Hollywood: 5 actriţe cuminţi care au jucat roluri de prostituate

O actriţă bună trebuie să fie capabilă să joace orice rol, indiferent de ce presupune el. Rolul de prostituată reprezintă o provocare pentru multe actriţe şi nu sunt puţine cele premiate pentru astfel de prestaţii. Iată 5 dintre actriţele care, deşi nu ni le-am fi imaginat niciodată într-un astfel de rol, au avut interpretări excepţionale.

Julia Roberts în "Pretty Woman"

Julia Roberts este cea mai celebră prostituată, din lumea filmului, fireşte. Rolul din "Pretty Woman" i-a adus actriţei faimă, dar şi numeroase premii. Julia Roberts a interpretat rolul unei Cenuşărese a femeilor uşoare din Hollywood cucerită de Richard Gere, un om de afaceri de succes. Filmul are un final fericit pentru cei doi îndrăgostiţi, încheindu-se cu o cerere în căsătorie.

Rolul de prostituata i-a adus vedetei premiul "Golden Globe" pentru interpretare precum şi o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină. Deşi a apărut pe marile ecrane în 1990, filmul se bucură şi în prezent de un mare succes.

Elisabeth Shue în "Leaving Las Vegas"

În drama romantică "Leaving Las Vegas", Elisabeth Shue interpretează rolul unei prostituate care se îndrăgosteşte de un beţiv interpretat de Nicholas Cage. Filmul a adus un Oscar pentru Nicholas Cage şi o nominalizare pentru frumoasa actriţă Elisabeth Shue. "Leaving Las Vegas" pune în scenă povestea un betiv notoriu, Ben Sanderson, care decide sa plece la Las Vegas şi să-şi bea ultimii bani. În Las Vegas întâlneşte o prostituată cu care trăieşte trăieşte o frumoasă poveste de dragoste.

Jodie Foster în "Taxi Driver"

Actriţa a cunoscut succesul de pe vremea când era doar o adolescentă. "Taxi Driver" i-a adus lui Jodie Foster o nominalizare la Oscar în 1977 pentru interpretarea unui rol controversat pentru vârsta ei. În "Taxi Driver", actriţa, care pe atunci avea doar 14 ani, a jucat rolul unei prostituate adolescente pe nume Iris Steensma.

Travis Bickle, interpretat de Robert De Niro, un veteran al Razboiului din Vietnam, este un taximetrist în New York. Bickle face planuri să ucidă un politician şi, în acelaşi timp să salveze o tânără prostituată de la viaţa de pe străzi.

Jessica Alba în "The killer inside me"

Până şi "inocenta" Jessica Alba a acceptat să joace rolul unei femei de moravuri uşoare. "The Killer Inside Me" redă povestea unui şerif dintr-un orăşel din Texas, interpretat de Casey Affleck, despre care nu se ştie că este ucigaş în serie. Rolul de prostituată nu i-a adus multe aprecieri actriţei ci, din contră.

Brooke Shields în "Pretty Baby"

Jodie Foster nu este singura actriţa care a interpretat un rol de prostituată la vârstă fragedă. La doar 12 ani, Brooke Shields a jucat rolul unei fetiţe prostituate în "Pretty Baby" (1978), un film controversat care a transformat-o într-un star peste noapte.