Inna sau Alexandra Stan: Războiul mondial al divelor

Sunt cele mai în vogă artiste ale momentului, au reuşit să treacă graniţele României şi să-i facă pe străini să cadă la picioarele lor. Scot hit, după hit şi, împreună cu echipele pe care le au în spate, reuşesc să vândă extrem de bine.
Sunt cele mai în vogă artiste ale momentului, au reuşit să treacă graniţele României şi să-i facă pe străini să cadă la picioarele lor. Scot hit, după hit şi, împreună cu echipele pe care le au în spate, reuşesc să vândă extrem de bine. Nu pot concura cu titani ai muzicii ca Iris, Direcţia 5 sau Holograf, dar au avantajul de a se fi născut într-o perioadă în care cantitatea şi ritmul primează, astfel încât cele două pot spune că au tras lozul cel mare.

1. Frumuseţe


Inna a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume, în urma unui top realizat de revista FHM România. Conform voturilor acordate de cititori, artista din România este mai frumoasă decât Megan Fox, Adriana Lima, Eva Mendez sau Jessica Alba. În plus, privirea ei hotărâtă şi aerul de femeie dispusă la orice sacrificii pentru succes o face cu mult mai interesantă.

Primeşte trei stele.


Alexandra Stan este mai puţin frumoasă decât contracandidata sa, Inna. Acest lucru a fost stabilit de un alt top al frumuseţii, realizat de această dată de VDTV. Părerea telespectatorilor a fost aceeaşi, Inna ocupând primul loc, cu 17,64% din numărul de voturi, în timp ce Alexandra Stan, şi-a surclasat contracandidata la capitolul profesionalism.

Îi acordăm două stele.


2. Topuri muzicale


Inna are în palmares o mulţime de nominalizări şi premii câştigate în cadrul unor evenimente muzicale foarte importante. În anul 2009 a obţinut locul al 4-lea în Polonia la Premiile ESKA pentru cea mai bună melodie internaţională, iar la Romanian Music Awards a câştigat 4 premii "Cel mai bun dance", "Cel mai bun debut" pentru melodia "Hot" şi "Cel mai bun show" şi "Border Breaker" .Tot în 2009 MTV Europe Music Awards i-a acordat distincţia "Cel mai bun interpret român", iar la Gala Femeilor de Succes a obţinut premiul "Femeia Anului" la categoria "Tinere talente în muzică". Inna şi-a continuat ascensiunea şi în 2010 câştigând, tot la Romanian Music Awards, 5 din cele 7 categorii la care a fost nominalizată: "Best Female", "Best Album", "Best Website", "Best International Artist" şi "Best Tonight Show". În palmaresul său se adaugă discurile de aur câştigate în Olanda şi Franta, şi discul de platină câştigat în Spania.

Primeşte patru stele pentru cariera muzicală.


Alexandra Stan a devenit cunoscută datorită piesei "Mr. Saxobeat", care este una dintre cele mai mari hituri româneşti la momentul actual, apropiindu-se de 65 de milioane de vizualizări pe Youtube. Melodia a cucerit piaţa şi a ajuns pe locul 1 în multe ţări. Alexandra are în palmares două discuri de platină - primul a fost obţinut în Suedia, iar al doilea în Italia. Discurile de platină se alătură discurilor de aur primite din Marea Britanie şi Germania.

Primeşte patru stele pentru cariera muzicală.


3. Studii muzicale


Inna a urmat cursurile de canto predate de profesorul Traian Broască, de la vârsta de 8 ani.

Obţine două stele la învăţătură.


Alexandra Stan nu are studii muzicale.

Primeşte o stea.


4. Record


Inna stabilea, în noiembrie 2010, un record absolut pentru România, dar şi pentru spaţiul Balcanic, ajungând să aibă peste 1,5 milioane de fani pe Facebook. De asemenea, ea a fost desemnată cel mai urmărit artist pe Youtube zile la rând, la nivel internaţional.

Primeşte patru stele.


