Teatrul Evreiesc de Stat prezintă în premieră pe ţară ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN, de Jeff Baron

- o comedie despre prietenie, familie si iertare -

Traducerea: Eliza Șimșensohn


PREMIERĂ OFICIALĂ: 8 și 9 noiembrie 2014, ora 19.00
 

Cu:

VIRGIL OGĂȘANU   și   TUDOR AARON ISTODOR

Scenografia:  IRINA MOSCU

Regia:  ERWIN ŞIMŞENSOHN

 

Jeff Baron - scriitor american - a scris romane, piese de teatru, librete pentru operă, comedii şi drame pentru principalele reţele de televiziune americane. Filmele sale de scurt metraj au fost premiate şi prezentate în festivaluri internaţionale de film.



În vizită la Domnul Green, cea mai cunoscută piesă a sa, a fost jucată în 43 de ţări și tradusă în 23 de limbi. Printre numeroasele premii obţinute amintim ”KulturPreis Europa”, ”Inthega Prize” (Germania) şi ”Premiul pentru Cea Mai Bună Piesă” (Grecia, Mexic, Turcia, Israel, Chile şi Uruguay).

Un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă.
Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. O poveste captivantă cu  final neașteptat și emoționant...

Autorul despre opera sa: „În vizită la domnul Green are o viaţă artisticăpe care nu mi-am imaginat-o acum câţiva ani când m-am aşezat la masa de scris pentru a relata această poveste extrem de apropiată, de personală.  Nu am visat vreodată că o sală plină de oameni necunoscuţi vor urmări (aşezaţi) în întuneric piesa mea la Bucureşti.
O consider o mare favoare şi o mare responsabilitate“
.