Blue Dragon, ingrediente autentice

Blue Dragon aduce pasiunea pentru bucataria orientala, asa ca daca esti interesat de un mod de gãtit autentic oriental, Blue Dragon iti este alaturi la fiecare pas. Avem o multime de retete si idei interesante pe care le cunoastem.

Te putem ajuta sã pregãtesti  totul, de la o reteta simpla styr fry, dar delicioasa, pânã la retete mai complicate, cum ar fi aventurosul Sushi Maki. Iti vom spune totul despre ingredientele de care vei avea nevoie si te vom ajuta sa le gatesti chiar tu.

Un pic de istorie


Blue Dragon este numit dupã simbolul chinez de noroc. Compania a fost creata cu peste 30 de ani în urmã, când nu prea era nimic disponibil in magazine care te-ar ajuta sa gatesti mâncãruri autentice chinezesti/orientale acasa.

De atunci, Blue Dragon a devenit cu adevãrat pan-asiatic. Iti oferim acum ingrediente autentice pentru a te ajuta sã gatesti mâncãruri delicioase din Thailanda, Japonia , Vietnam si China!

Astazi iti propunem:

Sweet & Chilli Dipping Sauce  - Unul dintre produsele emblematice Blue Dragon, sosul  sweet & chilli  este un sos picant si dulce de ardei iute si usturoi, ideal pentru chipsuri, crakers si dim sum, cum ar fi rulourile de primãvarã.
Este, de asemenea genial în retetele styr - fry!

Dark Soy Sauce - Preparat natural, Dark Soy Souce da culoare si aroma oricarui preparat. Este mai inchis la culoare si mai sarat decat Light Soy Sauce. Sosul de soia este absolut necesar si nelipsit din bucataria chinezeasca. Este un sos obtinut din boabe de soia fermentate, pregatit apoi cu apa si sare. De aceea gustul sau este usor sarat, uneori prea sarat incat nu mai este nevoie sa adaugam sare la reteta preparata.

Boabele de soia se lasa la fermentat dupa care sunt presate in prese speciale.

Din ele se obtine un lichid care se pastreaza se amesteca cu apa si sare in vase speciale si se obtine sosul de soia.

Sosul de soia dark este un sos "imbatranit" nu atat de sarat precum sosul light, cu o consistenta mai groasa, usor vascoasa, asemanatoare cu cea a uleiului. Necesita un proces mai indelungat de preparare prin fermentare, are un gust mai pronuntat decat cel light si o culoare mult mai densa datorita melasei adaugate in procesul de pregatire pentru a-l deosebi de sosul light. Este perfect pentru marinate, sau condimentare.