Isteria maidanezilor: 5 vedete pro şi contra uciderii câinilor comunitari

6 Septembrie 2013
După ce un băieţel în vârstă de doar patru ani de zile a murit sfâşiat de câinii maidanezi în Bucureşti, vedetele din România s-au împărţit în două tabere. Unele celebrităţi afirmă că oamenii ar trebui să dea dovadă de maturitate în gândire şi să nu-i pună la zid pe câini, în timp ce alţii vor să omoare maidanezii.

Puya, împotriva maidanezilor

Cântăreţul, care este tatăl a doi copii, a comentat în stilul propriu pe Facebook situaţia în care se află România din cauza maidanezilor.

„Alt copil mort sfâşiat de maidanezi! Cred că o să înceapă să apară din ce în ce mai mulţi maidanezi morţi în cartierul meu dacă primăria stă pe gânduri încă. Iar celor care le plâng de milă javrelor le recomand să-şi canalizeze energia către copii amărâţi. Ar putea să le dea lor de mâncare atunci când îi zăresc căutând prin gunoaiele din faţa blocului. Viaţa unui copil face mai mult ca toate javrele de pe stradă. O să înceapă să dispară din ce în ce mai mulţi maidanezi din cartieru meu“, a fost mesajul postat de Puya pe celebra reţea de socializare.

Nadine protestează împotriva câinilor comunitari

Nadine a fost foarte afectată de drama băieţelului sfâşiat de maidanezi şi a anunţat pe Facebook că a obţinut aprobare pentru un protest împotriva câinilor comunitari.

„Oameni buni, pentru mine s-a umplut paharul! Iubesc câinii, îi ador, dar în lumea în care vreau să trăiesc, copiii nu sunt hrană pentru câini. După o noapte nedormită de furie şi indignare, m-am dus la Primăria Capitalei şi am depus o cerere pentru a face sâmbătă un protest. Acest protest nu încurajează tortura şi violenţa faţă de animale, ci aplicarea unor programe pentru controlul lor. Părinţii copilului trebuie să ştie că ne doare, ne afectează şi ne marchează atât de mult încât vrem să schimbăm ceva“, a spus Nadine.

Lucian Mîndruţă vrea moarte pentru moarte

Şi Lucian Mîndruţă a avut o reacţie dură la adresa asociaţiilor care protejează câinii maidanezi. „Vier Pfoten, doamnele care vă pupaţi cu maidanezii în bot, doamnelor fără soţ şi sex şi minte... ce mai puteţi face pentru familia care şi-a pierdut un copil de 4 ani, muşcat şi ucis de maidanezi? Ce mai puteţi face? Ruşine să vă fie, nemernicelor! Ruşine să vă fie, istericelor care trăiţi din bani europeni şi pupaţi câinii în fund pentru 2000 de euro pe lună! Ce explicaţii puteţi da? Ce soluţii de rahat mai aveţi? Sterilizare? De ce, dacă îi sterilizăm, copilul ăsta se ridică din morţi? Moarte pentru moarte. E singura soluţie“, a scris Lucian Mîndruţă pe Facebook.

Andreea Popescu a fost muşcată de câini, dar îi iubeşte în continuare

Când avea 3 ani, Andreea Popescu a fost muşcată de faţă de un câine. De atunci a rămas cu semne destul de urâte pe faţă, însă, în ciuda cicatricilor la buză şi obraz, fosta dansatoare a Deliei se declară împotriva eutanasierii maidanezilor. „După ce am fost muşcată am trecut prin multe operaţii. Am rămas cu o cicatrice, dar nu urăsc câinii. Îi iubesc şi sunt împotriva eutanasierii lor. E o crimă! Uneori, oamenii sunt mai animale decât animalele“, a spus ea pentru Libertatea.

Simona Sensual este împotriva eutanasierii

Simona Sensual a ieşit şi ea să vorbească despre drama familiei care şi-a pierdut copilul din cauza maidanezilor, însă vedeta spune că nu doreşte eutanasierea câinilor comunitari. „Eu sunt împotriva omorârii câinilor. Am donat bani pentru fundaţia «A doua şansă». Ideea e că nu toţi sunt agresivi. Mulţi sunt înrăţi chiar de către cei care îi folosesc pentru pază“, a spus Simona Sensual.