Hollywood. Divorţurile anului 2014. Ce cupluri s-au destrămat?

Gwyneth Paltrow şi Chris Martin au şocat mii de fani când au anunţat că se despart după aproape 11 ani de căsnicie.Nu sunt însă singurii care au decis să divorţeze în acest an.

Gwyneth Paltrow şi Chris Martin

Actriţa americană şi cântăreţul britanic au anunţat în luna martie despărţirea, după ce au încercat să îşi salveze căsnicia "vreme de peste un an". Gwyneth Paltrow şi Chris Martin au doi copii împreună - Apple, în vârstă de nouă ani, şi Moses, în vârstă de şapte ani.

Cuplul s-a căsătorit pe 5 decembrie 2003 şi au anunţat despărţirea într-un mesaj comun, publicat pe site-ul actriţei americane, goop.com.

Mariah Carey și Nick Cannon

Mariah Carey a intentat divorţ de Nick Cannon, după şase ani de căsnicie. Cântăreţii americani Nick Cannon (33 de ani) şi Mariah Carey (44 de ani) au împreună doi copii în vârstă de trei ani, gemenii Moroccan şi Monroe.

Mariah Carey şi Nick Cannon s-au căsătorit în 2008, acest mariaj fiind primul pentru cântăreţul R&B. Artista americană, însă, a mai fost căsătorită cu producătorul muzical Tommy Motola, în perioada 1993 – 1998.

David Duchovny şi Tea Leoni

Cei doi actori americani s-au despărțit, în urma unei proceduri judiciare foarte discrete. David Duchovny a fost acela care a solicitat divorţul, invocând motivul diferenţelor ireconciliabile. Potrivit acordului la care au ajuns împreună, David şi Tea vor împărţi custodia celor doi copii ai lor, în vârstă de 12, respectiv 15 ani.

David Duchovny şi Tea Leoni s-au căsătorit în 1997 şi s-au despărţit pentru o scurtă perioadă de timp în 2008.

Melanie Griffith și Antonio Banderas

Cele două staruri au decis să se despartă după un mariaj de 18 ani. Melanie Griffith a fost cea care a depus documentele de divorţ la Tribunalul Superior din Los Angeles, invocând "diferenţe ireconciliabile".

Melanie Griffith, în vârstă de 56 de ani, şi Antonio Banderas, în vârstă de 53 de ani, s-au căsătorit în 1996, după ce s-au îndrăgostit în timpul filmărilor de la comedia romantică "Two Much" (1995). Aceasta a fost cea de-a patra căsătorie pentru Melanie Griffith şi cea de-a doua pentru Antonio Banderas. Melanie Griffith a fost căsătorită de două ori cu actorul Don Johnson şi cu actorul Steven Bauer, din 1982 până în 1987. Banderas a fost căsătorit cu actriţa spaniolă Ana Leza din 1987 până în 1996. Actriţa are şi un fiu din căsătoria cu Steven Bauer, Alexander, care s-a născut pe 22 august 1985.

Robin Thicke şi Paula Patton

Cântăreţul R&B şi soţia lui, actriţa Paula Patton, s-au despărţit de comun acord, după aproape 10 ani de căsnicie. "Ne vom iubi mereu şi vom fi cei mai buni prieteni, cu toate acestea, am decis de comun acord să ne despărţim", a afirmat cuplul într-o declaraţie comună.

Cei doi s-au cunoscut în adolescenţă şi s-au căsătorit în anul 2005. Cei doi au un fiu, Julian, născut în 2010.

Sophie Marceau şi Christopher Lambert

Cei doi actori au decis să se despartă în luna iulie, după o relaţie care a durat şapte ani.

Marceau, în vârstă de 47 de ani, şi Lambert, în vârstă de 57 de ani, s-au cunoscut în 2007, în timpul filmărilor pentru cel de-al doilea film regizat de actriţă, "Dispariţia din Deauville/ La Disparue de Deauville". Cei doi s-au căsătorit în 2012.

Evan Rachel Wood şi Jamie Bell

Actorii, care s-au căsătorit în 2012, au confirmat că s-au despărţit de comun acord, în luna mai.

Evan Rachel Wood şi Jamie Bell au împreună un fiu, care s-a născut în iulie 2012.

Adriana Lima şi Marko Jaric

Top modelul brazilian, un celebru "înger" al casei de modă Victoria's Secret, şi fostul star din NBA Marko Jaric s-au despărţit după cinci ani de mariaj. Cei doi au anunţat în luna mai că au decis să se despartă "după o reflecţie îndelungată şi atentă", precizând însă că vor continua să se ocupe de cele două fetiţe pe care le au împreună.

Adriana Lima şi baschetbalistul sârb Marko Jaric s-au căsătorit în secret, pe 14 februarie 2009 şi au împreună două fetiţe: Valentina, născută în noiembrie 2009, şi Sienna, născută în septembrie 2012.