Elton John şi Vladimir Putin se vor întâlni ca să discute despre drepturile persoanelor gay

Cântăreţul a susţinut într-un interviu acordat pentru BBC Radio 4 că se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova de îndată ce programul lor le va permite ca să discute despre drepturile persoanelor gay, informează bbc.com

Artistul a fost victima unei farse telefonice, în care doi jurnalişti ruşi s-au dat drept Vladimir Putin şi translatorul său. În urma acestei farse, artistul a ajuns pe primele pagini ale ziarelor, iar acest lucru i-a favorizat accesul către Vladimir Putin. El susţine că în urma farsei a fost sunat de Vladimir Putin şi au pus la cale o întâlnire pentru a discuta despre drepturile persoanelor gay.

"A fost foarte binevoitor, a arătat că regretă, a fost foarte sincer.

Imediat ce voi găsi o dată liberă în programul meu, care va coincide cu o dată liberă în agenda lui, voi merge acolo... la Moscova şi mă voi întâlni cu el", a declarat Elton John.

Rusia a fost aspru criticată pe plan internaţional din cauza legislaţiei sale care îi vizează pe homosexuali, inclusiv pentru o lege din 2013 ce permite condamnarea persoanelor care furnizează informaţii despre homosexualitate unor persoane care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, scrie Mediafax.