"Dansez pentru tine": 8 poveşti emoţionante

Din 15 aprilie, emisiunea-concurs "Dansez pentru tine" revine la Pro TV, la ora 20.30. Cel de-al 11-lea sezon aduce alte poveşti emoţionante, pentru care opt artişti români au acceptat provocarea. Pe lângă stiluri deja consacrate, precum dansul în ploaie, dansul la bară, hip-hop, stomp, cabaret, musical şi dans contemporan, concurenţii noului sezon vor primi două noi noutăţi coregrafice: funky jazz şi dansul minorităţilor. Şi suprinzele nu se opresc aici: concurenţii îşi vor trage la sorţi un stil de dans pe care îl vor avea de dansat în fiecare ediţie. Află mai multe despre cele 8 poveşti emoţionante ale concurenţilor.

Informaţiile şi fotografiile au fost preluate de pe site-ul dansezpentrutine.protv.ro

Augustin Viziru şi Aurora Tonea

Aurora Tonea îşi doreşte să lupte pentru familia ei zguduită de drame.

Părinţii Aurorei s-au certat mult când aceasta era copil, tatăl ei având probleme cu alcoolul. Ea şi sora ei au asistat la multe scene pline de violenţă. După ani de chin, mama Aurorei a decis să-şi părăsească soţul. A întâlnit un alt bărbat alături de care a construit o familie frumoasă în care a apărut şi Mario. În timp ce Aurora era plecată la muncă în Olanda, soţul mamei ei, tatăl lui Mario, a murit lovit de fulger şi a lăsat în urmă fără niciun sprijin o femeie îndurerată şi un băieţel de 5 luni. Când a revenit în ţară, Aurora abia şi-a mai recunoscut mama: era distrusă fizic şi psihic - s-a îmbolnăvit pe sistem nervos, a făcut o depresie severă după moartea soţului. Acum, mama Aurorei nu mai reacţionează în nici un fel şi este cufundată în durere.
 
Tatăl Aurorei a fost grav bolnav, dar cu ajutorul tratamentelor şi citostaticelor s-a pus pe picioare. În continuare are probleme cu alcoolul. Sora Aurorei a avut în trecut probleme cu drogurile, dar în urma unui tratament a reuşit să scape de acest viciu. Aurora vrea să-i ajute pe toţi, chiar şi pe tatăl ei.

Lavinia Pârva şi Decebal Negoiţă

Cei doi luptă pentru ca fiul lui Decebal să învingă boală de care suferă. Acesta s-a născut cu un cromozom în plus, cu Trisomia 21 - sindrom Down. Vlăduţ a mai fost diagnosticat şi cu o malformaţie la inimă, iar la vârstă de 9 luni a fost operat pe cord la Cluj.

Micuţul este evaluat periodic şi evoluţiile lui sunt spectaculoase. Specialiştii spun că are foarte mari şanse să fie recuperat în aşa fel încât să ajungă un adult independent. În acest moment face doar terapie prin joc, de două ori pe săptămână. Pentru a progresa, are nevoie de kinetoterapie, logopedie, terapie prin joc, ABA. Aceste şedinţe costă foarte mult şi trebuie făcute zilnic pentru a avea rezultate, ceea ce este peste puterile părinţilor.

Decebal este inspector credite IMM, iar soţia este casnică. Nu au apartamentul lor, locuiesc într-un apartament ANL, cu 2 camere, închiriat de la primărie.

Corina Bud şi Eduard Ionuţ Vasile

Corina luptă alături de Eduard Ionuţ Vasile care vrea să-şi ajute familia numeroasă să scape de sărăcie.

Familia lui Edi este formată din 9 membri, de curând aceasta mărindu-se cu o pereche de gemene. Mama sa este în concediu postnatal, iar tatăl lucrează ca spălător de vase într-un restaurant. Edi doreşte să-şi ajute şi fratele mijlociu care, în urmă unui accident la vârstă de 3 ani, are arsuri pe tot corpul şi are nevoie de o operaţie de grefare a pielii.

Edi munceşte de la 10-12 ani pentru a-şi ajută părinţii şi fraţii mai mici. Copleşit de probleme, a pierdut doi ani de şcoală. A întrerupt cursurile la Liceul Tonitza, secţia de Arte plastice, în clasă a X-a. Este foarte talentat, desenează şi pictează. Acum, Edi îşi ajută financiar familia din hainele pe care le creează şi le vinde pe internet şi din prestaţiile lui ca dansator.

Corina Caragea şi Ştefan Gheorghiu

Ştefan luptă pentru sora lui, Camelia, care a suferit un accident rutier pe când traversa strada pe trecerea de pietoni.

