Dosar Eva: 14 vedete din România care au avut de-a face cu legea

19 Februarie 2012

În ciuda celebrităţii şi a banilor de care dispun, unele persoane foarte cunoscute din România devin clienţi de bază ai sistemului de justiţie de la noi sau din alte ţări.

Numele cunoscute, precum Mihaela Rădulescu, Pepe sau Daniela Gyorfi, au ajuns în dosarele cercetate de procurori, iar în cele mai multe cazuri conturile s-au reglat, mai devreme sau mai târziu, fără probleme deosebite.

Pentru câteva personaje importante înfăţişarea la tribunal nu a fost însă doar o simplă formalitate, ci s-au transformat într-un coşmar care le-a marcat viaţa, cazierul şi reputaţia. 

Descoperă cum s-au încheiat aventurile vedetelor pe culoarele întortocheate ale Justiţiei!

 

Natalia Mateuţ, faultată dur de poliţiştii olandezi

Fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ a fost arestată în aprilie, anul trecut, în centrul oraşului Amsterdam. Aflată în vacanţă în Olanda, ea a fost acuzată că, împreună cu câţiva prieteni, a folosit un card de credit fals cu care cumpărat haine şi obiecte de lux în valoare de 80.000 de euro. Natalia Mateuţ a încercat să fugă de poliţişti, dar a fost prinsă imediat de câţiva agenţi, care au culcat-o la pământ şi i-au pus cătuşele. Evident, într-un alt scenariu decât este obişnuit fotomodelul.
Autorităţile au dezvăluit că se aflau pe urmele lor de mai multe zile, după ce s-a descoperit că aceştia plătiseră în mai multe magazine de lux cu carduri de credit false. Nati a fost eliberată după un weekend petrecut după gratii, iar tatăl fotomodelului a dat vina pe noul ei iubit, Valentin Petrişor, retinut şi el odată cu tânăra. Cei doi erau împreună de câteva luni, iar fostul fotbalist a spus că baiatul, un paparazzo, a fost închis doi ani pentru tâlharie.

Întoarsă acasă,  ea a susţinut că totul a fost un abuz al poliţişilor olandezi. Oricine se poate edifica urmărind reluarea fazei incriminate de Mateuţ. Dorin Mateuţ. Noi zicem că n-a fost un fault criminal, ci mai degrabă unul legal.

 

Andrei Gheorghe, arestat în 3 ore şi 20 de paşi

Se poate spune că fostei vedete Pro i-a trecut glonţul pe lângă ureche acum aproape nouă ani. Pe 10 aprilie 2003, el a fost "arestat tehnic" pentru trei ore, sub acuzaţia de consum de droguri.

Iniţial, a fost chemat la Parchet, întrucât o expertiză cerută de procuror îl indica drept consumator de substanţe interzise. Procurorul a semnat mandatul de arestare pentru cinci zile, iar lui Andrei Gheorghe i-au fost reţinute actele şi i s-a spus să aştepte pe hol confirmarea mandatului de arestare, cu interdicţia de se deplasa mai mult de 20 de paşi. "Mi s-a spus că sunt arestat. Mi-am sunat mama şi soţia şi le-am spus, ca să nu afle din altă parte. După trei ore, mandatul nu a fost confirmat. Consider că este o hărţuire", a spus el după ce a fost eliberat.

Parchetul s-a autosesizat după un articol aparut in revista Star, ilustrat cu capturi video în care Andrei Gheorghe fuma o ţigară cu marijuana oferită de o cunoştinţă. Vedeta a spus atunci că toată povestea a fost "lucrătura" unui om de afaceri important, drept represalii fiindcă în emisiunile sale o ironiza pe iubita acestuia. Toate indiciile furnizate de Andrei au condus atunci spre Costel Bobic, căsătorit cu Cristiana Răduţă, alias "Amor, amor, la tine-n dormitor", dacă mai ţineţi minte rima. Andrei Gheorghe a fost filat timp de şase luni şi filmat chiar şi în casa sa, dar pe numele celor care l-au urmărit nu a fost deschisă nicio acţiune judiciară. În cele din urmă, el a fost scos de sub urmărirea penală.

