Cele mai scandaloase divorțuri de la Hollywood

22 Iunie 2023
Cupluri care ne-au făcut să credem în dragoste la începutul relației au ajuns, ulterior, la despărțire și nu oricum...
 
Divorțurile de la Hollywood sunt adesea însoțite de scandal, fie din cauza sumelor imense de bani implicate, fie a situației complicate a custodiei copiilor, fie a relațiilor tumultuoase care au precedat separarea.
 

Iată câteva dintre cele mai notabile și controversate divorțuri de la Hollywood din ultimii ani

 
Acestea sunt doar câteva exemple de divorțuri de la Hollywood care au stârnit controverse și au fost marcate de tensiuni și scandaluri.
Într-o lume în care viața privată devine adesea publică, e de așteptat ca separările să fie la fel de dramatice ca filmele în care joacă acești actori.

Alec Baldwin și Kim Basinger

Actorii Alec Baldwin și Kim Basinger au format unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hollywood în anii '90. S-au cunoscut în 1990 pe platourile de filmare ale peliculei"The Marrying Man" și s-au căsătorit trei ani mai târziu. În 1995, Basinger a dat naștere fiicei lor, Ireland Baldwin.
 
Cu toate acestea, idila lor nu a durat, iar în 2001, după nouă ani de căsătorie, Basinger a depus actele de divorț. Divorțul a devenit cunoscut nu doar pentru sfârșitul unei relații celebre, dar și pentru bătălia pentru custodia fiicei lor.
 
Lupta pentru custodia lui Ireland a devenit atât de intensă încât a culminat cu o serie de acuzații reciproce. Baldwin a acuzat-o pe Basinger că îi refuză dreptul de a-și  vedea fiica, în timp ce Basinger a susținut că Baldwin este un tată nepotrivit.
 
În 2007, situația a escaladat dramatic atunci când a fost făcut public un mesaj vocal lăsat de Baldwin fiicei sale, în care o numea un "copil nepoliticos și lipsit de considerație". Baldwin a emis scuze publice și a declarat că mesajul a fost un rezultat al frustrărilor sale acumulate din cauza luptei pentru custodie.
 
Baldwin a descris experiența sa într-o carte publicată în 2008, intitulată "A Promise to Ourselves: A Journey Through Fatherhood and Divorce". În această carte, el detaliază lupta sa pentru custodia lui Ireland și critică sistemul judiciar pentru modul în care tratează părinții divorțați.
 
În ciuda acestor conflicte, Ireland a menținut o relație cu ambii părinți. Baldwin și Basinger au reușit în cele din urmă să ajungă la un acord privind custodia.

Kim Kardashian și Kris Humphries


Kim Kardashian și jucătorul de baschet Kris Humphries, au avut una dintre cele mai scurte căsnicii din istoria Hollywood-ului: doar 72 de zile. După o nuntă spectaculoasă în august 2011, care a fost difuzată într-un episod special din "Keeping Up with the Kardashians", divorțul lor a stârnit un adevărat scandal media.
 
Aventura matrimonială scurtă și sfârșitul neașteptat al căsătoriei, au devenit subiecte de bârfă constante. Kardashian a depus pentru divorț,  în octombrie 2011, citând diferențe ireconciliabile. Humphries, pe de altă parte, a cerut anularea căsniciei, susținând că a fost păcălit să se căsătorească fără a ști că acesta era doar un truc pentru ratingul show-ului.
 
Întregul proces de divorț a durat mai mult decât căsnicia în sine, fiind finalizat în iunie 2013. Acest divorț a rămas în memoria colectivă drept unul dintre cele mai scurte și mai scandaloase din istoria recentă a Hollywood-ului.

Paul McCartney și Heather Mills

Căsătoria dintre fostul membru al trupei Beatles, Paul McCartney, și fostul model și activist pentru drepturile animalelor, Heather Mills, a fost de la bun început subiect de controverse. Cuplul s-a cunoscut în 1999 la un eveniment caritabil iar după doi ani s-au căsătorit într-o ceremonie luxoasă în Irlanda.
 
Cu toate acestea, după doar patru ani de căsătorie, în 2006, cuplul a anunțat că intenționează să divorțeze. Ceea ce a urmat a fost unul dintre cele mai celebre și costisitoare divorțuri din istoria Hollywood-ului.
Procesul a fost extrem de mediatizat, cu multe acuzații reciproce. McCartney a sugerat că Mills ar fi fost interesată mai mult de situația sa financiară decât de povestea lor de dragoste, în timp ce Mills a susținut că a fost abuzată emoțional de McCartney.
 
