Dosar Eva: 7 vedete din România care au eşuat afară. Află povestea lor!

26 Februarie 2012
Vedetă adevărată înseamnă să ai succes nu doar la tine acasă, ci şi în alte ţări, în alte culturi, în lumea mare a showbizului, în care te lupți cu staruri, nu cu starlete episodice. Succesul în străinătate este proba cea mai grea pentru un artist român şi puţini au reuşit să o treacă cu bine, precum Inna sau Alexandra Stan.
Câteva personaje celebre din România au încercat să dea lovitura peste graniţe, dar au înregistrat doar înfrângeri grele, au trăit experienţe dure sau pur şi simplu s-au făcut de râs după prestaţii lamentabile, iar tot ce le-a mai rămas de făcut a fost să aleagă între anonimatul ori ridicolul din străinătate şi întoarcerea acasă cu coada între picioare. Descoperă ce au ales vedetele din România care au eşuat în alte ţări.

Nadine a ajuns dădacă şi ospătăriţă în America

Povestea ei pare decupată dintr-un film: Nadine a plecat în SUA în 2003, după ce a văzut un videoclip al cântăreţei Shania Twain, care a fascinat-o. A dat cu banul şi a zis că dacă pică partea pe care a ales-o pleacă în State. Şi dusă a fost: şi-a anulat toate contractele din ţară, a plătit şi despăgubiri, a luat toţi banii pe care îi mai avea şi a plecat singură în SUA, unde nu cunoştea pe nimeni şi unde a învăţat să cumpere totul mai ieftin, ca să poată trăi.

Nadine a declarat că experienţa pe care a trăit-o departe de România a ajutat-o să se formeze ca om şi să se vindece de narcisism, o dovadă clară că a revenit cu picioarele pe pământ după saltul în gol peste Ocean.
Ea a povestit în emisiunea "Happy Hour" că primii ani în America au fost foarte frumoşi, dar "ultimii au fost agonie". "Eram foarte confuză, nu ştiam ce-mi doream de fapt", a explicat ea. Nadine şi-a cheltuit toţi banii strânşi în România. "În America am fost dădacă, ospătăriţă, ajutor de ospătar, am făcut catering, am gătit pentru petreceri private. Făceam lucrurile astea din necesitatea de a-mi plăti facturile şi şcoala. Munca aceasta îţi dă certitudini, te readuce la esenţa omului care munceşte onest. Decupam cupoane, cumpăram periuţe de dinţi la preţ de una - în viaţa mea de adolescent nu făceam aşa. Acolo am dobândit o cumpătare şi o umilinţă interioară care probabil nu mai rezonează cu ceea ce vreau să fac acum."

Când a înţeles că în America nu are şanse de succes, ea s-a întors în ţară, s-a căsătorit, are o familie şi acum se simte împăcată cu ea însăși.

Ana Maria Ferentz s-a săturat de "succes" în State

Cântăreaţa a plecat acum doi ani la New York, unde studiază şi locuieşte cu chirie. Anamaria Ferentz a declarat că a luat-o de la zero acolo şi încearcă să-şi construiască un viitor.

Ea a povestit în ziarul Click că, deşi circulă cu metroul şi cu bicicleta, trăieşte în inima New Yorkului, în Upper East Side, un cartier unde casele au unele din cele mai ridicate preţuri din metropolă.
În presa mondenă din România s-a scris că plecarea ei are legătură cu Ion Ţiriac, cu care ar fi avut o relaţie. Ea a dezminţit, într-un interviu pentru Pro TV, că ar fi rămas însărcinată cu miliardarul şi a spus că vrea să-şi găsească un iubit în America, dar a admis că acolo nu o recunoaşte nimeni pe stradă şi că îi lipsesc meseria ei şi fanii pe care îi avea în ţară.
După ce a înţeles că e mai greu ca anonim în New York decât vedetă acasă, Anamaria Ferentz a declarat, la începutul anului, că are de gând să se întoarcă în ţară în această primăvară. Iar mai nou a anunțat pe Facebook că va fi prezentatoare TV în America, la celebrul post... țineți-vă respirația...  MNN (Manhattan Neighborhood Network), unde va prezenta un show şi va cânta. E clar, a dat lovitura! Până la urmă, tot în România e mai uşor să pozezi în Playboy...

