Hollywood: 5 actriţe care s-au dezbrăcat pentru Premiul Oscar

Nu sunt puţine actriţele care se feresc de scenele nud şi asta nu doar din timiditate ci şi de teamă să nu fie aspru criticate. Sunt însă actriţe care nu regretă pasul făcut, scenele în care au renunţat la haine ajutându-le chiar să câştige un Oscar. Iată 5 dintre acestea. 

Kate Winslet - "The Reader" (2008)

Kate Winslet şi-a câştigat o reputaţie de actriţă curajoasă care pune cariera pe primul plan. Astfel că nu de puţine ori Kate a acceptat să apară în scene nud pentru ca rolul să iasă bine. Cu şase nominalizări la Oscar înainte de a împlini 33 de ani, actriţa susţine că rolul din "The Reader" a fost cel mai dificil din cariera ei. Efortul însă a meritat. În 2009, Kate Winslet a fost desemnată drept cea mai bună actriţă în rol principal pentru filmul "The Reader"

Charlize Theron: "The Monster" (2003)

În 2004, Charlize Theron câştiga premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru pelicula "Monster". Charlize Theron interpretează un rol de excepţie, inspirat de povestea adevărată a prostituatei Aileen Wuornos găsită vinovată de uciderea a şase bărbaţi. Rolul presupune şi o scenă nud în care Aileen apare plină de sânge.

Hilary Swank: "Boys Don't Cry" (1999)

"Boys Don't Cry / Băieţii nu plâng niciodată", filmul inspirat de povestea adevărată a unei fete care a fost omorâtă pentru că şi-a dorit să fie băiat, i-a adus Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Una dintre cele mai dure scene ale peliculei este cea în care personajul interpretat de Hilary Swank este violată de mai mulţi bărbaţi.

Gwyneth Paltrow: "Shakespeare in Love" (1998)

"Shakespeare in Love" este o producţie cinematografică extraordinară care a câştigat nu mai puţin de 7 premii Oscar. Rolul din "Shakespeare in Love" i-a adus şi lui Gwyneth Paltrow premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. O scenă de dragoste filmată alături de Ralph Fiennes ne-o arată pe frumoasa actriţă în toată splendoarea.

Halle Berry: "Monster's Ball" (2001)

Rolul din "Monster's Ball" i-a adus lui Halle Berry primul Oscar din carieră, devenind astfel prima actriţă de culoare cu premiul Oscar pentru rol principal. Una dintre scenele de impact este cea în care Halle face sex cu personajul interpretat de Billy Bob Thornton, un paznic rasist care i-a ucis soţul în puşcărie.