În februarie 2010, vedeta a avut din nou de furcă cu poliţiştii. După un banală tamponare în Bucureşti, el a refuzat să meargă la IML pentru prelevarea probelor de sânge. "Nu aveţi dreptul moral să înfigeţi ace în mine şi să îmi luaţi sângele. Unde vom ajunge, la prelevarea de organe?", a spus el atunci. Rezultatul etilotestului indica faptul că acesta nu băuse alcool. Poliţiştii au înaintat la Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 1 propunerea de cercetare a lui Andrei Gheorghe pentru vătămare corporală din culpă, după ce pasagera din maşina tamponată de acesta a acuzat dureri de cap, dar plângerea a fost apoi retrasă.

Bote a făcut puşcărie grea în Italia

Designerul a fost arestat în 1996 la Cremona, în Italia, şi încarcerat într-o închisoare de maximă securitate, după ce a fost acuzat în ţară de bancrută frauduloasă.

Pe 30 mai 1996, pe numele său fusese emis prin Interpol un mandat de arestare internaţională, iar el s-a predat în Italia. Pe 16 octombrie 1996, după perioada de detenţie în Peninsulă, el a fost extrădat şi plasat în arestul Penitenciarului de la Rahova. A fost eliberat la 14 martie 1997.

Botezatu a descris într-o carte experienţa din penitenciarul italian, care l-a marcat atât de dur, încât s-a gândit şi la sinucidere. "Am fost în mijlocul unui conflict, al unei mafii politice şi financiare ale acelei perioade. Am fost victime, dacă stăm să ne gândim, dar nu aş vrea să mă victimizez. Am luat un credit pentru că am fost puşi în imposibilitatea de a plăti salariile. Aveam foarte multe ferme, aveam foarte mulţi salariaţi şi pentru că conturile firmei noastre pe vremea aceea au fost blocate în mod intenţionat, tocmai pentru a ne determina să cotizăm mai mult, a trebuit să luăm bani de undeva. Am făcut un credit pe care l-am garantat cred că de zece ori mai mult decât valora el. L-am luat şi l-am dat asociatului meu pentru a plăti acele datorii", a declarat designerul, în octombrie anul trecut, într-o emisiune a lui Ion Cristoiu difuzată de B1TV.

Adrian Mutu: drogat şi bătăuş

Copilul teribil şi irecuperabil al generaţiei post-Hagi din fotbalul românesc a dat-o rău în bară în toamna lui 2004, când a picat un test antidrog impus de clubul la care juca atunci, Chelsea.

Atunci a ieşit la iveală că Mutu era consumator de cocaină, iar sancţiunile au fost dure: Mutu a fost suspendat opt luni, iar clubul l-a dat afară, cerându-i despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro pentru prejudiciile aduse de neonorarea contractului. Procesul intentat de Chelsea a trecut prin mai multe faze, iar sentinţa definitivă nu a fost încă pronunţată.

Cariera lui Mutu a continuat printre lumini şi umbre, ca să cităm un film al unuia dintre cei mai aspri săi critici - Floriiin Călinescu - dar şi printre scandaluri care l-au târât pe holurile tribunalelor. El a fost acuzat în două rânduri de agresiune, culmea, de doi chelneri! În septembrie 2006 un chelner din Constanţa l-a acuzat că l-a lovit cu ranga, iar în 2010 un chelner albanez de la un local din Florenţa l-a dat în judecată pentru că l-a stâlcit în bătaie, presa publicând fotografii cu figura zdravăn zdruncinată a victimei. Chelnerul i-a cerut 10.000 de euro ca să se împace, dar Mutu a refuzat, aşa că albanezul l-a dat în judecată. Cazul încă e pe rol, dar e de aşteptat ca Adi să iasă basma curată şi de data asta.

Brigitte Sfăt are un trecut penal

Fostul model Playboy şi fostul ei soţ, Oviiu Torj, au fost condamnaţi la închisoare pentru că în noaptea de 16 spre 17 februarie 2003 au sechestrat şi bătut cu sticle de plastic pline cu apă doi bărbaţi, în clubul Discoland, din Timişoara.