Alexandra Stan a stat cinci săptămâni pe locul 1 în Billboard Hot Dance Airplay, din State, datorită piesei "Mr Saxobeat", acesta reprezentând un record pentru un artist român.

Primeşte cinci stele.


5. Contracte muzicale încheiate în străinătate


Managerul Innei a reuşit, în 2009, să semneze pentru ea un contract de promovare cu una dintre cele mai importante case de înregistrări din America, Ultra Records. De atunci, materilalele discografice ale cântăreţei au început să fie promovate pe teritoriul SUA, al Regatului Unit şi Canada.

Obţine trei stele.


Alexandra Stan a reuşit să subjuge Italia, ţară în care muzica ei este ascultată peste tot. Aici, vedeta este reprezentată de casa de discuri Ego Music.

Obţine două stele.


6. Fani pe Facebook


Inna face istorie pe Facebook. După recordul stabilit în noiembrie, artista are astăzi 3,358,913 de fani pe Facebook.

Cinci stele.


Alexandra Stan, o artistă care s-a lansat ceva mai târziu decât contracandidata ei, are doar 298,865 de fani pe Facebook.

Două stele.


7. Cum stau cu dragostea


Inna şi Lucian - managerul ei - formează un cuplu şi în afara scenei, chiar dacă niciunul dintre ei nu recunosc. Acest amestec între viaţa profesională şi cea personală nu este întotdeauna binevenit, iar acest lucru l-a simţit pe pielea lui chiar Lucian. În cadrul unui concert pe care artista l-a susţinut în Dubai, Lucian a încurcat piesele din playlistul concertului, lucru care a determinat-o pe artistă să spună: "Stupid DJ".

Are o viaţă amoroasă plictisitoare. Primeşte două stele.


Alexandra Stan este singură şi disponibilă sau cel puţin aşa susţinea în toamna anului trecut, la Happy Hour. "Nu am iubit pentru că nu am timp şi pentru că am alte priorităţi. Asta nu înseamnă că nu sunt deschisă. Aştept oferte!".

Pentru că e provocatoare primeşte trei stele.


8. Scandaluri


Inna, Play&Win şi Anca Badiu au fost protagoniştii unui scandal muzical în anul 2009. Chiar dacă iniţial băieţii de la Play&Win stabiliseră ca piesa "Amazing" să fie cântată de Anca Badiu, pe ultima sută de metri s-au răzgândit şi au ales-o pe Inna, lucru care a dus, evident, la un scandal. "Am semnat contractul cu Media Pro Music, însă la un moment dat ne-am dat seama că piesa în interpretarea Ancăi nu putea fi un hit, astfel că am ales-o pe Inna", susţineau băieţii atunci.

Pentru că e o fată destul de cuminte primeşte patru stele. 


Alexandra Stan nu a fost implicată în niciun scandal până acum.

Patru stele pentru cuminţenie.


9. Albume


Inna a scos în 2009, albumul "Hot", pentru ca mai apoi să scoată numai discuri single "Hot", "Love", "Dejà Vu", "Amazing", "I Need You For Christmas", "10 minutes", "Sun Is Up".

Pentru că nu are prea multe melodii obţine doar două stele.
   

Alexandra Stan a lansat în 2010 albumul "Alexandra Stan".

Pentru ego şi un singur album primeşte două stele.



10. Despre operaţiile estetice


Inna declara la un moment dat pentru agentiadepresămondenă.ro: "Nu am nicio operaţie estetică, dar aş apela cu siguranţă la chirurgia plastică, pentru că o femeie trebuie să fie frumoasă". Frumoasa brunetă nu este împotriva operaţiilor estetice, însă preferă să mai aştepte puţin ca să treacă anii.

Bruneta cu sâni naturali primeşte patru stele.


Alexandra Stan susţine exact contrariul: "M-am gândit, în treacăt, să îmi pun silicoane, dar am renunţat la idee. Nu mi-aş face o astfel de operaţie".

Blonda cu sâni încă naturali primeşte patru stele.



Inna a obţinut 31 de puncte, în timp ce Alexandra Stan a obţinut doar 29.
24 August 2011