Ce trebuie sa stii daca ajungi in Suedia


Multi suedezi dau impresia ca prefera sa fie lasati in pace. Unii potdiscuta despre mici nimicuri, dar in fond prefera sa scape de oricebanala conversatie.
In Suedia stapineste-ti manifestarile de bucurie sau de tristete. Nusunt privite cu ochi buni.
Incearca sa te descurci singura, cetatenilor de aici nu le place sa lise ceara ajutorul, sa fie abordati de necunoscuti. In general lumea estefoarte tacuta si atunci cind vorbeste o face mai mult in soapta. Din cei8,8 milioane de locuitori circa 1 milion sunt imigranti.
Modestia esteuna din caracteristicile acestui popor. Suedezul s-a obisnuit sa "meargala tara" in timpul liber, sa manince knackebrod ("paine crocanta"), savorbeasca cu voce joasa, sa evite subiectele de conversatie care duc ladivergente.
Suedezii apreciaza deosebit de mult punctualitatea. Cetatenii acesteitari sunt in general linistiti si cumpatati si le este absolut imposibilsa-si schimbe personalitatea si sa devina vioi, iuti sau exuberanti.

Daca te afli in capitala Suediei si ai nevoie de informatii sau ajutor,apeleaza la Biroul de informare si promovare turistica al Romanieiin Suedia, care se afla pe strada Gamla Brogotan 36 - 38; Telefon:0046/821.02.53; Fax: 0046/ 82102.55; e-mail: rotoscand@telia.com.