Hollywood: Morţii anului 2012. 10 dispariţii care au întristat lumea

Anul 2012 nu a fost unul caracterizat doar de evenimente plăcute. În acest an, am pierdut valori şi oameni dragi care nu vor putea fi înlocuiţi vreodată. Iată 10 dintre oamenii celebri cărora le-am spus adio în acest an.

Larry Hagman

Larry Hagman, îndrăgitul JR Ewing din serialul "Dallas", a încetat din viaţă în luna noiembrie la vârsta de 81 de ani. Decesul a fost provocat de complicaţiile produse de cancerul la ficat de care suferea de peste 20 de ani.

Actorul a murit într-un spital din Dallas, iar alături de el au fost colegii săi de serial, Linda Gray şi Patrick Duffy, interpreţii rolurilor Sue Ellen şi Bobby din serialul care i-a făcut celebri.

"Familia şi prietenii lui Larry au fost alături de el pentru Ziua Recunoştinţei. Când a murit a înconjurat de oameni iubiţi. A avut o moarte liniştită, aşa cum şi-a dorit", se arată într-o declaraţie de presă a familiei actorului.

Larry Hagman a fost actor, producător şi regizor de film. Cel mai celebru rol al său este J. R. Ewing din serialul TV "Dallas". Episodul "Who Shot JR?", difuzat în 1980, a rămas până în zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienţă din lume, iar serialul "Dallas", difuzat în 13 sezoane între anii 1978 şi 1998, a avut o popularitate uriaşă pe plan mondial.

Michael Clarke Duncan

Actorul Michael Clarke Duncan, nominalizat la Premiul Oscar pentru rolul său "The Green Mile", a murit la începutul lui septembrie, la 54 de ani. Din cauza atacul de cord suferit pe 13 iulie, organele actorului au fost afectate grav, ceea ce a dus, în cele din urmă, la moartea sa.

Michael Clarke Duncan a murit la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, a precizat logodnica sa, actriţa Omarosa Manigault, într-un comunicat emis de agentul de presă al actorului.

Actorul este cunoscut publicului din filme precum "Armaghedon", în care joacă alături de Bruce Willis, dar şi din seriale celebre precum "2 bărbaţi şi jumătate". Înainte de a se îmbolnăvi, Duncan lucra la un nou film, intitulat "The Challenge".

Sage Stallone

Fiul lui Sylvester Stallone, găsit mort în locuinţa sa în luna iulie a acestui an. Sage, în vârstă de 36 de ani, era actor ca şi celebrul său tată.

Tânărul a murit din cauza unui infarct, potrivit biroului de medicină legală din Los Angeles, care a subliniat că nu au fost descoperite urme de droguri în organismul tânărului de 36 de ani. În momentul în care a fost descoperit trupul neînsufleţit al lui Sage Stallone, mai multe pastile au fost găsite în apropierea acestuia, alimentând zvonurile potrivit cărora tânărul ar fi murit din cauza unei supradoze de medicamente.

Sage a fost cel mai mic dintre cei doi fii ai lui Sylvester Stallone cu prima sa soţie, Sasha Czack. Cuplul a divorţat în 1985. Stallone mai are trei copii cu cea de-a treia sa soţie, Jennifer Flavin.

Whitney Houston

Cântăreaţa şi actriţa Whitney Houston, 48 de ani, a fost găsită fără suflare într-o baie de hotel în luna februarie a acestui an. Vedeta pop a murit ca urmare a absorbţiei unui amestec de droguri şi de alcool, potrivit medicilor legişti din Los Angeles.

După moartea sa, în timpul Premiilor Grammy de la Staples Center din Los Angeles, figurile importante ale industriei muzicale au adus un omagiu cântăreţei, supranumite şi "Vocea". Vedeta a dominat scena muzicii pop şi soul, în anii '80 şi '90, vânzând peste 170 de milioane de albume. La apogeul carierei sale, Houston a jucat alături de Kevin Costner în filmul "Bodyguard" (1992).

Sylvia Kristel

În luna octombrie, Sylvia Kristel, cunoscută pentru rolul din "Emmanuelle", se stingea din viaţă. "A murit în timpul nopţii, în somn", a declarat Marieke Verharen, agentul de presă al actriţei olandeze, adăugând că Sylvia Kristel a murit "din cauza unui cancer".

Sylvia Kristel suferea de cancer la gât şi a urmat un tratament contra metastazelor hepatice.