Victimele îi datorau lui Sfăt 5.000 de euro şi i-au pus să semneze un contract prin care se îndatorau cu un miliard de lei vechi. Condamnată la trei ani şi jumătate de închisoare, Sfăt s-a ascuns iniţial de poliţişti, apoi s-a predat. Ea a făcut doi ani de puşcărie şi a rămas cu un rest de pedeapsă de 533 de zile.

După ce a fost eliberată, Brigitte a divorţat şi a dat lovitura vieţii ei: relaţia cu Ilie Năstase. Aşa a ajuns ca după celula din penitenciar să păşească pe covorul roşu la Monte Carlo, la nunta Prinţului Albert de Monaco, la Cannes, Londra şi Paris. Lipseşte doar cununia, dar e doar o chestiune de timp până când o chema Năstase cu acte în regulă.

Florin Chilian, doi ani de închisoare cu suspendare

Cântăreţul a făcut un scandal monstru în Cluj-Napoca, în noaptea de 23 spre 24 iulie2006, când a urcat băut la volan, a bătut-o pe preietena lui,solista Ana Maria Georgescu, şi i-a înjurat şi îmbrâncit într-un asemenea hal pe poliţişti, ]nc\t aceştia n-au mai suportat să tot lase de la ei şi i-au pus cătuşele. Da, toate astea într-o noapte, ca un adevărat star hollywoodyan!

Chilian a fost condamnat pe 1 aprilie 2010, de Judecătoria Cluj-Napoca, la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru că a condus maşina în stare de ebrietate, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge, pentru violenţă împotriva prieteni. Judecătorii au audiat-o şi pe fosta lui prietenă, aceasta fiind convocată atunci cu mandat de aducere, întrucât lipsise de la termenele anterioare. Ea a declarat judecătorilor că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de două ori cu poliţiştii, prima
altercaţie având loc în cartierul clujean Dâmbu Rotund, când, la ieşirea de la o petrecere, Chilian a început să adreseze injurii unei patrule de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.
Avocaţii cântăreţului au cerut reducerea pedepsei, susţinând că expertizele realizate în dosar au la bază date neveridice ale Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj.

Mihaela Rădulescu, cercetată pentru furt calificat

Sună incredibil, dar chiar aşa a fost:diva de la Monte Carlo a fost cercetată în martie 2009de poliţişti pentru furt calificat şi distrugere, în legătură cu un incident în care au fost implicaţi doi angajaţi de la cotidianul "Libertatea", ancheta vizându-i şi pe aceştia din urmă, pentru loviri şi alte violenţe.

Mihaela Rădulescu a fost cercetată pentru furt calificat, după ce a luat un rucsac şi alte bunuri din maşina cotidianului Libertatea, şi pentru distrugere, pentru că a rupt legitimaţia unuia dintre cei doi. Angajaţii tabloidului au fost cercetaţi de poliţişti pentru loviri şi alte violenţe, după ce Mihaela Rădulescu a declarat că cei doi au lovit-o cu maşina.

Vedeta s-a înfuriat când i-a observat pe cei doi că o urmăreau şi încercau să o fotografieze. Scandalul a degenerat într-o confruntare violentă, iar poliţiştii abia i-au despărţit. "Nu sunt dispusă, ca cetăţean al României, să mi se încalce toate drepturile de către un trust elveţian de presă. Nu sunt dispusă să se încalce nici Constituţia României, nici dreptul meu la imagine. I-am spus fotografului că m-a agresat, am alergat după el. A incercat şoferul lui să mă omoare cu maşina. Asta e toată povestea", a spus atunci Mihaela Rădulescu.
După un război mediatic, părţile au renunţat să se mai atace.

Daniela Gyorfi a avut o "sarcină toxică"

Anul trecut, cu cinci zile înainte de Crăciun, vedeta a fost oprită de un echipaj de Poliţie fiindcă vorbea la telefon în timp ce se afla la volan. Când i-au cerut actele, poliţiştii au constatat că Gyorfi ar fi trebuit să predea permisul, în baza unei sancţiuni pentru viteza excesivă, după ce maşina ei a fost înregistrată de un radar fix din Arad.Aflată în luna a opta de sarcină, vedeta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea maşinii în condiţiile în care avea permisul suspendat, iar poliţiştii au deschis o anchetă.

