7 moldovence de succes şi secretele lor

2 Februarie 2011
Dacă eşti frumoasă, eşti moldoveancă şi ai puţin curaj, şansele tale să apari pe prima pagină a ziarelor sau să prinzi o emisiune la TV sunt extrem de mari. Şi nu o spunem noi, faptele sunt cele care demonstrează cele spuse mai sus. Exemplele precum Mihaela Rădulescu, Andreea Marin, Iulia Vântur, Adelina Chivu sau Monica Bârlădeanu vorbesc de la sine.

Mihaela Rădulescu, de la Piatra Neamţ în mijlocul Revoluţiei din 1989

Despre această vedetă incontestabilă nu putem să spunem decât că a fost omul potrivit la locul potrivit. Momentul zero în care a prins avânt a fost Revoluţia din '89 la care, după spusele ei, Mihaela Rădulescu a participat activ. Fosta moderatoare TV este genul de persoană care se poate acomoda extrem de repede situaţiilor în care se află. Dacă este obligată să poarte tocuri se poartă ca atare, dacă trebuie să se "tăvălească" în noroi o face, fără să se întrebe de două ori dacă este potrivit. A ştiut întotdeauna ce vrea, a luat-o de la început în multe situaţii, dar nu a renunţat. Probabil că perseverenţa şi curajul sunt atuurile ei de bază.

Andreea Marin, de la Roman, la ştiri

A urcat pe Kilimanjaro în 2001, dar a fost şi gazda elegantă şi plină de graţie a show-ului "Surprize, surprize". Andreea Marin a ştiut să jongleze şi să se folosească de oportunităţile pe care i le-a dat viaţa şi a fructificat din ele totul în folos personal. Unii spun că este falsă, alţii că este bunătatea întruchipată. Despre fosta vedetă TVR se spun multe, se vehiculează şi mai multe... Clar este faptul că ştie care sunt secretele strategiilor de marketing şi le foloseşte ca atare. În plus, atunci când a simţit că a ajuns în vârf şi că riscă să devină... un produs uşor consumabil a decis să se retragă. Aş spune că abilitatea este punctul ei forte.

Iulia Vântur, de la Iaşi, la ştiri

De la statutul de fost model şi instructor de modele în Iaşi, Botoşani şi Suceava, Iulia Vântur a ajuns la Pro TV în postura de prezentator de ştiri. O combinaţie care s-a dovedit a fi câştigătoare în cazul ei. Propunerea de a prezenta show-ul "Dansez pentru tine" a venit ca o încununare a tuturor experienţelor pe care le-a trăit de când s-a mutat în Bucureşti. Este omul care a dovedit că poate să facă şi divertisment, dar şi ştiri. În cazul ei, însă, există o problemă... Încearcă din răsputeri să o imite pe soţia colegului său de platou, Ştefan Bănică, iar acest lucru a fost evident când a spus, în direct: "Bine aţi venit la Surprize, surprize!". În concluzie, însă, am putea spune că maleabilitatea este punctul forte al Iuliei Vântur.

Adelina Chivu, de la Piatra Neamţ, la Milano...

Este adevărat că a făcut o escală scurtă la Bucureşti unde a devenit prezentatoarea principalului buletin de ştiri sportive de la Antena 1 şi unde l-a cunoscut pe soţul ei, fotbalistul Cristi Chivu. Deşi nu mai este neapărat o figură mondenă, Adelina Chivu a demonstrat că şi atunci când nu face nimic, face ceva despre care să se vorbească. Ba că nu are căldură în caloriferele din Milano, ba că a mai născut un copil, ba că a venit la dentist în România. Una peste alta, Adelina Chivu este o vedetă retrasă, o tânără căreia nu-i place, sub nicio formă, să iasă în evidenţă, iar acest lucru ar putea să fie un atu pentru ea.

Irina Schrotter, de la Iaşi, la Bucureşti şi iar la Iaşi

Designerul vestimentar a reuşit să se afirme în lumea modei, fără să facă mari eforturi. Medic de profesie, Schrotter şi-a descoperit pasiunea pentru modă şi a mizat pe ea. Nu apare foarte des în lumina reflectoarelor, iar atunci când o face are, cu siguranţă, ceva de spus. În ceea ce o priveşte, am putea spune că profesionalismul şi teama de ridicol sunt cele două caracteristici care au propulsat-o.

Monica Bârlădeanu, de la Iaşi, la Hollywood

Sau cel puţin asta am auzit în ultima perioadă despre Monica Bârlădeanu sau, mai bine spus, Monica Dean aşa cum este ea cunoscută peste Ocean. Absolventă a Facultăţii de Drept, am putea spune despre frumoasa artistă că a ştiut foarte bine cu cine să se... adune. Relaţia "dintotdeauna" cu Bobby Păunescu a crescut-o şi a transformat-o într-o vedetă. O reţetă clasică în zilele noastre, dar necunoscută acum câţiva ani când a apărut în lumina reflectoarelor Monica Bârlădeanu.

Gabriela Vrânceanu-Firea, de la Bacău, la Bucureşti

Despre actuala doamnă Pandele se ştie că a reuşit să-şi consolideze o carieră de invidiat în mass-media românească. A făcut şi radio şi presă scrisă, dar şi televiziune. Pentru o perioadă a renunţat la presă şi a făcut politică. În ianuarie 2000 a devenit consilier de relaţii publice şi imagine al Primului Ministru, Mugur Isărescu, iar din februarie până în decembrie 2000 a fost purtător de cuvânt al Guvernului, Secretar de Stat, Şef al Departamentul pentru Comunicare.