6 vedete suspecte de crimă. Cine sunt acuzaţii?

Lumea întreagă a fost şocată când campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost arestat pentru că şi-a ucis iubita, fotomodelul Reeva Steenkamp. Nu este însă singura celebritate implicată într-un proces de crimă.

Oscar Pistorius

Atletul sud-african a ajuns la tribunalul din Pretoria în procesul în care este acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, fapt care a avut loc pe 14 februarie 2013. Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a declarat că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie. Procesul este încă în desfăşurare. Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Phil Spector

Producătorul de muzică Phil Spector a fost declarat vinovat de crimă de gradul doi, după ce actriţa Lana Clarkson a fost găsită decedată în casa starului de la Hollywood, în luna februarie a anului 2003. Moartea actriţei a fost provocată de o plagă împuşcată în zona feţei. Politiştii au găsit arma crimei lângă victimă.

Phil Spector a lucrat pentru staruri precum The Beatles, Tina Turner şi The Righteous Brothers.

O.J. Simpson

Actorul şi fostul jucător de fotbal american a fost acuzat nu doar de o crimă, ci de două. O.J. Simpson a fost judecat de uciderea soţiei sale, Nicole Brown Simpson, şi a lui Ron Goldman. În 1994, a fost găsit nevinovat. Mai târziu însă, în 2008, a fost condamnat pentru jaf armat şi răpire.

Snoop Dogg

În 1993, raperul a fost arestat pentru uciderea unui membru al unei bande, Philip Woldemariam. Bodyguardul starului, McKinley Lee, a fost indentificat ca fiind cel care a împuşcat victima, iar cântăreţul a fost cel care l-a ajutat să fugă de la locul crimei. Mai târziu, amândoi au fost achitaţi.

Sid Vicious

Basistul trupei Sex Pistols, Sid Vicious, a fost acuzat de uciderea iubitei lui, Nancy Spungen, la sfârşitul anilor '70. Sid a murit din cauza unei supradoze de heroină, înainte să se deschidă procesul.

Mark Wahlberg

Înainte de a deveni celebru, Mark Wahlberg era un adolescent rebel cu probleme cu justiţia. Tânărul Mark a fost arestat în numeroase rânduri, iar la 16 ani a fost acuzat de tentativă de omor, după ce a fost implicat într-un jaf în urma căruia un bărbat a fost rănit. Starul a plecat vinovat şi a primit o pedeapsă de 45 de zile de închisoare.