Daniela a găsit însă o portiţă de ieşire din impas: ea a susţinut că nu aflase de interdicţia de a conduce, fiindcă nu a fost anunţată oficial. Ea a prezentat dovezi că locuieşte la mai multe adrese şi nu a primit nicio înştiinţare care să o anunţe că trebuie să renunţe la permis. Potrivit ziarului Cancan, surse din Poliţie au declarat că în aceste condiţii Daniela Gyorfi are şanse mari să scape de răspundere penală. Şi cum vedeta a şi născut între timp, statul de mămică o pune la adăpost de urmările legii.

Adrian Minune, fals în declaraţia de avere

Primul manelist luat la bani mărunţi de autorităţi pentru banii pe care i-a declarat. Şi i-a declarat de nu se mai ies la socoteală. 

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, în 10 februarie 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru a face cercetări în cazul lui Adrian Simionescu, celebru sub numele de scenă Adrian Minune, pentru fals în declaraţii în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos. ANI arăta că Adrian Simionescu nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese mai multe bunuri mobile şi imobile. La 24 ianuarie 2011, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus neînceperea urmăririi penale pentru fals în declaraţii.

În 15 noiembrie 2010, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu şi a început o nouă verificare, constatând că Adrian Minune ar fi acumulat, în perioada iulie 2008 - decembrie 2010, împreună cu familia, o avere care depăşeşte veniturile realizate. Potrivit ANI, există diferenţe semnificative, 104.265 de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului său de consilier local.

Adi Minune a mai fost acuzat că a făcut "tranzacţii bancare suspecte" în valoare de 455.323 de euro şi, respectiv, de 344.208 de euro.

Şerban Huidu, anchetă cu prelungiri pentru trei morţi

Ştie toată ţara ce tragedie a provocat "cârcotaş" anul trecut, aşa că nu mai detaliem dinamica accidentului. Şerban a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi riscă până la opt ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Ancheta însă se prelungeşte.

La mai bine de patru luni de la accident, criminaliştii nu au finalizat expertiza. Prezentarea concluziilor a fost amânată încă două luni, deşi acestea urmau să fie date publicităţii în ianuarie. "S-a dat un termen de 80 de zile. Am solicitat reducerea termenului şi ni s-a răspuns că nu se poate. Expertiza va fi gata... când o vom termina!", a fost declaraţia genială, în ianuarie, pentru ziarul "Click!", a Carminei Reit, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Potrivit directorului adjunct al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, Grigoraş Beţiu, citat de MIX TV, noul termen pentru ]ncheierea expertizei ar fi luna martie. Analizele tehnice vor arăta ce viteză au avut cele două maşini înainte de producerea accidentului şi dacă este posibil ca autoturismul lui Şerban Huidu să fi derapat, a;a cum a susţinut vedeta TV.

"Părintele" Tabără, cercetat pentru sex cu o minoră

Prezentatorul TV e acuzat de o fostă iubită, Alina Bodnaru, că a abuzat-o sexual pe fiica ei, Alina. Acestea au fost audiate din nou, în ianuarie, la Poliţia Capitalei.

Timp de trei ore, Alina şi Alexandra Bodnaru au dat declaraţii în faţa poliţiştilor Serviciului Omoruri despre presupusul abuz sexual pe care Tabără l-ar fi comis. Alina Bodnaru susţine că el ar fi intrat într-o noapte în camera Alexandrei, ar fi trezit-o din somn şi ar fi pipăit-o.

Iniţial, dosarul a fost instrumentat de poliţiştii Secţiei 9, iar la finalul anchetei  Tabără a fost găsit nevinovat. Alina Bodnaru a contestat soluţia în instanţă, iar judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis începerea urmării penale şi reluarea cercetărilor, întrucât magistraţii au stabilit că anchetatorii nu au administrat toate probele. Procurorii i-au delegat pentru cercetări pe poliţiştii din cadrul Serviciului Omoruri. Aceştia au reluat audierile, iar
Cristian Tabără a dat deja o declaraţie. Şi prima lui soţie, Daiana Gender, a fost audiată, dar ea a refuzat să dea detalii despre relaţia cu fostul ei soţ şi despre presupusele sale devieri sexuale.

