Hollywood: 5 femei celebre care au luptat împotriva cancerului. Cine a câştigat?

Cancerul a fost numit drept boala secolului şi asta din cauza numărului tot mai mare de oameni afectaţi de această maladie. Cancerul nu face discriminări, iar vedetele sunt predispuse la acelaşi grad de risc ca oamenii obişnuiţi. Iată 5 dintre femeile eroine care au luptat şi au învins necruţătoarea boală!

Sharon Osbourne

De frica unei noi lupte împotriva cancerului, soţia rockerului britanic Ozzy Osbourne a ales să facă o mastectomie dublă (extirparea ambilor sâni pe cale chirurgicală). Decizia vedetei în vârstă de 60 de ani a venit după ce a aflat că organismul ei prezintă o genă care creşte considerabil riscul de apariţie a cancerului mamar.

"Am avut cancer în trecut şi nu am vrut să trăiesc încă o dată sub o astfel de presiune: am decis să elimin tot"
, a declarat Sharon Osbourne pentru revista Hello!, făcând referire la diagnosticul de cancer la colon din anul 2002.

"Pentru mine, nu a fost o decizie mare. Am luat-o imediat, fără să mă gândesc prea mult. Nu am vrut să îmi trăiesc restul vieţii cu această umbră plutind deasupra mea. Vreau să trăiesc încă multă vreme şi să fiu o bunică bună pentru Pearl. Nici măcar nu m-am gândit la sânii mei într-un mod nostalgic. Am vrut doar să pot să îmi trăiesc viaţa fără să îmi fie frică tot timpul", a explicat vedeta decizia de a face mastectomie.

În acest an, Sharon Osbourne a devenit bunică după ce fiul ei Jack şi soţia acestuia, Lisa Stelly, au adus pe lume o fetiţă, Pearl. Jack, în vârstă de 26 de ani, a fost diagnosticat în prima parte a acestui an cu scleroză în plăci.

Kathy Bates

Actriţa în vârstă de 64 de ani a fost diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu câteva luni. Însă nu este prima dată. Vedeta a mai primit diagnosticul de cancer în 2003, când a învins prin tratament. Ca şi Sharon Osbourne, Kathy Bates a optat pentru mastectomie dublă.

Kathy Bates a dezvăluit fanilor că a luptat cu cancerul abia după ce a învins boala,  într-o postare pe Twitter: "Bună tututor, scuze pentru lunga absenţă. Am fost diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu două luni şi acum îmi revin după o dublă mastectomie. Nu mi-e dor de sânii mei aşa cum mi-e dor de Harry’s Law. Vă mulţumesc pentru toate tweet-urile drăguţe".

Christina Applegate

Actriţa devenită celebră pentru rolul ei din serialul "Familia Bundy" s-a confruntat şi ea cu necruţătoarea maladie. În 2008, Christina a vorbit public despre faptul că a fost diagnosticată cu cancer mamar şi despre dubla mastectomie la care a fost supusă. Ulterior, vedeta a optat pentru o operaţie de reconstrucţie mamară.

Sheryl Crow

Cântăreaţa a aflat că are cancer de sân în anul 2006, în urma unei mamografii de rutină. Sheryl a amânat imediat turneul în care urma să plece şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, urmate de şapte săptămâni de radioterapie. Vedeta recunoaşte că diagnosticul a luat-o pe neaşteptate. "Nu au existat cazuri în familia mea şi întotdeauna am fost preocupată de sănătatea mea. Fac mult sport pentru a mă păstra în formă şi nu credeam vreodată că voi suferi de cancer. Părerea mea este că starea de sănătate a fiecăruia depinde de stilul de viaţă şi de stresul de care ai parte în fiecare zi."

Sheryl însă face parte dintre norocoase. Pentru că boala a fost descoperită din timp, vedeta a reuşit să evite tratamente dure precum mastectomia sau chimioterapia. În timpul tratamentului, Sheryl şi-a păstrat optimismul, a avut o atitudine pozitivă, învăţând foarte multe lucruri despre nutriţie şi despre alimentele care stimulează sistemul imunitar.

Cynthia Nixon

Actriţa în vârstă de 46 de ani, cunoscută mai ales pentru rolul Miranda Hobbes din “Sex and the City”, a suferit şi ea o intervenţie chirurgicală în 2006 pentru a i se scoate un nodul, urmată apoi de tratament cu radiaţii. Ea a vorbit despre lupta cu cancerul abia la doi ani după ce a avut boala.