Gabi Jugaru: "Am dorinta permanenta de a combate prostia"

"Esti live on Kiss FM", este replica ce provoaca mii de hohote de ras dar si oftaturi de usurare printre romani. Gabi Jugaru, "responsabilul" cu acest anunt si cu rubrica "CircoTaxi" din cadrul Cronicii Carcotasilor, este celebru pentru farsele si ideile lui nastrusnice.



A doua varianta e corecta! Interviuri stradale cu capcane lingvistice am inceput sa fac inca din martie 1990, o data cu infiintarea radioVox'T din Iasi. Perioada de varf maxim a fost intre 1995-1999, cu emisiuni zilnice, indiferent de vreme, anotimp... Fara concediu, fara liniste... Oricum zgomotul cel mai placut imi imaginez ca e cel provocat de hohotele de ras ale catorva milioane de oameni. Hohote simultane, bineinteles, chiar daca acestia se afla raspanditi pe o arie precum cea a spatiului Carpato-Danubiano-Pontic!



De cand ma stiu sunt pus pe sotii. Il mostenesc pe tatal meu, fie-i tarana usoara! Chiar si in cele doua nopti de priveghi am spus o groaza de bancuri prietenilor, vecinilor, rudelor...

Asta pentru ca tata avea un talent extraordinar sa te faca sa razi, oricat de suparat ai fi fost!



Majoritatea sunt conceptia mea, insa cateodata mai vine o idee buna si de la "comandorii" de farse! Pe care oricum o modelez, dupa o foarte minutioasa munca de informare si documentare...



Nu, pana la urma nu faci decat sa vorbesti cu cineva, nici macar fata in fata! Si sa-i spui minciuni. Asta stie sa faca oricine. Greu e doar sa faci pe cineva sa creada aceste minciuni, care de fapt devin pentru cateve minute adevaruri 100% din viata personala a celui sunat!



Ma enerveaza sa folosesc acelasi context in realizarea unei farse. Dar n-ai cum sa eviti chestia asta, pentru ca majoritatea au masini, examene, amenzi de platit, copii nastrusnici, se casatoresc...



S-a incercat, dar nu in contextual celor facute pe radio. In schimb, din echipa de la KissFm si cea de la Cronica Carcotasilor, cred ca sint cel mai "vizat"! Pan-acum Huidu, Dezbracatu' si Pustiu' au avut sorti de izbanda, chiar daca macar pentru foarte scurt timp...




Aminteam mai devreme despre experienta radio. Hai sa-ti mai spun ca am in spate si peste 7 ani de televiziune, cu o groaza de emisiuni gen camera ascunsa, pe langa "Vocea Poporului", acea emisiune radio de care povesteam... Dar sa revin: peste 95% din cei pe care ii intervievez sunt victime sigure. Ma intereseaza de cele mai multe ori sa fie bine imbracati, sa fie singuri in momentul inceperii sondajului si sa nu aibe o fata crispata! Restul vine de la sine... Si apropos, niciodata, absolut niciodata nu am facut nimic regizat in tot ceea ce tine de sondaje, farse, camere ascunse. Pentru ce sa ma chinui sa invat pe cineva sa joace un rol, atata timp cat suntem un popor de actori?! Atata timp cat avem un procent foarte mare de snobi si atotstiutori, in Romania mai am mult de treaba cu astfel de emisiuni! Da-mi Doamne inca vreo 10-15 vieti, ca sa-mi fac treaba pe-un sfert, macar!



Posibil.
Foarte posibil, dar pe vremuri. Si in Iasi. De cand sunt la KissFm functioneaza 100% autocenzura!



Nu pot sa uit rasul descatusant al unora, explozie dupa minutele de teama si stress din timpul discutiei telefonice.



Nu, nu fac chestii dure incat sa-i sperii aproape de infarct.



Stiu pana unde sa merg cu subiectul farsei... Ma feresc de cele mai multe ori sa dau numele victimei, orasul, locul de munca... Tocmai pentru a nu exista riscul, in cazul celor fara simtul umorului, sa considere victima umilita public! Acelasi lucru pot sa spun si despre noua rubrica, CircoTaxi.



In aceasta rubrica, o camera ascunsa filmeaza intr-un taxi si este o idee preluata dupa un format american.



E o nebunie... Pentru a te incadra iti trebuie spirit de echipa, dorinta permanenta de a combate prostia si neprofesionalismul si iti mai trebuie si simtul umorului... de fapt, fara simtul umorului, nu ai avea ce cauta in acesta echipa.




Petrec o mare parte a timpului meu liber cu familia, dar mai ies cateodata si la pescuit (cu toate ca nu sunt un impatimit) cu Dezbracatu', Pustiu' si Razvan, baiatul care se ocupa de montajul Cronicii Carcotasilor.



Prieteni am foarte putini... nepermis de putin pentru o tara in care se spune ca oamenii sunt ospitalieri...



Cu ajutorul lui Dumnezeu resusesc sa imi fac destul sau... "acoperitor" de mult timp si pentru sotie si cele doua fetite.