Hollywood: Top 5 cele mai violente seriale TV. Care-i cel mai şocant?

După lângă sex, violenţa pe micile ecrane este următorul ingredient pentru o producţie de succes. Cum restricţiile sunt din ce în ce mai puţine, numărul filmelor care se bazează pe scene şocante creşte. Iată 5 dintre cele mai violente seriale de succes.

Dexter (2006)

Urmând reţeta de succes al unor filme precum "Tăcerea mieilor", "Psycho" sau "Saw", serialul şi-a câştigat fanii prezentând o temă macabră. Creat în 2006, serialul s-a bucurat de un succes imens, actorul principal Michael C. Hall primind un Glob de Aur pentru rolul său. Inspirat de romanul "Darkly dreaming Dexter", serialul redă scene din viaţa sângeroasă a unui specialist în analizarea petelor de sânge de la locurile crimelor care are un secret întunecat: este şi criminal în serie. Personajul principal, Dexter Morgan, descoperă în adolescenţă pasiunea sa pentru crime. Tatăl său, poliţist, îl învaţă un "cod" pentru a ucide fără a fi prins. Dexter nu este un criminal oarecare, ci unul care ucide doar acei oameni care sunt la rândul lor un pericol pentru societate, criminali în serie, pedofili.

Spartacus: Blood and Sand (2010)

Este unul dintre cele mai sângeroase, dar şi cele mai iubite seriale de televiziune din ultimii 5 ani. Seria prezintă vieţa celui mai faimos gladiator roman, într-o manieră extrem de dură. Spartacus luptă pentru supravieţuire, este nevoit să intre în jocuri politice murdare şi să-şi facă din inamici prieteni în acea lume controlată de corupţie, violenţă, sex şi reputaţie.

Înca de la primele episoade showul a fost extrem de popular în USA si l-a transformat pe Andy Whitfield într-o celebritate. După ce a anunţat că se retrage, în 2010, australianul Liam McIntyre a fost ales ca înlocuitor. Andy Whitfield a murit, la doar 39 de ani, răpus de o boală necruţătoare.

Game of Thrones (2011)

Inspirat după celebra serie de cărţi "Urzeala Tronurilor", serialul se clasează printre cele mai sângeroase producţii difuzate în prezent la televiziunile americane. În cele Şapte Regate din Westeros, cel ce controlează Tronul de Fier are puteri nebănuite şi serialul se concentrează pe măreţia şi decăderea câtorva familii ce vor putere cu orice preţ.

Oz (1997)

Oz este o închisoare federală de maximă securitate care adăposteşte diverse tipuri de infractori periculoşi. Închisoarea este condusă de Tim McManus, un director care încearcă să-i reeduce pe deţinuţi, înţelegându-le problemele şi apropiindu-se de ei ca un prieten. Serialul a fost considerat de critici drept cea mai bună producţie de televiziune a anilor ‘90.

True Blood (2008)

Seria bazată pe romanul "Southern Vampire" de Charlaine Harris prezintă viaţa lui Sookie Stackhouse, o barmaniţă cu puteri telepatice, care trăieşte în jurul vampirilor. În film, vampirii s-au transformat din monştri legendari în cetăţeni obişnuiţi, graţie unui om de ştiinţă japonez care a inventat sângele sintetic. Deşi oamenii nu mai fac parte din "meniu", ei se tem încă de creaturile nopţii.