În 2008, divorțul a fost finalizat. Mills a solicitat o sumă inițială de aproximativ 250 de milioane de dolari, însă judecătorul i-a acordat o sumă mult mai mică, de doar 48,6 milioane de dolari. Divorțul lor rămâne unul dintre cele mai costisitoare din istoria industriei de divertisment.
 
Mills a fost criticată în mass-media pentru modul în care a gestionat divorțul, iar reputația ei a avut de suferit. De cealaltă parte, McCartney a continuat să aibă o carieră de succes și a rămas o figură adorată în industria muzicală.

Tiger Woods și Elin Nordegren

Tiger Woods, una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea golfului, a intrat în atenția publicului din motive neașteptate atunci când s-a dezvăluit că a avut mai multe aventuri extraconjugale în timpul căsătoriei sale cu modelul suedez Elin Nordegren. Cei doi s-au căsătorit în 2004 și au avut doi copii împreună, dar în 2009, căsătoria  lor s-a încheiat cu un scandal de proporții.
 
Presa a aflat că Woods a avut nu mai puțin de zece aventuri extraconjugale, fapt care a stârnit un val de știri și speculații. În urma acestui scandal, Woods și-a cerut scuze public, a pierdut mai mulți sponsori importanți și și-a întrerupt cariera în golf pentru o perioadă de timp.
 
Divorțul a fost finalizat în 2010, Nordegren  a primit o sumă estimată la 100 de milioane de dolari. În ciuda tuturor provocărilor, Nordegren și Woods au reușit să păstreze o relație amabilă pentru binele copiilor lor.

Brad Pitt și Angelina Jolie


Brad Pitt și Angelina Jolie, cuplul de la Hollywood cunoscut de fani drept "Brangelina", au fost priviți ca o adevărată întruchipare a fericirii și succesului la Hollywood. În cei unsprezece ani în care au fost împreună, cuplul a adoptat trei copii și a avut încă trei biologici, construind o familie numeroasă și multiculturală. Șocul a fost cu atât mai mare în 2016 când au anunțat că vor divorța. În spatele tabloului perfect de familie pe care îl ofereau în public, se pare că existau tensiuni și probleme personale majore.
 
Procesul de divorț a fost lung și tumultuos, presărat cu numeroase acuzații reciproce. Jolie a depus inițial cererea de divorț în septembrie 2016, citând "diferențe ireconciliabile" și solicitând custodia integrală a celor șase copii. Se pare că o altercație între Pitt și fiul lor cel mare, Maddox, a precipitat această decizie.
 
Divorțul a fost un subiect fierbinte pentru presa de scandal, cu detalii și acuzații care ieșeau la lumină aproape săptămânal. Bătălia pentru custodia copiilor a fost o zonă de foc în acest proces, cu Jolie și Pitt incapabili să ajungă la un acord.
 
Fostul cuplu a fost pus sub observație publică pe parcursul bătăliei lor legale, cu fani și presă deopotrivă, analizând fiecare mișcare și declarație. Ambii au încercat să-și protejeze imaginea și să asigure un viitor pentru copiii lor în acest mediu foarte public.
 
Divorțul a fost finalizat oficial în aprilie 2019, după aproape trei ani de litigii. Acordul final de custodie a rămas confidențial  dar se știe că ambii părinți vor împărți  custodia copiilor.

Charlie Sheen și Denise Richards

Divorțul dintre Charlie Sheen și Denise Richards s-a numărat printre cele mai controversate și mediatizate despărțiri de la Hollywood. Cei doi s-au căsătorit în iunie 2002, într-o ceremonie opulentă, la casa lui Gary David Goldberg. Au două fiice împreună, Sam J. Sheen (născută în martie 2004) și Lola Rose Sheen (născută în iunie 2005).
 
În martie 2005, în timp ce era însărcinată cu a doua lor fiică, Richards a depus actele de divorț, invocând comportamentul imprevizibil și abuzul de droguri al lui Sheen. Aceasta a fost o perioadă deosebit de turbulentă în viața lui Sheen, cu probleme legale și de dependență de droguri, care au captat atenția publicului.
 
Divorțul a fost marcat de acuzații publice dureroase. Richards a afirmat că Sheen a amenințat-o cu moartea în timpul unei discuții aprinse. Sheen, pe de altă parte, a negat aceste afirmații și a acuzat-o pe Richards că încearcă să îl priveze de drepturile părintești.
 
Custodia copiilor a fost un alt subiect fierbinte în timpul divorțului. Richards a primit custodia primară a copiilor, în timp ce Sheen primit drept de vizită. Divorțul a fost finalizat în noiembrie 2006, dar disputele dintre ei au continuat pentru mulți ani după aceea.

