Hollywood: Cele mai puternice femei din 2014. Beyonce, 212 milioane de dolari din ultimul turneu

Sunt frumoase şi au lumea întreagă la picioare. Angelina Jolie, Jessica Simpson, Jennifer Lopez sunt doar câteva dintre doamnele care au reuşit să-şi facă un nume la Hollywood şi să strângă averi colosale.

Angelina Jolie

Angelina Jolie este o adevărată regină a Hollywood-ului. În ultimii ani, actriţa care a împlinit 39 de ani pe 4 iunie a fost în topul celor mai bine plătite actriţe din lume. Cel mai recent film al Angelinei, "Maleficent", se bucură de un imens succes şi a devenit filmul cu cel mai bun debut din cariera actriţei, ajungând să strângă în primul weekend de la lansare 176 de milioane de dolari.

La începutul acestei luni, partenera de viaţă a lui Brad Pitt şi-a anunţat fanii că renunţă la actorie. Vedeta a dezvăluit într-un interviu la postul de radio BBC Radio 5 Live că vrea să treacă în spatele camerelor de filmat şi să se concentreze pe meseria de regizor. Angelina a precizat că se află în negocieri pentru a o interpreta pe regina Cleopatra, şi după acel rol plănuieşte să se retragă.

Jessica Simpson

Cântăreaţă, actriţă, reprezentant Weight Watchers şi femeie de afaceri, Jessica Simpson a reuşit să construiască un imperiu comercial de 1 miliard de dolari. Vedeta în vârstă de 33 de ani se poate lăuda cu linii de rochii, blugi, genţi, încălţăminte şi parfumuri care îi poartă numele. Însă Jessica Simpson susţine că succesul în afaceri nu este cea mai mare realizare a ei de până acum, ci familia. Jessica Simpson este logodită cu fostul jucător de fotbal american Eric Johnson, cu care are o relaţie din mai 2010 şi cu care plănuieşte să se mărite în iulie anul acesta. Cei doi au împreună doi copii.

Beyonce

"Niciodată nu sunt mulţumită. Nu cunosc pe nimeni care să muncească mai mult decât mine în această industrie", declara soţia lui Jay Z într-un interviu recent. Revista TIME a desemnat-o pe Beyonce cea mai influentă persoană din lume, fiind aleasă pentru că este una dintre vocile care luptă pentru rolul femeii ca lider în societate.

Artista câştigă peste un milion de dolari pe concert, Billboard a confirmat că ea este cel mai bine plătit artist de culoare din toate timpurile. Astfel, Beyonce a detronat artişti renumiţi precum Michael Jackson, Prince şi Janet Jackson. Potrivit Billboard.com, cântăreaţa a încasat din ultimul turneu nu mai puţin de 212 milioane de dolari.

Oprah Winfrey

Este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere personală cotată la 1,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. A condus propria emisiune timp de peste 25 de ani, The Oprah Winfrey Show, deţine un post de televiziune, OWN, şi o revistă. Cu toate acestea, vedeta în vârstă de 60 de ani spune că cea mai mare realizare de până acum nu sunt bunurile materiale, ci faptul că a rezistat în ciuda abuzurilor sexuale, a unei sarcini nedorite şi a criticilor legate de greutatea ei. 

Ellen DeGeneres

Unul dintre cele mai grele roluri este cel de gazdă la Premiile Oscar. Ellen DeGeneres a reuşit anul acesta să binedispună pe toată lumea şi să spargă recordul pe Twitter.

Ellen DeGeneres, în vârstă de 56 de ani, este una dintre cele mai influente vedete de televiziune din lume. Este căsătorită de 6 ani cu actriţa Portia de Rossi, cu care are o relaţie din 2004.

Lupita Nyong'o

Pentru Lupita Nyong'o, debutul în actorie a fost un succes, aducându-i şi primul trofeu Oscar în acest an. Tânăra a fost desemnată drept cea mai bună actriţă în rol secundar, reuşind să câştige în faţa unor actriţe celebre precum Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Sally Hawkins şi June Squibb.

La 31 de ani, Lupita Nyong'o a devenit una dintre cele mai apreciate actriţe, prestaţia eu din "12 Years a Slave" impresionând pe toată lumea. Deşi se află la primul rol cinematografic, Lupita are deja cu ce se lăuda: un premiu Oscar şi două nominalizări la Globul de Aur şi Bafta.