5 femei de succes care au fost concediate la începutul carierei

Concedierea este o experiență traumatizată pentru cei mai mulți oameni, inclusiv pentru cei care spun că își urăsc locul de muncă. Chiar dacă nu îți place ce faci, cu siguranță nu ți-ai dori să fii dată afară. Deși pare greu de crezut, unele dintre cele mai influente, bogate și de succes femei ale lumii au trecut prin această experiență. Dar pierderea locului de muncă le-a ambiționat să-și urmeze visele, să muncească și mai mult și să reevalueze ceea ce își doresc cu adevărat. Iată câteva dintre starurile care au trecut cu fruntea sus peste o concediere, potrivit bustle.com:

J.K. Rowling

Dacă J.K. Rowling nu ar fi fost concediată în urmă cu mulți ani, pe vremea când era secretară la o companie din Londra, numele Harry Potter nu ne-ar fi spus nimic în prezent. Autoarea celebrei serii care îl are ca personaj principal pe tânărul vrăjitor Harry Potter a fost concediată pentru că era prea ... visătoare. Dar concedierea prin care a trecut a fost pentru autoare un mare ajutor. Aceasta a primit o compensație materială din partea companiei care a disponibilizat-o, ceea ce i-a permis să aibă fondurile necesare pentru a se axa pe scris. Acum J.K. Rowling este multimiliardară, iar cărțile sale fantastice au influențat deja câteva generații.

Oprah Winfrey

Pe când avea în jur de 20 de ani și prezenta știrile de seară pentru un post TV din Baltimore, Oprah Winfrey, una dintre cele mai influente femei din lume în prezent, a fost concediată de șefii săi. Motivul avea să-i aducă ulterior succesul răsunător. Un producător de la televiziunea din Baltimore i-a spus că nu este potrivită pentru postul de prezentatoare de știri pentru că se implică emoțional în poveștile pe care le relatează. Dar tocmai această concediere a condus apoi la apariția Oprah Winfrey Show, emisiune în care și-a putut folosi la maximum empatia pentru care inițial fusese concediată.

Anna Wintour

Jurnalista Anna Wintour este un nume de referință în lumea modei. Redactor șef al revistei Vogue încă din anul 1988, aceasta și-a câștigat poziția de top în industrie prin exigența sa și realizările remarcabile. La începutul carierei, până și Anna Wintour a întâmpinat dificultăți. Aceasta a declarat în timpul unei conferințe că a lucrat pentru Harper’s Bazaar și a fost concediată. Anna a mai spus că a avut ce învăța din această experiență neplăcută.

Felicity Huffman

Înainte de a deveni cunoscută pentru rolul din serialul de succes "Neveste disperate", actrița Felicity Huffman a fost concediată. Aceasta avea un rol în serialul TV "Thunder Alley", dar în 1993 a fost dată afară de producători. În ciuda acestui eșec, Felicity s-a ambiționat să-și urmeze visul de a deveni o actriță de succes, iar perseverența sa a dat roade: deține în prezent un premiu Emmy, un premiu Globul de Aur și are deja o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Kerry Washington

Actrița de succes Kerry Washington a fost concediată nu o dată, ci de două ori de-a lungul carierei. În prezent este recunoscută pentru roluri importante din seriale și filme de succes, dar în urmă cu ani buni aceasta a fost concediată în timpul fimărilor pentru două seriale în care fusese distribuită. 

MAI MULT DESPRE: cariera, vedete, succes, concediere