Hollywood: 5 vedete care au făcut avere după moarte

O vedetă foarte talentată care a avut parte de o moarte tragică pare să fie reţeta care le aduce moştenitorilor milioane de dolari. Chiar şi după 30 de ani, vedete precum Marilyn Monroe sau John Lennon fac milioane de dolari în fiecare an. Iată câteva dintre vedetele care fac bani dincolo de mormânt:


Amy Winehouse

Averea lui Amy Winehouse creşte de la o zi la alta după moartea tragică a cântăreţei în vârstă de 27 de ani. Vânzarea albumelor şi descărcarea online a cântecelor vedetei au crescut cu 2000 de procente de la moartea ei. Averea lăsată în urmă de Amy se ridică la aproximativ 11 milioane de dolari, până în prezent, bani care vor fi împărţiţi de tatăl, mama şi fratele acesteia. În Statele Unite s-au vândut 37.000 de copii ale albumului "Back to Black", mai mult decât s-a vândut în ultimii trei ani.

Michael Jackson

Numai în 2010, Michael Jackson a făcut o avere de 275 de milioane de dolari, din vânzarea albumelor şi în urma unui contract postmortem cu Sony pentru lansarea înregistrărilor lăsate în urmă de artist, potrivit cbsnews.com. De curând a fost dezvăluit faptul că o colecţie de picturi realizate de cântăreţ ar putea să se vândă cu uimitoarea sumă de 900 de milioane de dolari. Banii lui Michael revin în proporţie de 80% mamei sale, Katherine, şi copiilor acestuia, Prince, Paris şi Blanket, care se află în grija bunicii lor. Restul de 20% sunt donaţi.

Elvis Presley

Elvis poate fi considerat cel mai "bogat mort". În fiecare an, aproximativ 50 de milioane de dolari intră în conturile celor care deţin drepturile asupra imaginii lui. Şi Graceland, locuinţa lui Elvis, este o adevărată fântână de bani. Este a doua cea mai vizitată reşedinţă privată, după Casa Albă, din Statele Unite. În fiecare an, 600.000 de oameni îi trec pragul, ceea ce le mai aduce 28 de milioane de dolari anual celor care deţin drepturile de imagine. În 2006, antreprenorul Robert Sillerman a cumpărat de la moştenitorii lui Elvis, cu 100 de milioane de dolari, 80% din drepturile de imagine.

Marilyn Monroe

CMG Worldwide, compania care deţine drepturile de imagine ale lui Marilyn Monroe, încasează 4 milioane de dolari în fiecare an. Pe lângă banii care vin din vânzarea drepturilor de imagine, lucrurile care i-au aparţinut vedetei, dar şi filmele cu aceasta fac o avere impresionantă an de an. Pe lângă CMG Worldwide, o parte din averea lui Marilyn de după moarte le revine moştenitorilor lui Lee Strasberg, profesorul de actorie al vedetei, dar şi psihanalistului ei, Marianne Kris.

John Lennon

Au trecut mai mult de 30 de ani de când legendarul John Lennon a fost ucis în New York. Cu toate acestea, reuşeşte să strângă în fiecare an 17 milioane de dolari. Văduva sa, Yoko Ono, este principalul moştenitor, adunând de pe urma soţului său mort aproximativ 500 de milioane de dolari. În anul în care ar fi trebuit să împlinească 70 de ani, casa de discuri EMI a lansat campania "Gimme Some Truth", relansând o mare parte a muzicii lui Lennon.