7 personaje celebre inspirate din viața reală

29 Noiembrie 2016
Ești un fan înfocat al lui Dr. House? Atunci vei fi fericit să afli că nu este produsul imaginației unui scenarist, ci este inspirat de un medic la fel de excentric. Descoperă și alte personaje din cărți sau filme care au fost create pe baza unor persoane reale.

Dr. House - Dr. Thomas Bolte

La fel ca și personajul interpretat de actorul britanic Hugh Laurie, Dr. Thomas Bolte este recunoscut pentru rezolvarea cazurilor medicale misterioase, pe care nimeni nu reușește să le descifreze. Creatorii serialului de succes House MD au fost inspirați de câteva dintre cazurile medicale rezolvate de Bolte, dar și de comportamentul său excentric. Medicul, a cărui carieră s-a relansat după apariția serialului, este de părere că rolele sunt soluția perfectă pentru a te strecură pe străzile aglomerate din New York. Astfel că de fiecare dată când are o urgență, își pune rolele în pcioare și pornește la drum.

Dorian Gray - poetul John Gray

Poetul englez John Gray, pe care scriitorul Oscar Wilde l-a întâlnit la sfârșitul secolului 19, a devenit modelul după care a fost creat celebrul personaj Dorian Gray. Sofisticat, inteligent, ambițios și de o frumusețe deosebită, John l-a inspirat pe scriitor să creeze personajul tânărului și superbului Dorian Gray. În mod surprinzător, 30 de ani mai târziu, John Gray a lăsat în urmă viața boemă și a devenit preot catolic.

Sherlock Holmes - Profesorul Joseph Bell

Conan Doyle a creat personajul Sherlock Holmes fiind inspirat de Dr. Joseph Bell, profesorul și mentorul său de la Universitatea de Medicină din Edinburgh. Profesorul Bell avea multe calități în comun cu faimosul detectiv: era recunoscut pentru inteligența sa sclipitoare și își folosea capacitatea de deducție pentru a diagnostica afecțiunile. "În mod sigur ție îți datorez crearea lui Sherlock Holmes", i-a scris Doyle profesorului său în 1892.

James Bond - Sidney Reilly, "Asul spionilor"

Există o dezbatere largă pe tema adevăratului spion care a inspirat personajul James Bond. Dar mulți sunt de părere că cel care se aseamănă cel mai mult cu spionul 007 este Sidney Reilly, un spion britanic care a activat în Rusia. Fără prea multe studii, Reilly ave un talent deosebit pentru limbile străine, se pricepea de minune să manipuleze oamenii și căpătase renumele de afemeiat. Reilly reușea instant să se transforme într-o altă persoană și nu a ratat niciuna dintre operațiunile care i-au fost încredințate. De asemenea, era recunoscut pentru faptul că găsea o soluție pentru orice problemă.

Peter Pan - Michael Davies

Inspirația pentru piesa de teatru și romanul Peter Pan ale dramaturgului J.M. Barrie au fost fiii prietenilor săi, Arthur și Sylvia Davies, și în mod special de unul dintre ei, pe nume Michael. Câteva dintre personajele din carte poartă numele băieților, dar Michael este cel care l-a inspirat pe autor să-l creeze pe Peter Pan. Cel mai mic dintre copii, Nico, l-a descris pe fratele său, Michael, ca fiind "cel mai inteligent dintre noi, cel mai original și un potențial geniu". După ce părinții băieților au murit de cancer, scriitorul J. M. Barrie a devenit tutorele lor.

Christopher Robin — Christopher Robin Milne

Christopher Robin Milne a fost fiul scriitorului A. A. Milne și este persoana care stă la baza apariției personajului Christopher Robin din cartea "Winnie de pluș" a tatălui său. Spre deosebire de personajul din celebra carte pentru copii, Christopher nu a avut o relație bună cu părinții săi: mama sa era preocupată numai de propria persoană, iar tatăl său era ocupat cu scrierea cărților. Astfel, Christopher a petrecut mai mult timp cu dădaca. Jucăria sa preferată era un ursuleț de plus, pe care tatăl său i l-a dăruit când a împlinit un an.

"Lupul de pe Wall Street" - brokerul Jordan Belfort

Biografia lui Jordan Belfort stă la baza poveștii pe care am văzut-o în celebrul film "Lupul de pe Wall Street", cu Leonardo DiCaprio în rol principal. Viața acestui agent de bursă a avut suișuri și coborâșuri. A aveut pentru o perioadă o viață cât se poate de luxoasă, pentru ca apoi să fie băgat la închisoare pentru fraudă. După eliberare, Belfort a găsit o nouă metodă de a-și folosi talentele: a scris două cărți despre viața sa și a devenit apoi speaker motivațional. Potrivit lui Belfort succesul se rezumă la "A te comporta ca și cum ai fi. Comportă-te ca și cum ai fi un om foarte bogat, și apoi sigur vei deveni bogat".
MAI MULT DESPRE: personaje, vedete, house