"Ma simt asa de viu! Simti asta?"

Asa si-a inceput Michael Jackson ultima repetie pe care a facut-o pentru turneul ce avea sa vina.

Asa si-a inceput Michael Jackson ultima repetie pe care a facut-o pentru turneul ce avea sa vina. Dupa 48 de ore a murit. Kevin Mazur, prietenul artistului de-o viata, le-a relatat celor de la Mirror.co.uk care era starea superstarului cu doar cateva ore inainte sa moara.

Mazur povesteste ca atunci, pe scena, in timpul repetitiilor, l-a gasit pe acelasi Michael care, acum 15 ani, umplea stadioanele si facea mii de oameni sa vibreze la unison. Era incantat, era fericit, se redescoperise, facea ce-i placea cel  mai mult.

"Acesta este locul in care trebuie sa fiu. Oare de ce am lipsit atat de mult timp de aici?", se intreba Michael in timpul repetitiilor. Imbracat intr-un sacou gri si cu o pereche de pantaloni negri, Michael a urcat pe scena si a inceput sa execute numerele de dans care l-au facut celebru.

"Haideti pe scena... haideti sa reusim sa facem acest lucru", striga artistul catre dansatorii sai, tineri cu 30 de ani mai mici decat el, dar care uneori isi pierdeau toata energia. Numai el parea de neinvins.

"Sunt atat de incantat. Trebuie sa mai lucram putin pe cateva piese si ne apropiem de final. Cam despre asta este vorba, de fapt. Eu, pe scena", se confensa Michael prietenului sau, intr-o pauza. "Kevin, stii ce-mi lipseste cel mai mult? Fanii, familia, oamenii... Sunt sigur ca vor veni. Stiu ca vor veni. Sunt foarte multumit de cum merg treburile. Tu poti sa simti asta?".

In ziua respectiva, Jackson a cantat nu mai putin de 12 piese, oprindu-se numai ca sa se stearga cu un prosop alb, strategic pus intr-o parte a scenei. La final, artistul a tinut sa precizeze: "Acesta sunt eu. Sunt asa de plin de viata.
Parca am cantat intotdeauna"
.

Kevin Mazur povesteste ca Michael se comporta ca un barbat care urma sa devina tata pentru prima data. Era foarte concentrat, se interesa de toate nimicurile, nu-i scapa nimic. "Intre cantece, ii placea sa faca glume cu oamenii din jurul sau, radea cu dansatorii si cu regizorul spectacolului. Nu l-am mai vazut niciodata asa de fericit".

"Ma uitam la el si descopeream acel profesionalism, pe care nu l-am vazut decat la el. Era acolo ca sa faca o treaba si o facea al naibii de bine. Era incredibil!", continua Kevin. Odata ce termina repetitiile, Michael consulta desfasuratorul si o lua de la capat cu melodiile la care simtea nevoia sa mai imbunatateasca. In permanenta vorbea cu regizorul spectacolului, Kenny Ortega, ca sa puna la punct detaliile pentru fiecare piesa: lumini, efecte, se ocupa personal de toate.
"Urma sa fie un spectacol deosebit".

Cel mai mult ii placea sa cante "Thriller" si o facea la fel de bine ca acum 15 ani. "Se putea vedea pe fata lui cat de mult ii placea aceasta piesa. Era cu adevarat fericit! Singurele miscari pe care nu le-am vazut in timpul repetitiilor au fost doua lifting-uri in aer, pe care intentiona sa le faca. Era senzational!", continua Mazur.

Kevin l-a fotografiat pentru prima data pe artist in anul 1984, in timpul turneului "Victory", pe care l-a sustinut in America de Nord. Apoi au mai lucrat la "Bad and Dangerous" si urmau sa se reintalneasca la "50 This Is It shows at London's O2". Devastat de moartea prietenului sau, Kevin povesteste ca Michael era plin de energie, era fericit, radea, se distra cu dansatorii. "Il aveam in fata pe acel Michael pe care l-am cunoscut cu ani in urma si pe care am ajuns sa-l iubesc".

Kevin nu este singura persoana care sustine ca starea artistului era foarte buna.
Antrenorul personal al artistului spune ca a facut antrenament cu Michael si ca acesta parea in regula. Nu acelasi lucru este sustinut si de nutritionista artistului, care spune ca Michael se afla intr-o stare foarte proasta si ca posibila cauza a mortii este o surpradoza de Diprivan sau Propofol, un anestezic foarte puternic care nu se administreaza decat la terapie intensiva. Cherilyn Lee povesteste ca la un moment dat, Michael ar fi rugat-o sa-i faca rost de acest medicament si de un anestezist care sa i-l administreze si sa-l supravegheze pe toata durata noptii. Artistul suferea de insomnii si-si dorea, cu disperare, sa se odihneasca. Acum o face!

2 Iulie 2009