Hollywood: 8 vedete nebune. Catherine Zeta-Jones, bipolară

Şi vedetele de la Hollywood au probleme, unele chiar foarte grave. Multe dintre ele au probleme psihice, iar tulburarea bipolară este cea mai frecventă afecţiune. Tulburarea bipolară sau tulburarea maniaco-depresivă este o afecţiune psihică ce se manifestă prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace. Şi actriţa Catherine Zeta-Jones suferă de această afecţiune.

Catherine Zeta-Jones

În aprilie 2011 aflam despre ea că suferă de tulburare bipolară. Soţia cunoscutului actor Micheal Douglas a fost internată într-o clinică de psihiatrie pentru a-şi trata afecţiunea de care suferea. Stresul acumulat în timpul în care soţul ei s-a luptat cu cancerul a lăsat urme adânci asupra psihicului vedetei, astfel că ea a decis să consulte un medic psihiatru care să o ajute. Acum Catherine spune că se simte mai bine.

DMX

Rapperul american este un mare consumator de droguri, ceea ce l-a făcut să dezvolte mai multe boli mintale. DMX a recunoscut într-un interviu că a fost maniaco-depresiv, paranoic şi a suferit de tulburare bipolară.

Halle Berry

Actriţa a declarat că a încercat să se sinucidă după ce a divorţat de jucătorul de baseball David Justice, dar s-a oprit la timp pentru că şi-a imaginat reacţia mamei ei când o va găsi moartă. Halle a avut o stimă de sine scăzută şi a încercat să se sinucidă sufocându-se cu monoxid de carbon în garajul ei.    

Donald Trump

Milionarul american are probleme mult mai grave decât tunsoarea lui - îi este frică de microbi, motiv pentru care nu atinge butoanele de la lift şi nu dă mâna cu alţi oameni: "Fac tot posibilul să nu dau mâna cu profesori, pentru că pe birourile lor există peste 17.000 de microbi", a declarat Donald.

Angelina Jolie

"Da! Sunt bolnavă psihic. Sufăr de o boală mintală greu de stăpânit", declara Angelina în 2010. Dacă despre faptul că a fost dependentă de heroină şi despre apucăturile ei de lesbiană s-a tot scris, într-o autobiografie recent apărută, Angelina povesteşte, în detaliu, cum a fost internată la secţia de psihiatrie, în urmă cu 10 ani. În 2008, după naşterea gemenilor, s-a scris că Angie ar fi dezvoltat o depresie - se considera grasă, motiv pentru care refuza să mănânce sau să iasă din casă.

Lady Gaga

Dacă e să îi privim reacţiile, modul de a se îmbrăca, declaraţiile din presă, ne putem da seama cu uşurinţă că artista este puţin... "deviată". David Ciemny, fostul manager al lui Lady Gaga, în cartea "Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga" (Poker Face: Ascensiunea lui Lady Gaga) scrie despre cântăreaţă că este bolnavă psihic şi că acest lucru a survenit din cauza ascensiunii sale rapide în lumea muzicii. De asemenea, acesta povesteşte că artista a fost internată de şase ori în spital în anul 2009 din cauza obiceiurilor alimentare. De ce? Pentru că Lady Gaga se înfometa ca să arate bine pe scenă, iar apoi se îndopa cu produse fast-food.

Britney Spears

Se pare că vedeta a avut mult timp o viaţă dezordonată şi a făcut destule vizite la psiholog. Singură sau cu fostul soţ, Kevin Federline, Britney a avut nevoie de muuuuulte ore de consiliere. În 2007, după divorţul de Kevin, vedeta a suferit câteva căderi nervoase destul de serioase. În timpul unei astfel de rătăciri, vedeta s-a tuns... la chelie în faţa paparazzilor, în timp ce vorbea despre copiii ei şi ba plângea, ba râdea: "Ştiu că vor să îmi ia copiii. Ştiu că vor să facă asta. Dar eu sunt o mamă bună, sunt o mamă bună", rostea artista aflată parcă într-o transă. După acest episod, mulţi psihologi şi psihiatri au declarat în presă că Britney suferă de tulburare bipolară, depresie şi schizofrenie, invocând ca motive impulsivitatea, hipersexualitatea şi lipsa de judecată. În 2008, familia şi prietenii lui Britney Spears au hotărât să o interneze pe cântăreaţă într-un spital de boli mintale.

Owen Wilson

Actorul de comedie a încercat să se sinucidă în 2007, tăindu-şi venele. Toată nebunia s-a întâmplat după despărţirea de actriţa Kate Hudson. Se pare că Owen suferea de tulburare bipolară. Surse de la Hollywood susţin că el va depinde de pastile pentru tot restul vieţii.