România: 5 profeţii mincinoase

Pentru sâmbătă, 21 mai, era programat sfârşitul lumii. Cel puţin aşa a încercat să ne convingă pastorul american Harold Camping, prin afişe în care ne anunţa să ne pregătim pentru Ziua Judecăţii.

Nu este prima dată când ne pregătim de sfârşitul lumii. Încă de acum câteva mii de ani oamenii erau siguri că sfârşitul lumii va fi curând, fiecare generaţie considerând că vremurile pe care le trăieşte sunt cu siguranţă cele mai grele, corupte, păcătoase şi, prin urmare, demne de sfârşitul lumii. Cea mai importantă sursă de inspiraţie pentru creştini este Apocalipsa, care descrie un sfârşit al lumii îngrozitor, dar care lasă loc de foarte multe interpretări, ceea ce stârneşte şi mai mult imaginaţia credincioşilor.
 

Harold Camping

Evident, am ratat şi acest sfârşit de lume, şi totul este la fel ca înainte, cu excepţia conturilor lui Camping, care au atins impresionanta sumă de 72 de milioane de dolari. Pentru a-şi facilita accesul în rai, mulţi credincioşi din întreaga lume s-au grăbit să-i doneze pastorului ceva bani.
În prezent, pastorul pare să fi urcat la ceruri, că pe pământ este de negăsit.

Carmen Harra

"Acuma vă spun clar că în 2010 va fi un cutremur şi în România! Va fi un cutremur care va fi mult mai mare decât cel din 1977, deşi nu vor fi mai mulţi morţi şi răniţi ca atunci, de asta vă asigur. Asta este partea bună a lucrurilor: că, deşi va avea o mare magnitudine, nu vor fi la fel de mulţi morţi şi răniţi. Cutremurul nu va fi chiar acum, ci cândva la sfârşitul verii acesteia, spre toamnă. Dacă rămâneţi în legătură cu mine, vă voi spune cu o săptămână înainte când este cutremurul", declara în direct, la emisiunea lui Cătălin Măruţă, celebra clarvăzătoare Carmen Harra.

O altă profeţie a lui Carmen Harra a fost "spulberată" la începutul acestei luni, când teroristul Osama bin Laden a fost prins şi ucis de americani. În 2004, Harra afirma că bin Laden nu va fi găsit.


Vergil Hîncu

"Cred că într-un an şi jumătate, doi maximum vom avea un cutremur catastrofal, în jur de 7 grade pe scara Richter", declara în mai 2008 celebrul Vergil Hîncu, pentru jurnalul.ro.

 

Dacă de această dată profeţia lui nu a mai făcut valuri, în 2001 a declanşat o adevărată isterie în masă anunţând şi atunci un cutremur catastrofal.

Baba Vanga

Baba Vanga este echivalentul Mamei Omida de la vecinii noştri bulgari. Femeia oarbă, cunoscută pentru previziunile sale excentrice, a prevăzut un mare viitor pentru ţara noastră. Din păcate, se pare că întârzie, din moment ce un personaj pe un cal de fier trebuia să apară în 2005 şi să transforme complet ţara noastră şi întreaga lume.

Iată previuziunea ratată a Babei Vanga:

"Eu sunt foarte mică pentru ca el să vină la mine, aşa că eu transmit această veste, care mi-a venit de Sus. Să fie despachetată în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005 şi, în cel mult o lună de zile, să fie dusă celui la care voi face referire în text. Dacă nu se va putea ajunge la el, să fie dată celor din preajma sa. Să vă ajute Dumnezeu! În bucuria acestei lumi, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întregul Pământ de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii lui, până când va veni ceasul său.
Cu puterea de Sus va fi dăruit. Pământul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. Odată cu venirea lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună se va nărui. Toate acestea se vor petrece în anul 2005. El va fi piatră de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi cei din poporul său, poporul din care el a ieşit. Drept răsplată, el va aduce acest popor pe cea mai înaltă culme a desăvârşirii, din întreaga lume.
Acest popor va deveni o adevărată pildă pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur îl va mânui"

Gregorian Bivolaru

Ca un adevărat guru cu capacităţi deosebite de comunicare cu Universul, Gregorian Bivolaru nu putea să rămână codaş la capitolul previziuni catastrofale. Între 1996 şi 1997, apropierea cometei Hale-Boop l-a determinat pe Bivolaru să declare în rândul acoliţilor săi o stare de maximă urgenţă pentru că periculoasa cometa urma să-şi schimbe brusc traiectoria şi să lovească Pământul, aducând sfârşitul lumii. După ce pericolul a trecut, guru a declarat că meditaţia tuturor membrilor MISA a îndepărtat de fapt cometa cea rea.