Hollywood: 7 actriţe care au jucat roluri de bărbaţi. Le recunoşti?

Să fii actor înseamnă să stăpâneşti perfect arta spectacolului şi să fii capabil să intri în pielea oricărui personaj, indiferent de sex. Marile doamne de la Hollywood reuşesc să ne câştige aprecierea cu roluri dificile interpretate impecabil. Iată 7 dintre actriţele care au acceptat provocarea să joace roluri de bărbaţi.

Glenn Close în "Albert Nobbs"

Actriţa a acceptat să se transforme într-un bărbat pentru cel mai nou rol al său din "Albert Nobbs", film care i-a adus a şasea nominalizare la Oscar. Filmul dezvăluie povestea unei femei care îşi schimbă identitatea şi chiar sexul pentru a supravieţui într-o lume dominată de bărbaţi. Visul acesteia este de a strânge bani pentru a-şi deschide un magazin.

Actriţa a mai interpretat acest rol în anii '80 pe scenele teatrelor. Înca din acea perioadă spera ca la un moment dat să aibă ocazia să-şi prezinte rolul şi în cinematografe.

Cate Blanchett în "I'm Not There"

Cate Blanchett a fost o apariţie memorabilă în pelicula "I’m Not There" când l-a interpretat pe Bob Dylan. Asemănarea actriţei cu starul a impresionat pe toţi cei acre au urmărit filmul. Actriţa a povestit că în timpul filmărilor a avut de trecut prin diferite schimbări care i-au produs repulsie soţului ei "Pentru a putea merge ca un bărbat, un prieten mi-a recomandat să bag un ciorap în pantaloni. În timpul filmărilor, Andrew, soţul meu, nici nu s-a apropiat de mine. Nu i-a placut deloc ideea".

Hilary Swank în "Boys don't cry"

În filmul "Boys don't cry", Hilary a demonstrat că nu există rol pe care să nu-l poată interpreta. Filmul prezintă povestea Teenei Brandon (Hilary Swank), o tânără care simţindu-se captivă în corpul de femeie face toate schimbările necesare pentru a arăta cât mai masculin şi pentru a putea fi văzută drept un bărbat. Pentru rolul Teenei, Hilary Swank a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Angelina Jolie în "Salt"

Nu numai că este cea mai apetisantă femeie din lume, dar nici ca bărbat Angelina nu este de lepădat. Pentru rolul lui Evelyn Salt din filmul "Salt", Angelina a fost nevoită să se transforme în bărbat. Actriţa a reuşit să intre atât de bine în pielea personajului încât, în timpul unei vizite a familiei pe platourile de filmare, Brad, iubitul ei, a refuzat s-o sărute, iar Maddox , unul dintre fiii cuplului, nu a recunoscut-o.

Julie Andrews în "Victor, Victoria!"

Julie Andrews interpretează rolul unei cântăreţe de operă falită care caută de lucru în Paris. Dupa căutări fără succes, ajunge la concluzia că şi-ar găsi mult mai uşor de lucru dacă ar fi bărbat, astfel că-şi inventează o nouă identitate, Victor.

Amanda Bynes în "She’s the Man"

"She's the Man" este o comedie cu, despre şi pentru adolescenţi. Amanda Bynes joacă rolul unei tinere pe nume Viola, care atunci când descoperă că echipa de fotbal este desfiinţată, ia locul fratelui său geamăn în şcoala cu internat la care se ducea acesta.

Gwyneth Paltrow în "Shakespeare in Love"

Actriţa a acceptat şi ea să apară în ipostaza unui bărbat în "Shakespeare in Love". Însă micile transformări pe care le-a suferit actriţa nu i-au putut ascunde feminitatea.