Cheeky Girls, penibile și penale

Ţinând cont că talentul lor în muzică a fost mereu la cota îngheţului, se poate spune că gemenele Monica şi Gabriela Irimia s-au descurcat perfect pentru abilităţile lor: au devenit cunoscute, au fost în prim-plan în Marea Britanie şi în România, ba chiar au fost la un pas să se înrudească cu un parlamentar britanic, pe vremea când era logodnicul Gabrielei. Dar prostul gust, vulgaritatea, inteligenţa limitată şi mai ales lipsa acută de talent artistic le-au scos din circuit, acoperindu-le de penibil.

Privite la început ca o pată de culoare, ca un element exotic în lumea pestriţă a showbizului, româncele au devenit repede enervante şi și-au atras cele mai aspre şi mai umilitoare ironii. Dar ele sunt la fel de rezistente şi de perseverente la critici precum bacteriile la antibiotice.
În februarie 2008, fetele de la Cheeky Grils au intrat din nou în vizorul criticilor de modă londonezi după ce au venit "îmbrăcate" ca nişte prostituate la un eveniment monden. Invitate de onoare la o petrecere caritabilă în clubul exclusivist "The Embassy", surorile Irimia s-au prezentat cu nişte pantaloni lucioşi foarte scurţi, sutiene cusute cu paiete şi pantofi cu vârful ascuţit, ieşiţi de mult din tendinţe (foto).
Dar n-a fost destul. Româncele și-au lansat propriul reality show, "Living with... The Cheeky Girls", dar primul episod a fost un eşec de proporţii, fiind vizionat doar de 5% dintre telespectatori. Româncele au fost făcute praf de Kerry Katona, care a declarat că emisiunea lor o face să vomite. "Aproape că mi s-a făcut rău când au început să vorbească despre sex. Mai ales când Gaby a mărturisit că a făcut prea mult sex cu caraghiosul ei logodnic, politicianul Lembit Opik."
În ianuarie, anul trecut, Gabriela s-au făcut de râs după ce a fost prinsă la ieşirea dintr-un magazin cu o sticlă de apă, o salată şi o cremă pe care nu le plătise. Ea a fost dusă poliţişti la secţie şi a scăpat doar cu un avertisment. Ca şi cum nu era de ajuns ridicolul situaţiei, mama gemenelor, cea care le coordonează "cariera", a declarat în România că Găbiţa tocmai exersa un rol pentru un film cu mafioţi când a fost prinsă.

Foto: Daily Mail

Lili Sandu, păcălită de un portărel că va cuceri Hollywood-ul

Cântăreaţa a plecat la Los Angeles, unde susţine că studiază actoria şi trăieşte din economiile făcute în România pentru a-şi construi o carieră.

"Prefer să fac o şcoală în L.A. decât să mai conduc nu ştiu ce maşină cu mulţi cai putere sau să mai am pe braţ o geantă Hermes... În viaţă, ajungi într un punct în care trebuie să ie decizii care îţi pot schimba viaţa la 180 de grade, iar eu am simţit că e timpul să renunţ la superficialitate şi să mă gândesc serios la viitorul meu", a declarat ea anul trecut în Pro TV Magazin.
Totuşi, singurul lucru prin care s-a remarcat Lili în America a fost poza publicată în primăvara anului trecut, în care apărea mergând pe stradă în compania modelului candian Gabriel Aubry, cel care are un copil cu actriţa Halle Berry. Lili Sandu şi Gabriel Aubry au fost fotografiati de paparazzi în timp ce ieşeau dintr-un restaurant italian din Beverly Hills. Potrivit Cancan, inițial, pe site-urile americane, Lili Sandu a fost confundată cu Kim Kardashian, care în 2010 s-a afişat de câteva ori prin oraş cu Aubry. Când şi-au dat seama că femeia din poză nu este Kim, ziariștii  au numit-o pe Lili Sandu o "hottie" (bunăciune) misterioasă.
Până să ajungă la Aubry, lui Lili nu i-a fost prea uşor în SUA. Sosită la Hollywood, unde dorea să înceapă o carieră de actriţă, fosta iubită a lui Bogdan Stelea a fost păcălită în 2010 de un coate-goale care se dădea drept un producator influent care a abordat-o şi i-a promis că o va ajuta să devină celebră. Potrivit Cancan, individul a sedus-o înainte ca Lili să descopere că acesta era, de fapt, un valet angajat într-un club de noapte, care parca maşinile clienţilor şi le deschidea acestora uşile.

