Hollywood. 7 vedete care au murit în 2014. Dispariţii tragice!

Philip Seymour Hoffman şi Shirley Temple sunt doar doi dintre marii actori pe care lumea filmului i-a pierdut în acest an. Deşi doar o lună şi jumătate a trecut din noul an, 2014 a reuşit deja să ne întristeze în numeroase rânduri. Nume mari, oameni îndrăgiţi şi talentaţi ne-au spus adio. Iată starurile care s-au grăbit să plece dintre noi!

Philip Seymour Hoffman

Actorul american în vârstă de 46 de ani a fost găsit mort la începutul acestei luni, în apartamentul său din New York. Trupul neînsufleţit a fost descoperit în baia apartamentului său de către un scenarist, care a telefonat imediat serviciilor de urgenţe. Primele rezultate ale anchetei arată că decesul starului a fost provocat de o supradoză de droguri.

Actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependenţa de droguri. Deşi a renunţat la droguri timp de 23 de ani, Hoffman a cedat ispitei şi e reluat obiceiurile în 2012. În 2013, starul s-a internat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se trata contra dependenţei de heroină.

Câştigător al unui premiu Oscar, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale. De-a lungul carierei, a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (şi alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (şi patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy. De asemenea, actorul şi-a dovedit talentul şi în teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

Shirley Temple

Actriţa americană a murit la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale, luni, 10 februarie, în locuinţa ei din Woodside, California. Considerată o legendă a Hollywoodului, Shirley Temple a devenit celebră încă din copilărie, în anii 1930, graţie rolurilor interpretate în filmele "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer" şi "Curly Top".

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood şi a obţinut primul ei rol la vârsta de trei ani. A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani, fiind cea mai tânără persoană recompensată cu premiul Oscar. A jucat în total în 43 de lungmetraje, însă a întâmpinat dificultăţi în a-şi menţine cariera la acelaşi nivel după ce a devenit adultă şi s-a retras din industria cinematografică în 1950, la vârsta de 22 de ani.

James Avery

Actorul american în vârstă de 65 de ani s-a stins din viaţă la începutul lunii ianuarie, în Glendale, California. James Avery a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma unei operaţii pe cord deschis.

Actorul era cunoscut pentru rolul Phil Banks din serialul de televiziune american "Prinţul din Bel Air/ The Fresh Prince of Bel Air" (1990), în care a jucat alături de Will Smith. Avery a apărut în numeroase filme şi show-uri TV, printre care se numără şi "Anatomia lui Grey/ Gray's Anatomy" şi "Star Trek: Enterprise". De asemenea, a fost gazda programului TV "Going Places" şi şi-a împrumutat vocea mai multor personaje din producţii animate, precum "Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles".

Juanita Moore

Actriţa americană a decedat pe 1 ianuarie, la vârsta de 99 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles.

Juanita Moore a fost nominalizată la premiile Oscar pentru reprezentaţia sa din filmul "Mirajul vieţii/ Imitation of life" (1959), unde a jucat alături de Lana Turner. Astfel a devenit, astfel, a cincea actriţă afro-americană nominalizată la Oscar pentru rol secundar, cu interpretarea din acest lungmetraj. De asemenea, Juanita Moore a apărut în "The Kid", dar şi în mai multe seriale de televiziune, precum "Dragnet" şi "Judging Amy".

Alicia Rhett

Actriţa celebră pentru rolul din filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", lansat în 1939, a murit pe 3 ianuarie, în Charleston, Carolina de Sud, la vârsta de 98 de ani.

Actriţa i-a dat viaţă personajului India Wilkes, sora lui Ashley Wilkes, în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", bazat pe romanul omonim al scriitoarei Margaret Mitchell, câştigătoare a premiului Pulitzer.

Roy Garber

În ianuarie 2014 s-a stins din viaţă şi Roy Garber, protagonist al reality-show-ului "Shipping Wars" ("Războiul transportatorilor"), difuzat de History Channel, la vârsta de 49 de ani.

Garber a suferit un atac de cord şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Texas, dar medicii nu l-au putut salva.

Cassandra Lynn Hensley

Vedeta Playboy a decedat, la vârsta de 34 de ani, în urma unei supradoze de cocaină, pe care a luat-o în combinaţie cu alcool. Trupul vedetei a fost găsit în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, în cadă, de către un prieten fotograf.

Originară din Utah, Cassandra Lynn Hensley a fost Miss Februarie 2006. A fost remarcată de editorii de la Playboy după ce a câştigat titlul de Miss Hawaiian Tropic.