Sylvia a renunțat la carne! Iată cât de greu spune că i-a fost în primele două luni!

Sylvia a decis să renunțe la consumul de carne în urma unor probleme de sănătate. Artista și-a diversificat regimul alimentar cu preparate proaspete realizate din fructe, legume și semințe și spune că a fost una din cele mai bune decizii pe care le-a luat în ultimii ani.
„Nu am mai mâncat carne și nici ouă de aproape două luni și sunt foarte mândră de asta. Primele săptămâni au fost destul de ciudate pentru ca îmi era foame aproape constant. Au fost zile în care mă simțeam mai “grea” și mai balonată după o porție de somon cu broccoli decât dacă aș fi mâncat o friptură de porc cu cartofi prăjiți. În timp, toate s-au reglat, iar corpul meu a acceptat până la urmă noua provocare. Am învățat să-mi educ corpul, să-l ascult, am descoperit noi feluri de mancare, am încercat tot felul de rețete de salate în cele mai diverse combinații. Acum blenderul este cel mai bun prieten al meu, la fel și storcătorul de fructe și legume.

·         Sucurile au fost înlocuite cu limonadă cu miere și ghimbir sau mentă

·         Sarea iodată am înlocuit-o cu sare de Himalaya

·         Zahărul îl folosesc doar dimineața la cafea (un cub), zahăr brun brut sau melasa.

·         Orezul alb și pastele le-am înlocuit cu cele integrale

·         Semințele de tot felul sunt nelipsite din salate, shake-uri, iaurt, supe

·         Dulciurile au fost înlocuite cu fructe proaspete sau uscate

·         Brânza o înlocuiesc pe cât posibil cu Tofu afumat

·         Mezelurile pe care le “serveam” cu atâta poftă dimineața au dispărut complet facând loc bruschetelor cu somon afumat sau cremei de avocado cu verdețuri

·         Manânc multe salate de crudități, iar humusul este nelipsit din frigider

·         Încet-încet mă specializez pe supe creme

·         Am introdus în alimentatie fulgii de drojdie (importantă sursă de proteine), pudra de spirulină (energizantă, detoxifiantă), pudra de shiitake (bună pentru shake-urile de legume sau în supele cremă pentru că are gust de ciuperci).

·         “Ronțăielile” constă acum în alune, nuci, migdale, pe care le adaug și în orez sau salate

·         În geantă am în permanență, pentru cazuri “urgente”, un baton de cereale cu fructe

·         Pentru gătit folosesc ulei de măsline presat la rece, ulei de migdale sau ulei de cocos

·         Am descoperi, de asemenea, laptele de cocos și de migdale, de care m-am îndrăgostit

Vă spun cu mâna pe inimă că nu este nici chiar așa greu.
În toată această perioadă nu am simțit o nevoie coplesitoare de a mânca carne, nici măcar atunci când mergeam la restaurant și vecinul avea în farfurie un mușchi de vită suculent și apetisant.

După aceste două luni mă simt mai “ușoară”, disconfortul gastric a dispărut complet și până și ulcerul meu este împăcat cu situația.

Abia astept să gătesc dulciuri raw vegane pe care le-am și gustat și sunt absolut minunate”
, a scris artista pe blogul ei, www.sylvia.ro.