Kitty Cepraga încearcă să devină actriţă în Italia

Când a plecat din ţară, Kitty era una dintre vedetele MTV şi cocheta cu lumea filmului. A plecat în Italia cu gânduri mari, dar n-a reușit să devină o actriță cunoscută. 

În România a făcut facultatea de actorie la Universitatea Hyperion (Bucureşti), iar în 2005 a plecat în Italia, unde a absolvit cursurile de actorie de la studiourile Cinecitta din Roma şi a început să-şi facă un portofoliu de actriţă de teatru şi film în Peninsulă. Kristina a recunoscut că viaţa de actor nu este uşoară nici în Italia şi că această profesie nu poate asigura traiul decent de zi cu zi.
Kitty a avut câteva apariţii în seriale italiene, însă în toţi anii pe care i-a petrecut în Italia nu a prins un rol remarcabil, într-o peliculă importantă.

Un singur lucru notabil a reuşit fosta vedetă MTV de când e în Italia: ea s-a măritat anul trecut cu omul de afaceri James Goodwin, cu care a avut o relaţie sinuoasă.

Fetele de la Indiggo s-au făcut de râs în SUA

După o eliminare cu cântec de la preselecţia pentru Eurovision, în 2007, fetele de la Indiggo s-au orientat spre alte zări, ofticate nevoie mare că în România nu sunt apreciate la justa lor "valoare". Şi duse au fost!
Gabriela şi Mihaela Modorcea (27 de ani) au avut o colaborare episodică cu Jay Z şi Kanye West. Ele au interpretat un pasaj din melodia populară "Fetele de la Căpâlna" în piesa "Murder to Excellence" a celor doi artişti americani. Anul trecut, ele au mai făcut figuraţie pentru câteva secunde în videoclipul "Mujeres In The Club" al lui 50 Cent.
Cu trei ani mai devreme, fetele de la Indiggo s-au făcut însă de râs în show-ul "America Got Talent", unde au interpretat melodia "New York, New York", prestaţia lor fiind considerată jalnică. Ele s-au calificat în semifinală, dar publicul le-a huiduit copios, iar un menbru al juriului, actorul David Hasselhoff, le-a numit "nevestele lui Dracula".
După patru ani petrecuți în SUA, ele au reuşit doar să se facă remarcate şi să se vorbească despre ele. De cântat, au izbutit puţin pentru a vorbi de o carieră construită în showbizul american.

Claudia Pavel "s-a luptat" cu cele mai mari dive pop, dar a pierdut

Anul trecut, cântăreaţa se mândrea în ziarul Adevărul că a filmat un videoclip în Statele Unite, undeva între Las Vegas şi Los Angeles. Acasă a spus că locul a mai folosit şi de artişti precum Pussycat Dolls şi Ke$ha. Dar n-a fost suficient pentru a se acoperi de ridicol.

"Muzica pe care o cânt eu e mai dificilă, nu lansez piese de club care să intre pe compilaţii cu DJ. În străinătate mă «lupt» cu cele mai mari dive pop. E stilul muzical în care e cel mai greu să răzbaţi", a declarat cântăreaţa pentru Adevărul. Probabil că Madonna, Rihanna şi Beyoncee nu mai puteau dormi noaptea liniştite de grija Claudiei, care se lupta cu ele, deşi în America n-a auzit nimeni de ea. Cu toate că de doi ani ea înregistrează piese doar în engleză, în speranţa că va da lovitura "afară", muzica ei chiar se dovedeşte "dificilă" pentru topurile din străinătate.