Divertisment. 6 transsexuali în vogă. De ce sunt interesanţi?

31 Iulie 2015

Caitlyn Jenner, fost Burce Jenner, este tatăl vitreg al celebrei Kim Kardashian şi fost sportiv de performanţă. Bărbatul a decis la vârsta de 65 de ani că vrea de fapt să fie femeie

Caitlyn Jenner

Cel mai recent caz de tranziţie sexuală este cel al lui Bruce Jenner, patriarhul familiei Jenner-Kardashian şi tatăl vitreg al lui Kim Kardashian. Bărbatul a fost sportiv de performanţă şi campion olimpic la proba de decatlon în anul 1976. Bruce a devenit cunoscut după apariţia în reality show-ul "Keeping Up with the Kardashians", fiind căsătorit până anul acesta cu Kris, mama celebrei Kim Kardashian. La începutul acestui an, Bruce a dezvăluit că în adâncul sufletului s-a simţit întotdeauna femeie şi că este decis acum să devină una. Tranziţia sa a fost una rapidă, Bruce devenind în scurt timp Caitlyn. Finalul transformării sale a fost marcat de un pictorial pentru revista Vanity Fair.

Andreja Pejic

Născută Andrej Pejic în Bosnia-Herţegovina, Andreja Pejic (23 de ani) a fost ani la rândul modelul preferat al multor case de mode datorită abilităţii sale extraordinare de a poza atât ca femeie, cât şi ca bărbat. Frumuseţea şi trăsăturile feminine ale modelului de sex masculin s-au făcut remarcate încă de la începutul carierei sale de fotomodel. În 2014, Andrej a recurs la operaţia de schimbare a sexului, devenind oficial Andreja.

Conchita Wurst

Conchita, pe numele său real Thomas Neuwirth (26 de ani), a devenit cunoscută în întreaga lume drept "cântăreaţa cu barbă" care a câştigat trofeul Eurovision în anul 2014. Deşi nu este transsexual, ci un travestit şi un alter ego pentru austriacul Thomas Neuwirth, care s-a declarat homosexual, Conchita a reuşit să promoveze cu succes în întreaga lume drepturile transsexualilor, lesbienelor şi homosexualilor, provocând controverse în rândul conservatorilor.

Lana Wachowski

Formează împreună cu fratele său, Andy Wachowski, unul dintre cele mai apreciate cupluri de regizori din lume, cunoscuţi pentru filme precum "Matrix", "Cloud Atlas" sau "Jupiter Ascending". Este vorba despre Larry Wachowski, care a decis în 2012 că vrea de fapt să fie femeie, purtând în prezent numele de Lana.

Chaz Bono

Chaz, fiul celebrului cuplu de cântăreţi Cher şi Sonny Bono, s-a născut de fapt fetiţă, primind numele Chastity Sun Bono. În 2008 a luat decizia de a trece treptat de la statutul de femeie la cel de bărbat, optând pentru numele Chaz. Celebra sa mamă, Cher, i-a susţinut iniţiativa şi i-a fost alături, deşi a declarat într-un interviu că este dificil pentru o mamă să treacă printr-o astfel de experienţă.

Laverne Cox

Cunoscută pentru rolul coafezei Sophia Burset din serialul american de succes "Orange is the new Black", Laverne Cox este primul transsexual nominalizat la un premiu Emmy şi primul transsexual care a apărut pe coperta revistei Time. Laverne s-a născut băiat şi mai are un frate geamăn, care interpretează în serialul "Orange is the new Black" rolul lui Laverne înainte de tranziţia sexuală.