Ilie Năstase, de la Diana Ross la Brigitte Sfăt

27 Septembrie 2011
Fostul mare tenismen se pregăteşte să fie mire pentru a patra oară, el reuşind să o convingă pe Brigitte Sfăt să-i devină soţie. Analizând bine lucrurile, am putea spune că munca de lămurire ar fi putut fi şi în sens invers. După ce iniţial spuneau că nu se gândesc la nuntă şi că vor să se bucure de relaţia pe care o au, cei doi viitori soţi s-au răzgândit şi au început să facă pregătirile pentru noul eveniment din viaţa lor.

Niciunul dintre ei nu este la prima căsătorie, însă de departe, Ilie Năstase (64 de ani) are cea mai mare experienţă. Evident că, în primul rând, este vorba de vârstă, el fiind cu 30 de ani mai mare, dar şi numărul partenerilor este important în această discuţie, căştigător fiind tot bărbatul care a declarat în biografia sa că a făcut dragoste cu peste 2.500 de femei. Despre "cuceritorul" Ilie Năstase, prietenul şi partenerul său de dublu de pe terenul de tenis, Ion Ţiriac, afirmă că de fiecare dată când mergeau la discotecă, Ilie pleca acasă cu cea mai frumoasă fată din local, conform cotidianului Click.

Celebre sau nu, femeile din viaţa lui Ilie Năstase au fost, fără doar şi poate, tipologii diferite. O să discutăm astăzi despre 5 dintre cele mai importante doamne care i-au marcat viaţa.

Dominique Grazia, prima soţie, manechin

Avea 26 de ani când, în plină glorie, Ilie Năstase a decis să o ia de soţie pe franţuzoaica Dominique Grazia, un manechin extrem de apreciat la vremea respectivă. Mariajul lor a durat 10 ani, tot atunci venind pe lume şi primul copil al tenismenului, Natalie. Astăzi, tânăra trăieşte în Franţa, dar şi la Montreal.

Diana Ross, o iubire clandestină

Chiar dacă nu a luat-o de soţie, Ilie Năstase este românul care s-a iubit cu diva Diana Ross. Cei doi s-au cunoscut în 1977, când Ilie Năstase a şi adus-o în România. Dragostea dintre ei a durat câteva luni bune, relaţia lor fiind unul dintre cele mai gustate subiecte mondene ale vremii.
"Ne-am întâlnit într-un club. Ne-am plăcut, dar nu m-am gândit cine este. Am ieşit de câteva ori la restaurant, la discotecă", a explicat Năstase pentru Click.

Alexandra King, cea de-a doua soţie, actriţă

După divorţul de Dominique, Ilie Năstase se căsătoreşte, la 40 de ani, cu actriţa Alexandra King, destul de cunoscută la vremea respectivă. Mariajul nu a ţinut foarte mult însă, înainte de divorţ, Ilie şi Alexandra s-au decis să înfieze doi copii, pe Nicholas si Charlotte, care acum trăiesc cu mama lor la New York.

Amalia Năstase, a treia soţie, hostess, economistă şi broker de asigurări

Amalia Năstase nu s-a născut într-o familie cu pretenţii. A copilărit în Rahova, iar experienţa acumulată acolo a făcut-o să nu cadă imediat în braţele cuceritorului Ilie Năstase. Relaţia lor stă sub auspiciile concertului din 1996 pe care Sting l-a susţinut la Bucureşti, însă nunta a venit 8 ani mai târziu. Amalia Teodorescu visa să ajungă stewardesă sau cântăreaţă, dar în final a absolvit Academia de Studii Economice, secţia Finanţe-Bănci. În facultate, Amalia preda engleza pentru copiii de grădiniţă, avea jumătate de normă la o companie de asigurări, iar în weekend făcea sampling cu ţigări prin discoteci. La toate aceste joburi a renunţat înainte de licenţă, iar după absolvirea facultăţii, Amalia şi Ilie au devenit nedespărţiţi. Deşi au împreună două fetiţe, Amalia şi Ilie Năstase anunţă la începutul lui 2010 că divorţează. Dacă ar fi să se facă un top al celor mai elegante şi decente divorţuri, cel al soţilor Năstase se clasează sigur pe primul lor şi nu va putea fi surclasat curând. Ei au decis să facă public anunţul printr-o scrisoare deschisă transmisă presei din România şi atât. Nu au mai discutat despre asta niciodată.

Brigitte Sfăt, a patra soţie, starletă Playboy, dar şi femeie de afaceri cu un trecut pătat

Actuala iubită a lui Ilie Năstase a fost acuzată de tâlhărie şi condamnată la 3 ani şi jumătate de închisoare, din care a efectuat numai doi. Timişoreanca s-a măritat, la 25 de ani, cu un prosper om de afaceri, care a decedat însă la puţin timp după nuntă, tânăra devenind astfel singura moştenitoare a imperiului financiar lăsat de el. "Eram naivă, nu ştiam mai nimic despre afaceri. De aici mi s-au tras problemele. Am avut o altercaţie cu un gestionar care îmi datora o sumă imensă, un milion şi jumătate de euro", a povestit Brigitte, precizând că alte persoane s-au oferit să-i recupereze banii, dar că în final a ajuns ea să facă puşcărie, acuzată fiind de tâlhărie. "M-am trezit în ghearele hienelor şi consider că am fost o victimă a justiţiei", declară femeia. În perioada de detenţie, din dorinţa de a uita de calvarului prin care trecea, obişnuia să ţină adevărate cursuri de aerobic cu celelalte deţinute. Acum este viitoarea soţie a legendei tenisului românesc şi, aşa cum singură declară, are toate motivele să fie fericită. "După ce îmi voi obişnui copiii în Bucureşti, mă voi gândi să rămân însărcinată. Îmi place să fim o familie mare(...)Am toate motivele să fiu fericită. Sunt o femeie împlinită, copiii mei sunt sănătoşi şi am lângă mine un bărbat pe care orice femeie l-ar dori", a declarat Brigitte Sfăt la Poveştiri Adevărate. Între timp, se pregăreşte de nuntă: "Am comandat simbolic la un prieten de-al lui, în Franţa, inelele, dar nu sunt gata. Spun simbolic pentru că nu am stabilit încă o dată", a conchis fostul manechin.