Ilie Năstase, dat pe mâna justiţiei din cauza tenisului

Fosta glorie a tenisului nu a avut doar de câştigat de pe urma sportului pe care l-a adorat. Mai nou, Ilie are de dat explicaţii autorităţilor de pe urma implicării sale în conducerea acestui sector al sportului românesc.

La începutul acestei luni, conducerea Federaţiei Română de Tenis a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008, interval în care instituţia a fost condusă de Năstase. Acesta a demisionat din funcţia de preşedinte la 12 februarie 2008, după declanşarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franţa. Atunci, presa centrală a scris că federaţia ar fi "umflat" cheltuielile de organizare a întâlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis. De la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Năstase s-a aflat într-un conflict permanent cu actualul preşedinte, Ruxandra Dragomir.

Scandalul l-a scos din sărite pe Năstase, care a răbufnit atunci când un cameraman de la Antena 1 a vrut să-l filmeze la întoarcerea de la Paris, pe aeroportul Otopeni. "Băi tâmpitule, tu eşti prost? Vrei să te iau la bătaie?", l-a ameninţat Nasty, foarte nervos.

Pepe, dat de Zăvo pe mâna procurorilor

După divorţul de Oana Zăvoranu, Pepe a încercat să-şi vadă de viaţa lui. Dar e greu să scapi de Oana şi de gura ei mare. După ce l-a făcut cu ou şi cu oţet, ea l-a acuzat în primăvara anului trecut de violarea corespondenţei sale electronice cu Tudy, iar Pepe e cercetat de DIICOT pentru o infracţiune care se poate solda cu o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Procurorii Parchetului Sectorului 6, acolo unde Oana Zăvoranu a depus plângerile împotriva fostului soţ, au considerat că, potrivit procedurilor penale, infracţiunile reclamate - acces fără drept la sisteme informatice şi transferul fără drept al unor date din sistemele informatice - ţin de competenţa DIICOT.

Oana l-a acuzat pe Pepe că i-a furat din telefon imaginile cu Tudy masturbându-se şi că le-ar fi dat ziariştilor, care le-au publicat, iar pentru asta îi cerea daune de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Conform Codului Penal, accesul fără drept la sisteme informatice se pedepseşte cu închisoarea între 3 luni şi 3 ani, iar transferul fără drept al unor date din sistemele informatice este pedepsit cu închisoarea de la 3 ani la 12 ani.

Simona Sensual, la mila procurorilor

Poreclită "Spaima şoselelor" de poliţiştii de la Rutieră, care o cunosc ca pe un cal breaz din cauza modului haotic în care învârte volanul, Simona i-ar băga în sperieţi până şi pe cei trei temerari de la Top Gear, oricâte multe ciudăţenii au văzut ei de când conduc. Anul trecut, însă, i s-a înfundat Simonei, obişnuită să zburde hai-hui cu maşina prin Bucureşti, peste linia continuă şi peste şinele de tramvai.

Poliţiştii i-au făcut dosar penal după ce au prins-o conducând cu permisul suspendat, iar pe 11 octombrie a fost condamnată la trei luni cu suspendare.Cum cazierul pătat nu dădea bine pentru o "intelectuală" de talia ei, Simona Suhoi, pe numele ei real, a făcut recurs şi a le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să o achite.

Cine a învăţat-o ce are de făcut a avut dreptate: blonda a reuşit să-i înduioşeze pe judecători. În faţa magistraţilor, Simonica a renunţat la aerele de starletă, s-a prezentat cu o ţinută decentă şi a susţinut că nu reprezintă un pericol public, ba a mai şi lăcrimat puţin, aşa, de efect.  Ea a spus că procurorii nu au anchetat bine cazul ei, întrucât nu au verificat că îi expirase perioada în care nu avea voie să circule și nu apucase să ridice permisul auto de la Poliţia Rutieră, iar magistraţii au achitat-o şi i-au dat o amendă de 1.000 de lei. Bani de ţigări...