Madonna și Guy Ritchie


Divorțul Madonnei de regizorul britanic Guy Ritchie a fost unul dintre cele mai discutate divorțuri din lumea showbizului. Cei doi s-au întâlnit în 1999 prin intermediul unor prieteni comuni și s-au căsătorit un an mai târziu într-o ceremonie somptuoasă la un castel din Scoția.
 
Madonna si Guy Ritchie au împreună un fiu, Rocco, și au adoptat împreună un alt băiat, David, din Malawi. Căsnicia lor a durat opt ani dar, în 2008, au decis să pună capăt relației. Motivele divorțului nu au fost niciodată pe deplin dezvăluite, dar au existat speculații că diferențele lor culturale și stilul de viață au avut un rol major.
 
Acordul de divorț a fost estimat la o sumă cuprinsă între 76 și 92 de milioane de dolari, ceea ce a făcut din acest divorț unul dintre cele mai costisitoare din istoria Hollywood-ului. Acest sumă a inclus o proprietate în valoare de 30 de milioane de lire sterline, precum și o sumă generoasă de bani. Deși divorțul a fost un moment dificil pentru amândoi, au reușit să mențină o relație respectuoasă de dragul copiilor. 

Johnny Depp și Amber Heard

Relația dintre actorii Johnny Depp și Amber Heard a atras atenția publicului încă   de la început. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei "The Rum Diary" în 2009 și s-au căsătorit în 2015. Dar la scurt timp după căsătorie, lucrurile au început să degenereze, culminând cu un divorț controversat în 2016.
 
Problemele între Depp și Heard au ieșit la iveală în 2016, când Heard a depus actele pentru divorț și a cerut un ordin de restricție împotriva lui Depp, acuzându-l de violență domestică. În documentele de divorț, Heard susținea că Depp fusese abuziv verbal și fizic în timpul căsătoriei lor - acuzații pe care Depp le-a negat vehement. Depp a susținut că Heard inventase acuzațiile pentru a obține un acord financiar mai bun la divorț. Acest contraatac a marcat începutul unei serii lungi de acuzații reciproce care a ținut prima pagină a ziarelor timp de luni de zile.
 
Situația s-a intensificat în 2017, când Heard a scris un editorial în Washington Post despre experiența ei ca supraviețuitoare a violenței domestice, fără a-l numi pe Depp. În 2019, Depp a dat-o în judecată pe Heard pentru defăimare, cerând daune de 50 de milioane de dolari și susținând că a fost el cel abuzat în relația lor.
 
În 2020, tribunalul din Marea Britanie a dat un verdict în favoarea ziarului The Sun, care îl numise pe Depp un "bătăuș de soție" într-un articol din 2018. Judecătorul a spus că ziarul a reușit să demonstreze că majoritatea acuzațiilor lui Heard împotriva lui Depp erau "substanțial adevărate".
 
După lungi înfățișări în instanță, intervievarea martorilor cheie și aducerea la lumină a probelor,  jurații i-au dat câștig de cauză lui Johnny Depp, in 2022 ! Actorul a câștigat 15 milioane de dolari în procesul împotriva fostei partenere, Amber Heard, care a fost găsită vinovată pentru defăimare. 

Tom Cruise și Katie Holmes

Povestea de dragoste dintre Tom Cruise și Katie Holmes a fost de la început subiect de fascinație pentru public. Relația lor a fost intens mediatizată, de la cererea extravagantă în căsătorie de la Turnul Eiffel în 2005, până la nașterea fiicei lor, Suri, în 2006.
 
Dar, în 2012, Holmes a șocat lumea anunțând că a depus cererea de divorț. Deși cuplul a emis un comunicat spunând că divorțul a fost de comun acord, au existat speculații în presă că Holmes a fost cea care a luat inițiativa, dorind să o protejeze pe Suri de influența Bisericii Scientologice. Cruise, cunoscut pentru devotamentul său față de Scientologie, a fost adesea subiectul speculațiilor în legătură cu modul în care credințele sale au influențat relația cu Holmes și educarea fiicei lor. Multe surse media au sugerat că Scientologia a jucat un rol important în despărțirea lor.
 
Divorțul a fost finalizat în doar câteva săptămâni, ceea ce a fost neobișnuit de rapid pentru standardele de la Hollywood. Holmes a obținut custodia integrală a lui Suri, iar Cruise a primit drepturi de vizită. În urma divorțului de Katie Holmes, Tom Cruise a rupt orice legătură cu fiica sa.