Hollywood: 7 vedete care au renunţat la fumat

Fumatul reprezintă cea mai importantă cauză de deces la nivel mondial ce poate fi prevenită, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Statisticile arată că în lume sunt fumate aproximativ 20 de miliarde de ţigări pe zi. Şi deşi majoritatea fumătorilor vor să renunţe la acest viciu, sunt puţini cei care şi reuşesc. Motivele sunt diverse: pentru că le este greu să deprindă alte obiceiuri, pentru că la început se pot simţi rău sau pentru că le este frică de creşterea în greutate. Fumători înrăiţi se regăsesc şi printre celebrităţile de la Hollywood, dar şi vedete care au reuşit să spună NU fumatului. Iată 7 dintre învingători:

Colin Farrell


Frumosul actor face parte dintre vedetele ambiţioase care au renunţat la acest viciu dăunător organismului. Cum a reuşit? Cu ajutorul plasturilor cu nicotină. Motivul pentru care Colin a decis să înlăture ţigările din viaţa lui a fost faptul că pe platourile de filmare fumatul era interzis. "Era timpul. Ajunsesem la 40 de ţigari pe zi, iar asta nu era deloc bine," a povestit actorul.

Barack Obama


Până şi cei mai puternici oameni ai lumii au vicii. În această categorie se încadra şi preşedintele SUA, Barack Obama. Însă a dat dovadă încă o dată de ambiţie şi determinare şi a spus NU fumatului, deşi a început să fumeze încă din adolescenţă. Obama a reuşit cu ajutorul gumelor pe bază de nicotină şi la insistenţele Primei Doamne, Michelle Obama, care i-a spus că-l va sprijini în campania electorală cu condiţia de a deveni nefumător.

Whoopi Goldberg


În 2007 s-a întâmplat "minunea", actriţa mărturisind că aceasta a fost promisiunea pe care şi-a făcut-o în noaptea de Crăciun, datorită unei reclame TV antifumat care a impresionat-o. Atunci primul gând al actriţei a fost: "Ok, Whoop, este timpul să încetezi!". Şi asta a şi făcut.

Brad Pitt


Şi unul dintre cei mai sexy bărbaţi de la Hollywood a renunţat la tutun şi asta nu pentru sănătatea lui, ci de dragul celor şase copii pe care îi creşte alături de Angelina. Potrivit actorului, această decizie nu a fost una uşoară, ci a venit după mai multe încercări eşuate. Una dintre tentative a fost în 2004, înainte de filmul "Troia". Imediat însă după filmări a revenit la vechiul obicei. Brad a apelat la şedinţe de hipnoterapie şi acadele cu nicotină şi mentă pentru a scăpa de acest viciu.

Pink


Proaspăta mămică a renunţat la ţigări după o lungă perioadă în care cântăreaţa a fost dependentă. Pink recunoaşte că fumatul face parte din viaţa ei de la incredibila vârstă de doar 9 ani şi că nu i-a fost uşor să devină nefumătoare. Cum a reuşit? Simplu. Fără pastile şi cu multă voinţă.

Courteney Cox


Pe această frumoasă actriţă dragostea dar şi terapia prin bioenergie şi hipnoza au ajutat-o să scape de viciu. Cu o zi înainte să fie cerută în căsătorie de fostul soţ, cei doi au decis să intre în rândul nefumătorilor.

Ben Affleck


Vestea că va deveni tătic pentru prima oară a fost ceea ce l-a determinat pe actor să renunţe definitiv la ţigări. 20 de ani Affleck a făcut parte dintre fumătorii înrăiţi şi nu i-a fost uşor să scape de viciu. A apelat însă la hipnoză şi a reuşit.