Şocant. De ce a fost abuzat Gabriel Cotabiţă pe patul de spital de o infirmieră?

O imagine dramatică în care solistul aflat în imposiblitatea de a se apăra devine trofeul unei angajate a spitalului care s-a lungit lângă el şi râde lipsită de orice urmă de compasiune faţă de bolnav

Fotografia publicată de site-ul Wowbiz a şocat întreaga opinie publică din România. Gabriel Cotabiţă apare într-o ”imagine trofeu”, furată de o infirmieră în timp ce solistul era incapabil să se apere.

Aici a ajuns criza din sistemul românesc de sănătate. Acest fapt se întâmplă după ce o echipă de medici de la Spitalul Floreasca din Bucureşti a făcut minuni ca să-i salveze viaţa starului muzicii pop în vârstă de 60 de ani.

Întrebarea care se pune, de ce o infirmieră, angajată a unuia dintre cele mai mari spitale din ţară a dorit cu tot dinadinsul să-şi facă o poză cu Gabriel Cotabiţă aflat pe patul de spital?
Şi aici trebuie discutat foarte serios despre selfie-uri şi goana după imagini trofeu.

Facebook şi Instagram, două site-uri de socializare în care imaginile au o mare importanţă în crearea profilului utilizatorilor, au un impact nefericit asupra comportamentului unora dintre oameni. Pentru că tot timpul trebuie să te remarci cu ceva, foarte mulţi încearcă să se fotografieze în situaţii unice, exclusive, ieşite din comun.

Astăzi nu mai e suficient să te fotografiezi lângă un obiectiv turistic, trebuie să faci ceva la acel obiectiv, să ieşi în evidenţă şi astfel presa internaţională e plină de cazuri care mai de care mai şocante: două turiste şi-au scrijelit numele pe un perete al Colosseumului din Roma şi apoi şi-au făcut selfie-uri, postând imaginile pe site-urile de socializare, o pereche de turişti ruşi s-au filmat în timp ce făceau dragoste lîngă o piramidă din Egipt şi au postat filmuleţul, fiind daţi în urmărire de poliţia locală şi, un alt caz din zecile relatate de presă, doi turişti au şocat autorităţile silvice din SUA, făcându-şi selfie-uri cu un urs în timp ce vizitau o rezervaţie naturală. 

15 Iulie 2015