Hollywood: 6 vedete care s-au luptat cu depresia

Depresia este una dintre cele mai frecvente afecţiuni, statisticile arătând că unul din patru europeni se confruntă măcar o dată în viaţă cu această boală psihică. Potrivit specialiştilor, femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani sunt cele mai afectate. Însă depresia nu apare doar la oamenii de rând, ci şi în lumea celor bogaţi şi celebri. Lady Gaga, Halle Berry, Gwyneth Paltrow sunt doar trei dintre vedetele care s-au confruntat cu această afecţiune.

Pe Lady Gaga o deprimă turneele


Banii şi faima nu aduc fericirea. Cel puţin, nu în cazul celebrei Lady Gaga. Aceasta se plânge că se confruntă cu perioade lungi de depresie, atunci când este în turneu. Cauza? Distanţa mare de familie şi prieteni, spune cântăreaţa. "Mă simt foarte singură când sunt în turneu. Sunt tristă şi cu greu îmi revin", recunoaşte vedeta.

Partea bună, dacă îi putem spune aşa, este că depresia reprezintă pentru artistă o sursă excelentă de creativitate şi o ajută să compună.

Halle Berry a încercat să se sinucidă


Depresiile care apar ca urmare a despărţirii de partener fac parte din cele mai frecvente şi deseori se soldează cu sinucideri. Este şi cazul frumoasei Halle Berry care a declarat că a încercat să se sinucidă după ce a divorţat de jucătorul de baseball David Justice. Dragostea pentru mama sa a determinat-o să se oprească la timp, imaginându-şi reacţia părintelui când o va găsi moartă. Halle a avut o stimă de sine scăzută şi a încercat să se sinucidă sufocându-se cu monoxid de carbon în garajul ei. Actriţa a reuşit însă să treacă peste acest episod din viaţa ei şi acum susţine că se simte bine. 

Angelina Jolie a suferit de depresie postnatală


În 2008, după ce a dat naştere gemenilor, Angie a dezvoltat o depresie postnatală, apropiaţii actriţei afirmând că aceasta era epuizată din cauza nopţilor nedormite, chemând frecvent doctorii, de teamă pentru sănătatea gemenilor. "Angelina face tot posibilul să-şi controleze emoţiile când se află în jurul copiilor, dar fluctuaţiile emoţionale sunt resimţite de întreaga familie. Îşi petrece majoritatea timpului stând în pat, dormind. Este lipsită de energie şi se forţează să mănânce pentru că încă alăptează şi are stări emoţionale contradictorii", declara un prieten al cuplului.

Britney Spears, distrusă de divorţ


În 2007, după divorţul de Kevin Federline, vedeta a căzut victimă unei depresii puternice. În această perioadă, fanii au asistat la episoade de "nebunie", în unul dintre acestea vedeta s-a tuns la chelie în faţa paparazzilor. Specialiştii au declarat atunci că Britney suferă de tulburare bipolară, depresie şi schizofrenie. În 2008, familia a hotarât să o interneze pe cântăreaţă într-un spital de boli mintale. În prezent, Britney şi-a regăsit echilibrul.

Gwyneth Paltrow a învins de două ori boala


De două ori a suferit din cauza depresiei: la moartea tatălui şi când l-a adus pe lume pe fiul său, Moses. Depresia postnatală a durat cinci luni şi a fost cea mai grea perioadă din viaţa actriţei, după cum ea însăşi susţine.

Brooke Shields, naşterea i-a adus depresie


Brooke face parte dintre mămicile care s-au confruntat cu depresia postnatală. Vedeta îşi aminteşte că simţea un detaşament faţă de propriul copil şi avea gânduri autodistructive.