Hollywood: 5 artişti sexy care au murit tineri. Brittany Murphy avea 32 de ani

14 Septembrie 2011
Să auzi că moare un om este cu adevărat o tragedie, dar când auzi că persoana respectivă nu a împlinit nici măcar 40 de ani, şocul este şi mai mare. În ultima vreme, au fost câteva exemple de actori care au fost seceraţi de moarte când încă mai aveau multe de spus în cariera lor. Actori sau cântăreţi, vom vorbi astăzi de personalităţi şi profile de oameni care au părăsit această lume parcă prea devreme sau poate că nouă ni se pare că este prea devreme.

"Spartacus" a murit! Andy Whitfield a pierdut lupta cu cancerul la 37 de ani

Avea 37 de ani şi, din păcate, nu a apucat să se bucure de notorietate pentru că după numai 18 luni de luptă, cancerul l-a învins. Vorbim, evident, despre Andy Whitfield, gladiatorul trac Spartacus din serialul "Spartacus: Blood and Sand", care a decedat acum 2 zile. "Într-o dimineaţă de Sydney frumoasă şi însorită, înconjurat de familie, în braţele iubitei sale soţii, frumosul şi tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut lupta de 18 luni cu limfomul non-Hodgkin", a declarat Vashti Whitfield, soţia actorului, într-un comunicat. Acum 18 luni, tânărul actor fusese anunţat că suferă de cancer limfatic şi, în ciuda tuturor tratamentelor cumplite pe care le-a făcut, nu a putut întârzia sfârşitul. Iniţial, actorul a fost declarat vindecat de limfomul non-Hodgkin la începutul verii, dar medicii i-au recomandat să continue imediat cu tratament agresiv. Deşi a făcut asta, boala a recidivat şi i-a fost fatală. "Suntem profund îndureraţi de pierderea dragului nostru prieten şi coleg, Andy Whitfield. Am fost norocoşi să lucrăm cu Andy la "Spartacus" şi să îl cunoaştem pe omul care a interpretat un campion pe ecran şi era un campion şi în viaţă. Andy a fost o inspiraţie pentru noi toţi aşa cum a înfruntat lupta lui foarte personală cu forţă, curaj şi graţie. El va continua să trăiască în inimile familiei, prietenilor şi fanilor", a declarat Chris Albrecht, CEO al companiei Starz care a produs serialul, citat de Imdb.

Heath Ledger, răpus de depresie la 28 de ani

Cel puţin acestea au fost informaţiile care s-au vehiculat imediat după decesul actorului. "Heath Ledger a murit din cauza unei intoxicaţii cauzate de efectele combinate a şase tipuri de medicamente, printre care pastile antidepresive, analgezice şi medicamente care să contracareze crizele de anxietate", a spus reprezentantul echipei de medici legişti, Charles Hirsch, într-un comunicat. Familia a negat faptul că s-ar fi sinucis, mergând mai degrabă pe ipoteza unei intoxicaţii accidentale cu aceste substanţe. Ledger, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din New York pe 22 ianuarie 2008. A devenit celebru după ce a jucat unul din rolurile principale în drama "Brokeback Mountain" regizată de Ang Lee, laureat al premiului Oscar în 2006 pentru regie. La finalul lui 2007, a întruchipat una dintre personalităţile lui Bob Dylan în "I'm Not There", iar ultimul său rol interpretat a fost Joker, inamicul lui Batman în cel mai recent film din serie, "The Dark Knight". Pentru rolul din "Brokeback Mountain" a fost nominalizat la premiile Oscar pentru "Cel mai bun rol principal masculin". Imediat după decesul actorului s-a zvonit că acesta trăia o poveste de dragoste cu Lindsay Lohan şi că aceasta a fost pe punctul să se sinucidă când a aflat de moartea bărbatului.