Sylvia Kristel, cea mai cunoscută actriţă olandeză în străinătate, a devenit celebră cu primul ei film, "Emmanuelle", lansat în 1974. Regizat de cineastul Just Jaeckin, filmul a reprezentat o adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Emmanuelle Arsan.

Scott McKenzie

Scott McKenzie, un reprezentant de seamă al curentului flower power pop din anii 1960 şi interpret al celebrei piese "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)", a murit în luna august, în reşedinţa sa din Los Angeles, la vârsta de 73 de ani.

Cântăreţul, compozitorul şi chitaristul Scott McKenzie, pe numele real Philip Wallach Blondheim, s-a născut în ianuarie 1939, în Florida, şi a copilărit în statul Carolina de Nord, în casa bunicilor săi, după ce mama lui, rămasă văduvă, s-a mutat la Washington.

Cântecul "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)", compus de Phillips, a fost singurul hit semnificativ al lui McKenzie. Piesa a ajuns pe locul al patrulea în topul american Billboard 100 şi pe prima poziţie în topul din Marea Britanie. Pe parcursul carierei sale, Scott McKenzie a dedicat această piesă, la fiecare concert pe care l-a susţinut în Statele Unite, veteranilor americani din războiul din Vietnam.

Ann Rutherford

Interpreta personajului Carreen O'Hara, sora protagonistei Scarlett O'Hara din filmul "Pe aripile vântului" (1939), a murit la vârsta de 91 de ani, la Los Angeles, în luna iunie a acestui an.

Ann Rutherford suferea de mai mulţi ani de probleme cardiace, iar starea ei de sănătate s-a deteriorat tot mai mult în ultimele luni.

Ann Rutherford, născută în oraşul canadian Vancouver, pe 2 noiembrie 1920, a jucat şi în filme western, în seria de filme "Andy Hardy" şi alte pelicule, precum "Mândrie şi prejudecată" (1940) şi "Aventurile lui Don Juan" (1948). Cea mai activă perioadă din cariera ei au reprezentat-o deceniile '30 şi '40. A fost căsătorită de două ori: mai întâi cu moştenitorul unui lanţ de magazine - deveni ulterior Macy's - David May II, iar apoi cu William Dozier, care a produs în anii 1960 o versiune pentru micul ecran a serialului "Batman".

Robin Gibb

Cântăreţul grupului britanic emblematic Bee Gees a murit în luna mai, la vârsta de 62 de ani, după o lungă luptă împotriva cancerului.

Fostul solist, membru fondator al grupului disco Bee Gees, s-a aflat timp de câteva zile în comă, în aprilie, într-un spital din Londra, după ce a contractat o pneumonie. El a fost operat la nivelul intestinului, la sfârşitul lunii martie. Acesta fusese diagnosticat cu cancer hepatic şi de colon, însă, în februarie, el susţinea că este aproape vindecat şi că se simte "fantastic".

Trupa Bee Gees, fondată în 1958, a fost compusă iniţial din gemenii Robin şi Maurice Gibb şi fratele lor mai mare Barry, acum în vârstă de 65 de ani. Barry, Maurice şi Robin Gibb au atins culmi în lumea muzicii pop din anii '70 cu titluri ca "How Deep Is Your Love", "Stayin' Alive", şi "Night Fever".

Donna Summer

Cântăreaţa americană de disco Donna Summer a decedat la vârsta de 63 de ani. în luna mai a acestui an, din cauza cancerului.

De cinci ori laureată a Premiilor Grammy, Donna Summer a dominat topurile muzicale americane în anii '70, cu hiturile "Last Dance", "Bad Girls" sau "Hot Stuff". În anii '80, ea s-a remarcat cu melodii având tente feministe precum "She Works Hard for the Money" sau cântece de dragoste precum "This Time I Know It's for Real".

Etta James

Cântăreaţa americană, diagnosticată de curând cu o formă incurabilă de leucemie, a murit la începutul anului 2012, la vârsta de 73 de ani.

Etta James, al cărei nume real este Jamesetta Hawkins, a fost o cântăreaţă americană de jazz, blues şi R&B, născută la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938. De-a lungul unei cariere impresionante, Etta James a fost recompensată cu patru premii Grammy şi 17 Blues Music Awards. A fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 1993, în Blues Hall of Fame în 2001 şi de două ori în Grammy Hall of Fame - în 1999 şi în 2008.