Aceasta a rămas imobilizată la pat şi este internată la secţia de Neuromotorie a Spitalului Mangalia. Ştefan vrea să lupte pentru sora lui pentru a-i putea plăti tratamentele şi şedinţele de recuperare. Ştefan a fost nevoit să renunţe la serviciu (era maseur terapeut) şi s-a dedicat în totalitate îngrijirii surorii lui.
 
Tot Ştefan împreună cu mamă lui îi susţin financiar pe cei doi copii ai Cameliei, Cristina şi Alexandru, deoarece soţul ei nu le oferă niciun fel de sprijin din cauza problemelor cu alcoolul. Tatăl lui Ştefan a decedat în urmă cu 10 ani, fiind bolnav de cancer.

Florin Piersic Jr. şi Alina Atodiresei

Cei doi vor lupta pentru ca familia Alinei să iasă din sărăcie şi să trăiască fără grija zilei de mâine.

În urmă cu trei ani, tatăl ei a fost operat de hernie. Acum este şofer, dar fără carte de muncă şi este nevoit să plece mult din ţara. Mama ei a fost operată de varice la piciorul drept, iar acum are nevoie de o intervenţie şi la piciorul stâng.

Gabriel Coveşeanu şi Claudia Raea

Claudia doreşte să îi ofere mamei sale o locuinţa.

În urma unei casnicii eşuate, mama Claudiei a avut un băiat, Vali, şi din dorinţa de a-i oferi o familie, s-a căsătorit cu un bărbat violent care a abuzat de băiat. Apoi s-a născut Claudia şi fratele acesteia, Daniel. Când era în anul I de facultate, Vali s-a îmbolnăvit de schizofrenie paranoidă şi a fost nevoit să renunţe la şcoală şi a fost internat într-un spital de boli mintale.

După divorţ, mama a cumpărat o garsionieră, dar a fost nevoită să o vândă pentru a-l putea internă pe Vali. Mama a avut şi un accident de maşină în urmă căruia a rămas paralizată în partea frontală a capului şi cu dureri ale spatelui şi picioarelor.
 
Ca să poată învăţa şi ca să-şi poată susţine mama, Claudia lucrează într-un salon de masaj erotic. Nu-i este ruşine de meseria ei, dacă asta o poate face să-şi susţină mama şi să-şi urmeze visul de a face facultatea.

Roxana Ionescu şi Ştefan Rebeja

Cei doi luptă pentru a scăpa familia lui Ştefan de sărăcie.

Fraţii lui mai mari au fost nevoiţi să emigreze. Deşi tatăl lui Ştefan a fost la un moment dat chiar primarul satului în care trăiesc, această perioadă n-a făcut decât să-i sărăcească şi mai mult pentru că familia Rebeja este una foarte cinstită, ajutându-i pe toţi sătenii.

Ştefan învăţă, munceşte, dansează şi nu regretă niciun moment că nu a putut ţine pasul cu colegii lui dansatori care şi-au permis profesori, antrenamente în străinătate, participări la concursuri.

Costin Sforaru şi Mădălina Corduneanu

Mădălina Corduneanu visează să-şi ajute mama bolnavă care a avut o viaţă de coşmar.

Căsătorită un un bărbat alcoolic, tatăl Mădălinei nu a avut serviciu şi îşi agresa soţia zilnic. Chiar şi când era gravidă a lovit-o cu brutalitate. Au fost zece ani de teroare pentru Mădălina şi mama ei: "Îmi aduc aminte că într-o zi când eram la grădiniţă m-a bătut... şi eram aşa, ca de vată, că nici nu puteam sta pe pat. A două zi la grădiniţă mamă m-a îmbrăcat cu ciorapei albi ca să nu mi se vadă vânătăiele de pe picioare. La şcoală aveam note numai de FB. În clasa a III-a am luat un Bine şi m-a bătut de mi-au sărit ochelarii şi au zburat pe geam".
 
Mădălina a stat la centrul de securitate, iar clasă a IV-a a făcut-o la domiciliu, deoarece profesorilor le era frică de tatăl ei care venea la şcoală şi îi ameninţă cu cuţitul. A schimbat patru şcoli, iar când a avut posibilitatea să se ducă la lotul naţional de gimnastică ritmică, tatăl ei nu şi-a dat acordul pentru a putea pleca în străinătate. De când părinţii ei s-au despărţit, Mădălina şi mama ei locuiesc cu chirie într-o garsonieră modestă.
 
Tatăl stă şi acum în apartamentul lor de trei camere, iar procesul de partaj al bunurilor comune durează deja de 4 ani. Mama ei s-a îmbolnăvit acum 10 ani. Mădălina munceşte, învăţa şi are grijă de mamă ei.