5 câştigători de show-uri TV de care „s-a ales praful“. Vezi din ce cauză!

În România este foarte uşor să devii cunoscut peste noapte, tot ce trebuie să faci este să apari într-un scandal alături de o vedetă. Însă, cei care au câştigat concursurile de talente din ţara noastră au fost contestaţi de foarte multă lume şi au ajuns să fie uitaţi de public.

Cel mai recent caz de acest fel este al lui Cristian Gog, câştigătorul celui de-al doilea sezon al show-ului „Românii au talent“. Probabil că vă amintiţi cu toţii momentele care au urmat finalei emisiunii de la Pro TV. Toată presa a lansat mai multe atacuri la adresa lui Gog, care nu a fost considerat niciodată un om talentat, ci doar un impostor.

Cu toate că televiziunea lui Adrian Sârbu a încercat să-i spele imaginea lui Gog, mentalistul nu a fost invitat decât la „Happy Hour“, unde a încercat că le arate oamenilor că el chiar are talent. Însă, în vară a avut loc un alt moment în urma căruia Cristian Gog a fost deconspirat de tabloide, care au lansat un nou atac la adresa lui, pentru ca el să ajungă din nou în anonimat.

Gog i-a pus pe cei din platoul emisiunii „Happy Hour“ să tasteze anumite cifre pe un calculator, iar el a făcut mai multe operaţii aritmetice, pentru a ajunge la numărul 42779,4687. Mai mult, el a lăsat un plic în mijlocul platoului de la „Happy Hour“, în care era un carton pe care scria numele emisiunii.

Ghinionul lui Gog a fost acela că Măruţă a stat în coasta lui şi a dezvăluit ultima operaţie: 130277,6441 înmulţit cu 25. În urma unui calcul simplu, 130277,6441 înmulţit cu 25 face 3256941,1025, nicidecum 42779,4687!

Gog ar fi vrut să arate că suma rezultată în urma calculelor înseamnă, folosind tastatura unui telefon care nu este QWERTY, chiar numele emisiunii „Happy Hour.

Un alt „talentat“ de care se poate spune că „s-a ales praful“ este Andrei Leonte, câştigătorul primei ediţii de la „X Factor“. Cu toate că a trecut foarte mult timp din momentul în care show-ul de la Antena 1 s-a terminat, cântăreţul nu a reuşit să impresioneze.

El a lansat până acum trei melodii, însă niciuna nu a intrat în topurile de la radio, chiar dacă el a reuşit să câştige un concurs de muzică, datorită calităţilor lui vocale.

Andrei Leonte chiar s-a făcut de râs în urmă cu o săptămână, atunci când a lansat melodia „Te iubesc cât doi“ în cadrul emisiunii „X Factor“.

În timp ce cânta melodia, tânărul a trecut să salute juriul, dar atunci când s-a pupat cu Delia, refrenul continua să se audă în difuzoare.

Cântăreţul şi-a dat imediat seama de acest lucru şi a dus din nou microfonul la gură, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Lumea din sală şi telespectatorii au realizat că Andrei Leonte făcea playback, însă reprezentanţii artistului au afirmat că el a cântat live şi avea backing vocals pe negativ.

Nici despre Petru Buiuca, marele câştigător de la „Master Chef“, nu putem spune că o duce tocmai bine. Pe lângă faptul că aproape toţi concurenţii şi toată presa au spus că nu el merita să câştige trofeul, Petru a fost nevoit şi să vadă, în ultimele luni, cum toţi foştii lui adversari o duc foarte bine. Bogdan Alexandrescu şi Alex Petricean s-au angajat iniţial la restaurantul lui Chef Florin şi acum pregătesc un nou proiect, iar Mehrzad a câştigat, alături de Alex Cârţu, „Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber“, care s-a desfăşurat între 7 şi 9 septembrie, la Cluj.

Ştefan Stan, câştigătorul primei ediţii a show-ului „Vocea României“, a rămas doar un artist în devenire.

Cu toate că ar fi trebuit considerat românul cu cea mai bună voce, cântăreţul nu a dat dovadă de profesionalism şi nu a prins niciun contract în urma căruia să „rupă“ topurile muzicale. Potrivit cârcotaşilor, câştigătorul de la „Vocea României“ a primit marele premiu deoarece avea carismă.

„Nu ştiu dacă am câştigat pentru că au stat hainele astea pe mine într-un fel. Dacă ăsta a fost motivul, atunci nu este meritul meu. Este meritul designerului de aici care aşa m-a văzut. Eu am venit să cânt“, a spus imediat după concurs Ştefan Stan.

Cu toate că Smiley, antrenorul din cadrul concursului al lui Ştefan Stan, a spus despre artist că va cânta ceva ce nu s-a mai cântat până acum în România, Ştefan nu a avut deloc în topurile de la radio. Mai mult, el a fost implicat în scandaluri, acestea fiind singurele momente când a apărut în paginile ziarelor sau la televizor.

În ciuda faptului că a lansat recent un videoclip alături de Nicola, Adrian Ţuţu nu a „rupt gura târgului“.

După finala câştigată a primei ediţii a emisiunii „Românii au talent“, Ţuţu a fost luat de Moga în tabăra sa, dar relaţia dintre cei doi s-a încheiat repede şi brusc.

Mai mult, „cel mai talentat român“ a fost „pus la zid“ de foarte multă lume, care l-a acuzat că a câştigat datorită poveştii sale de viaţă.

Potrivit psihologilor, acest declin al marilor câştigători vine deoarece ei au impresia, imediat după terminarea concursurilor, că totul li se cuvine şi că indiferent ce ar face, lumea îi va trata întotdeauna ca pe nişte învingători.

(iulian.ioncea@imedia.ro)

29 Octombrie 2012