mai bună perioadă din viaţa ei, propria ei mamă fiind paralizată, însă sacrificiul pe care l-a făcut la un moment dat poate nu va rămâne nerăsplătit.

Secretele unei mame


Am văzut în cele scrise mai sus că cel mai important rol sau job pe care-l poţi avea în viaţă este să fii mamă. Pentru el nu există sacrificiu pe care să nu-l poţi face. Ca să fii mamă nu-ţi trebuie vreo şcoală, instinctul tău este suficient, el te va ghida în acest orizont nou. Este important, însă, să asculţi şi sfaturile specialiştilor care te vor ajuta să-ţi trasezi liniile corecte ca, mai târziu, să nu-ţi pui întrebări de genul: "Am procedat corect?", "Mi-am educat bine copilul".

Iată care ar fi primele cinci secrete pe care ar trebui să le ştii...


1. Iubeşte-l indiferent de situaţie

Dragostea este cel mai important lucru pe care îl poţi transmite copilului tău. Indiferent de ce face, de cum este, nu uita de dragoste. Îmbrăţişează-l, spune-i că-l iubeşti, spune-i că eşti mândră de el, spune-i că este cel mai bun şi ascultător copil de pe pământ. Pentru el aceste lucruri sunt foarte importante.

2. Respectă-l şi te va respecta, ai răbdare şi va avea şi el

Preţuieşte lucrurile pe care le face, iar dacă face ceva greşit ai răbdare cu el. Recompensează-l de fiecare dată când a făcut ceva bun şi explică-i cu blândeţe ce a greşit dacă este cazul. Atunci când îi promiţi ceva, asigură-te că te poţi ţine de cuvânt pentru că altfel copilul tău îşi va pierde încrederea în tine. Implică-l în toate activităţile domestice, în limita siguranţei lui, şi o să vezi cât de mult vă veţi apropia şi cât de mult vor conta aceste lucruri în relaţia voastră, dar şi în educaţia celui  mic.

3. Cel mai bun exemplu eşti chiar tu

Arată-i copilului tău că eşti o persoană responsabilă, că munceşti pentru ca familiei voastre să nu-i lipsească nimic. Acesta este un exemplu foarte bun pentru el ca viitor părinte. Să construieşti un cămin cald, plin de dragoste pentru copilul tău trebuie să fie una dintre cele mai importante preocupări ale tale vizavi de copilul tău.

4. Lasă moştenire tradiţiile

Tradiţiile, obiceiurile, tabieturile fiecărei familie sunt foarte importante în educaţia celui mic. Ai grijă ca acestea să fie păstrate din generaţie, în generaţie, ai grijă ca şi copilul tău să se bucure de ce te-ai bucurat tu în copilărie. Găteşte reţete ale familiei, împodoboţi bradul împreună sau fă-i o surpriză în dimineaţa de Crăciun să-l găsească gata aranjat, Paştele petrece-l alături de el, etc.

5. Comunică mereu cu el

Vorbeşte cu el, răspunde-i la întrebări, nu te feri de subiectele grele pentru că şi ele trebuiesc tratate. Este important ca micuţul tău să afle ce înseamnă viaţă din experienţele celor pe care îi iubeşte, nu din experienţele străinilor sau ale prietenilor.

16 Octombrie 2010