6 motive pentru care Huidu poate scăpa de închisoare

Omul de televiziune, Şerban Huidu riscă ani grei de închisoare, după ce a provocat un accident rutier în urma căruia au murit trei persoane. Întrebarea este dacă va primi pedeapsa cu suspendare sau va ajunge după gratii!

Omul de televiziune, Şerban Huidu riscă ani grei de închisoare, după ce a provocat un accident rutier în urma căruia au murit trei persoane. Întrebarea este dacă va primi pedeapsa cu suspendare sau va ajunge după gratii!

În prezent, se vehiculează că Huidu ar putea scăpa de închisoare din diverse  motive. Faptul că e vedetă nu e unul dintre ele!

"Va fi o pedeapsă cu suspendare. Nu pentru că este o persoană publică. Majoritatea conducătorilor auto cărora li s-a întâmplat să aibă un accident cu victime primesc o astfel de hotărâre judecătorească", a declarat avocata Maria Ştefan la Realitatea TV. Potrivit poliţiei, jumătate din cei care au provocat accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa persoane, au scăpat fără să facă închisoare, potrivit click.ro.

"Este o infracţiune săvârşit din culpă. Au mare importanţă circumstanţele personale, atenuante, în care s-a săvârşit fapta", a continuat Maria Ştefan.

1. Realizatorul TV a fost acuzat pentru omor din culpă


Accidentul provocat de Huidu nu a fost nici premeditat, nici intenţionat. În aceste condiţii, inculpatul nu este considerat, de regulă, un pericol pentru ordinea publică.
De aceea Huidu nu a fost arestat preventiv. În astfel de cazuri pot fi primite la final sentinţe judecătoreşti cu suspendare.

2. Şerban Huidu nu are antecedente penale


În plus, el nu are antecedente penale şi nu consumase alcool sau vreun medicament care să-l afecteze, când s-a urcat la volan. De altfel, lui Şerban Huidu i-a fost înmânată o adeverinţă cu drept de circulaţie pentru 14 zile, aşa cum se procedează în aceste cazuri.

3. Dacă dispune de resurse financiare, Huidu poate plăti eventuale despăgubiri


El trece printr-o situaţie asemănătoare cu cea a soţiei lui Adrian Păunescu, care a fost condamnată la 2 ani cu suspendare, şi asta după ce s-a oferit să plătească despăgubiri singurei victime care a supravieţuit accidentului, o tânără de 23 de ani care şi-a pierdut atunci sora şi părinţii, în accidentul provocat de soţia lui Păunescu.

“Şerban Huidu poate primi închisoare cu suspendare sau, în alt caz, poate conveni cu familia răniţilor asupra plăţii unor despăgubiri pentru mai multă linişte în faţa instanţei de judecată, exact cum s-a întâmplat în cazul lui Carmen Păunescu ”, a explicat avocata Paula Iacob, pentru ziarul Adevărul.

4. Gesturile prin care îşi arată regretul i-ar putea micşora pedeapsa


Dacă în cazurile trecute în care a avut abateri rutiere, Huidu şi-a manifestat nemulţumirea faţă de organele de poliţie (cazul din anul 2009, când i s-a suspendat permisul 30 de zile, după ce a făcut o depăşire neregulamentară), acum prezentatorul TV este profund marcat de tragedia evenimentelor şi şi-a asumat vina, cel puţin moral.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă a specificat în ziua accidentului, adică duminică, faptul că Huidu "Este un om şocat care se simte vinovat". Conform unor surse medicale, Huidu se afla în stare de şoc şi repeta întruna "Ce am făcut, Doamne, ce am făcut? Sunt terminat!".

"Te rog să le spui că regret enorm"- a scris Şerban într-un sms trimis colegei lui de televiziune, Cristina Ţopescu.
Aceasta a venit luni seara la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, unde a transmis mesajul lui Huidu către oameni.

"Regret enorm! Dacă aş putea da timpul înapoi... Am contactat familiile lor. Le vom ajuta cât putem. Din păcate nu pot aduce înapoi ce au pierdut...", a mai transmis cârcotaşul prin intermediul postului Prima TV, semn că îşi asumă întreaga vină şi este dispus să ajute cum poate pe cei îndureraţi de pierderea victimelor din accident.
   

5. Huidu susţine că nu a efectuat o manevră interzisă în momentul accidentului


Circumastanţele în care s-a produs accidentul au şi ele o importanţă covârşitoare asupra stabilirii pedepsei. Autoturismul lui Huidu a intrat pe contrasens. Contează dacă e vorba de o depăşire neregulamentară sau de o derapare a maşinii, din cauza carosabilului umed. Însă şi în cel de-al doilea caz, deraparea se putea produce şi din cauza vitezei mari cu care circula Huidu. În prezent sunt luate în considerare toate aceste posibilităţi.

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat luni că, potrivit elementelor de la locul accidentului maşina acestuia, cel mai probabil, a derapat, intrând din această cauză pe contrasens.

Când a fost audiat, Şerban Huidu a declarat procurorilor acelaşi lucru, că autoturismul pe care îl conducea a derapat din cauza carosabilului umed, iar el nu a mai putut controla maşina, care a intrat pe contrasens şi a lovit frontal maşina care circula regulamentar.

Francis Grancea, un martor al teribilului accident povesteşte în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3: "Domnul Huidu a trecut, ne-a depăşit pe noi.
Nu cred că avea 70 km/h. Domnii cu Loganul puteau să evite, aveau viteză mare. Nu ţin nici cu morţii, nici cu el. [...] A făcut un derapaj, n-a mai putut să controleze maşina. Loganul avea mai mare viteză. Omul (Huidu) n-a mai putut să-şi controleze maşina"
, a declarat martorul, potrivit antena3.ro.

6. Accidentul provocat de Şerba Huidu poate avea circumstanţe atenuante


Este vorba de circumstanţe medicale. Huidu ar putea scăpa de închisoare şi dacă se dovedeşte că la momentul accidentului acesta suferea de o afecţiune. Se vehiculează că vedeta TV încă nu-şi revenise complet în urma accidentului de la schi, de anul trecut, în care acesta a suferit un traumatism cerebral.

Psihiatrii români citaţi de Antena 3 sunt de părere că lui Huidu trebuia să i se interzică şofatul, având în vedere că recuperarea după un traumatism cranio-cerebral durează cel puţin doi ani. În acest caz, medicul din Austria, care s-a ocupat de cazul lui, trebuia să-l evalueze fizic şi psihologic pentru a decide dacă e apt să conducă.
19 Octombrie 2011