Brittany Murphy, omorâtă de medicamente, anemie şi pneumonie la 32 de ani

Decesul actriţei Brittany Murphy, survenit în decembrie 2009, a fost accidental şi a fost provocat de o combinaţie de factori - pneumonie, anemie şi intoxicaţie cu medicamente, a anunţat Institutul de medicină legală din Los Angeles, citat de Mediafax.  Cunoscută pentru rolurile din "Clueless" şi "8 Mile", actriţa a murit la vârsta de 32 de ani, în sala de baie a reşedinţei sale din Hollywood Hills. Potrivit medicilor legişti, în sângele acesteia a fost descoperită o combinaţie de medicamente eliberabile pe reţetă şi medicamente achiziţionate fără prescripţie medicală. Medicii nu au detectat droguri în fluxul sangvin al actriţei. Raportul preliminar indică faptul că decesul a fost accidental, provocat de un amestec de medicamente. Medicii au stabilit că actriţa americană avea pneumonie şi suferea de anemie, cauzată de un deficit de fier.
Şi-a făcut debutul în comedia "Liceenele din Beverly Hills/ Clueless" (1995), alături de Alicia Silverstone. Murphy a continuat cu roluri de televiziune şi a apărut în două filme în 1999 - "Frumuseţe mortală/ Drop Dead Gorgeous" şi "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", pentru care Angelina Jolie a primit un premiu Oscar. Brittany Murphy a lucrat alături de Michael Douglas în thrillerul "Nicio vorbă/ Don't Say a Word" (2001) şi de Eminem, în "8 Mile" (2002). În 2003, Murphy a jucat alături de Ashton Kutcher în comedia romantică "Tineri însurăţei/ Just Married" şi de Dakota Fanning, în "Fete de bani gata/ Uptown Girls". Însă filmele nu au avut mari încasări şi nici nu au fost foarte apreciate de critici. Ultimul său rol notabil a fost cel din "Sin City" (2005).

Murphy s-a bucurat de mai mult succes în televiziune şi şi-a împrumutat vocea unor personaje animate, precum cel al Luannei Platter din serialul "King of the Hill". Totodată, ea a asigurat vocea unuia dintre pinguinii din filmul de succes "Happy Feet" (2006).

Stephen Gately, ucis de propria vomă, la 33 de ani

Membrul trupei Boyzone a fost găsit decedat, în 2009, într-o cameră de hotel din Mallorca, acolo unde era în vacanţă. Se pare că artistul s-a înecat cu propria vomă şi, în ciuda efortului făcut de partenerul lui de viaţă ca să-l readucă în simţiri, nu s-a mai putut face nimic. "Familiei i s-a spus că cel mai probabil Stephen a băut peste masură, a vomitat în somn şi s-a înecat. A fost un accident teribil", a declarat un martor, citat Times Live. "Doctorii au confirmat că plămânii lui Stephen erau plini de lichid. Andy (n.r. Andy Cowles - iubitul lui) nu putea face nimic. S-a înecat şi asfixiat", a mai spus sursa.

Autorităţile au declarat că este vorba o moarte ciudată, însă exclud varianta uneri crime. "Stephen a fost găsit într-o poziţie ciudată. Era ghemuit pe canapea, aproape într-o poziţie de rugăciune", a declarat o sursă a poliţiei. De asemenea, nu au existat urme de violenţă şi nici de sinucidere.

Amy Winehouse, distrusă de droguri şi alcool la 27 de ani

Vedeta a fost găsită moartă în apartamentul ei din Londra, pe 23 iulie 2011. La auzul acestei veşti toată lumea a intrat în şoc, deşi şansele ca acest sfârşit să o ajungă pe artistă erau foarte mari. Chiar dacă s-au vehiculat mai multe motive pentru care Amy Winehouse ar fi decedat - oprirea bruscă a consumului de alcool sau supradoză - consumul susţinut de droguri şi alcool a fost cel care i-a "semnat" sentinţa cântăreţei. "Tot ce făcea Amy, făcea în exces. Consuma alcool în exces şi curele de dezintoxicare erau excesive. Perioadele în care bea alcool erau lungi, iar cele în care era abstinentă erau din ce în ce mai scurte, dar foarte dure. Din cauza asta a suferit un atac şi nu a fost nimeni lângă ea să o salveze", a declarat tatăl artistei. În ciuda faptului că raportul toxicologic a arătat că în corpul ei nu erau urme de substanţe ilegale, Mitch Winehouse a spus că la analize s-au descoprit urme de Librium, medicament folosit împotriva anxietăţii şi sevrajului. Mai mult, se pare că în sânge avea şi o cantitate mică de alcool. Vedeta de 27 de ani se simţea rău în ultima vreme din cauza drogurilor, agentul ei anunţând cu câteva săptămâni înainte de deces că solista îşi anulează concertele pe care urma să le aibă în vară, inclusiv pe cel pe care trebuia să-l susţină în România.