12 actori de succes despre care nu mai auzim nimic. De ce nu mai primesc roluri?

29 August 2017
Un rol important poate fi o reușită majoră pentru unii actori, dar la fel de ușor se poate transforma și într-un blestem care le distruge cariera

Jennifer Grey - Dirty Dancing (1987)

Filmul Dirty Dancing a devenit legendar, la fel ca și personajul principal, interpretat de actrița Jennifer Grey. Ar putea părea începutul ideal pentru o carieră de succes, dar Jennifer nu a devenit cu adevărat faimoasă. Poate că ai mai văzut-o în seriale precum "Friends" sau "Dr. House", dar nu ai recunoscut-o din cauza unei operații la nas. "Am intrat în sala de operații o celebritate și am ieșit o persoană oarecare", a declarat Grey despre operația estetică.

Edward Furlong - Terminator 2: Ziua Judecății (1991)

În copilărie, Edward Furlong a jucat rolul John Connor din Terminator 2. A primit un premiu MTV Movie și un premiu Saturn pentru interpretarea sa. După acest rol major, a mai jucat în filme precum American History X și Detroit Rock City. Dar în anii 2000, cariera actorului a intrat în declin, iar acesta a început să aibă probleme cu alcoolul și drogurile.

Robert Patrick - Terminator 2: Ziua Judecății (1991)

Încă un star din filmul de succes al lui James Cameron, care a interpretat rolul "terminatorului rău", a dispărut treptat după celebrul blockbuster. Robert Patrick a jucat în peste o sută de filme de atunci, dar este în continuare asociat cu terminatorul lichid, ceea ce i-a afectat cariera de-a lungul anilor.

Mary-Kate și Ashley Olsen - "It Takes Two" (1995)

În urmă cu peste 20 de ani, gemenele Mary-Kate și Ashley Olsen au cucerit inimile tuturor în filmul pentru copii "It takes two/În tandem". Ultimul lor film împreună a fost New York Minute, lansat în 2004, și care ar fi avut rolul de a le pava drumul către filmele ceva mai serioase. Dar cariera lor în cinematografie s-a cam încheiat după acest film. Mary-Kate și Ashley Olsen s-au reinventat, având succes în lumea modei, ca designeri. Sora lor mai mică, Elizabeth Olsen, cucerește în prezent Hollywood-ul.

Carrie-Anne Moss - "Matrix" (1999)

După trilogia Matrix, actrița Carrie-Anne Moss era pe val și a jucat în alte filme precum Memento sau Chocolat. Dar rolul unui hacker dur s-a dovedit a fi unul emblematic, de care Carrie nu a reușit să se desprindă. Unii actori poartă ochelari de soare pentru a nu fi recunoscuți de paparazzi. Carrie-Anne a declarat că nu face asta, pentru că este mai ușor de recunoscut cu ochelarii pe ochi.

Mark Hamill - Star Wars saga (1977–1983)

Luke Skywalker, personajul atât de celebru din "Războiul stelelor", nu a fost tocmai o binecuvântare pentru actorul Mark Hamil. Regizorii nu i-au mai oferit roluri principale pentru că și-l imaginau numai în postura de Jedi din saga intergalactică. Hammill a suferit de depresie și s-a resemnat cu roluri mărunte. 

Jake Lloyd - Star Wars: Episodul I - Amenințarea Fantomei (1999)

Și colegul lui Mark din Star Wars își urășete rolul. Actorul a declarat "Colegii de școală mă tachinau. Imitau sunetul unei sabii cu laser de fiecare dată când mă vedeau. A fost îngrozitor. Viața mea la școală s-a transformat într-un iad. Și în afara de asta, trebuia să dau 60 de interviuri pe zi". Lloyd a suferit la maturitate de probleme mentale și a avut probleme cu legea.

Mischa Barton - The O.C. (2003–2007)

Mischa Barton a devenit foarte populară în perioada 2003-2007 datorită serialului "The O.C.-Rebel în Califonia". Dar odată cu celebritatea, Barton a mai dobândit și vicii precum consumul de alcool sau droguri, care i-au afectat apoi cariera. Mischa continuă să joace în filme, dar dependența de droguri a împiedicat-o să se afirme cu adevărat în roluri majore.

Sarah Michelle Gellar - "Buffy, spaima vampirilor" (1997–2003)

Sarah Michelle Gellar a devenit o celebritate în anii '90 datorită rolurilor din filme horror, iar cel mai cunoscut dintre ele este cel al lui Buffy, ucigașa de vampiri. Prin urmare, regizorii nu au mai putut să o delimiteze de rolurile din filme horror pentru adolescenți, aceasta primind tot mai rar oferte.

Wesley Snipes - "Blade" (1998)

Un alt actor afectat de rolul dintr-un film despre vampiri este Wesley Snipes. După rolul din celebrul film "Blade", actorul părea să fi dispărut. Din 1999, actorul a început să-și ascundă veniturile, a fost judecat pentru evaziune și a primit trei ani de închisoare. În 2013, după ce a fost eliberat, și-a reluat cariera de actor, dar fără a avea roluri majore. 

Macaulay Culkin - Seria "Home Alone" (1990-1992)

Lista actorilor care au intrat într-un con de umbră ar fi incompletă fără Macaulay Culkin. După succesul cu seria "Singur acasă", acesta a devenit cel mai celebru copil actor. Atunci când negocia contractele fiului său, tatăl actorului le cerea producătorilor să îi includă în filme și pe ceilalți copii ai săi. Se pare că a fost o strategie greșită, pentru că în curând Culkin nu a mai primit roluri. Ca adult, Macaulay Culkin a avut parte de o mulțime de probleme: ambele sale surori au murit, el a divorțat, a devenit dependent de antidepresive și a avut probleme cu legea.
MAI MULT DESPRE: actori, vedete, roluri