7 cele mai ciudate momente din istoria Premiilor Oscar

30 Ianuarie 2017
Este una dintre cele mai apreciate ceremonii din întreaga lume, an de an milioane de oameni așteptând cu nerăbdare să afle care sunt filmele premiate și ce actori au luat celebrul trofeu. Dar pentru că este un eveniment de mare amploare, ce se desfășoară live, Gala Premiilor Oscar nu a fost lipsită de evenimente bizare de-a lungul istoriei sale îndelungate de 87 de ani. Iată câteva astfel de momente șocante:

Un bărbat gol pe scenă

În 1974, un bărbat complet dezbrăcat a urcat pe scenă și a alergat gol de la un capăt la altul, în timp ce actorul David Niven se pregătea să o invite pe scenă pe Elizabeth Taylor. S-a aflat ulterior că teribilistul era un activist pentru drepturile comunității gay, pe nume Robert Opel.

Travestiți pe covorul roșu

Creatorii serialului animat South Park au fost în centrul atenției la gala Oscar din anul 2000. Trey Parker și Matt Stone și-au făcut apariția pe covorul roșu travestiți în Jennifer Lopez și Gwyneth Paltrow. Se pare că realizatorii controversatului serial de animație erau sub influența drogului LSD.

Sărut între frați

Anul 2000 se pare că a fost plin de momente stânjenitoare la Gala Premiilor Oscar. Angelina Jolie a reușit să șocheze întreaga lume nu pentru că a câștigat un premiu Oscar, ci pentru că imediat după ce a aflat vestea și-a sărutat fratele pe buze. Jolie a declarat apoi că nu are o relație nepotrivită cu fratele său, ci era doar foarte fericită.

O glumă nepotrivită

În 2014, actorul Sean Penn a reușit să provoace un val imens de critici. Aflat pe scenă pentru a-i înmâna trofeul Oscar regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, Penn a spus "Cine i-a dat nenorocitului ăsta viză?". Deși actorul a vrut cel mai probabil să facă o glumă pe seama talentatului regizor, care îi este și bun prieten, vorbele sale nu au fost deloc apreciate, mai ales că au venit pe fondul unui climat deja ostil la adresa imigranților mexicani din Statele Unite.

Un discurs de șase minute

În prezent, actorii și regizorii au la dispoziție 45 de secunde pentru a-și rosti discursul de acceptare al premiului. Dar limita a apărut după un moment stânjenitor. În 1942, actrița Greer Garson a susținut un discurs de mulțumire de șase minute, ceea ce este un adevărat dezastru pentru un show transmis live.

Gesturi nepotrivite

John Travolta a fost protagonistul a două momente cel puțin ciudate la gala Oscar din 2015. Actorul a pipăit-o pe Scarlett Johansson fără acordul ei, gest care a șocat-o și dezgustat-o pe frumoasa vedetă. Apoi, când a urcat pe scenă alături de actița Idina Menzel, Travolata și-a cerut scuze că i-a pronunțat numele greșit cu un an înainte, apoi a prins-o de bărbie, privind-o pătrunzător în ochi timp de câteva secunde. Nimeni nu a înțeles prestația celebrului actor.

Rochie în formă de lebădă

Cântăreața islandeză Bjork a fost în centrul atenției la Gala Premiilor Oscar din 2001. Vedeta a purtat o rochie cel puțin ciudată, în formă de lebădă. Dar asta nu e tot. Cântăreața a decis să accesorizeze ținuta cu ouă false de lebădă, pe care le lăsa din loc în loc pe covorul roșu...
MAI MULT DESPRE: vedete, oscar, Inedit, premiile Oscar