Partea îngrozitoare a celebrității: vedete care au fost răpite. Unele povești s-au sfârșit tragic

4 Decembrie 2023
Știai că există celebrități care au fost răpite? Iată câteva dintre aceste cazuri!
 
 
Astfel de întâmplări ne arată că, în spatele reflectoarelor, viața vedetelor poate fi la fel de imprevizibilă ca a oricui.

Benedict Cumberbatch

 
Incidentul s-a petrecut în 2005, atunci când actorul britanic, împreună cu doi prieteni, a fost capturat de un grup de răpitori în Africa de Sud, după ce mașina lor s-a defectat pe o autostradă izolată. În timp ce încercau să repare o pană de cauciuc, au fost abordați de localnici care inițial păreau amabili, dar situația a degenerat rapid când localnicii au scos armele. Cumberbatch și prietenii săi au fost legați, băgați într-un autovehicul și duși într-o locație necunoscută. După ore întregi de incertitudine și spaimă, răpitorii au decis să-i lase în viață, abandonându-i în mijlocul deșertului, fără resurse și departe de civilizație. Experiența a avut un impact profund asupra lui Cumberbatch, care a povestit că acesta a fost un punct de cotitură în viața sa. Evenimentul i-a schimbat percepția asupra valorii vieții și l-a determinat să aprecieze fiecare moment cu mai multă intensitate.

Jeremy London


Într-o zi aparent obișnuită din 2010, Jeremy London, cunoscut pentru rolurile sale din „Party of Five” și „7th Heaven”, a fost forțat să înfrunte un coșmar. În timp ce se afla în Palm Springs, California, actorul a fost abordat de mai mulți bărbați care s-au oferit să-l ajute cu pneul său care tocmai se dezumflase. Ce a urmat a fost complet neașteptat și terifiant.
 
După ce au pretins că vor să-l ajute, acești indivizi l-au răpit pe London și au inițiat o serie de evenimente bizare și periculoase. Sub amenințarea cu violența, l-au obligat să conducă prin oraș și să cumpere și să consume alcool și droguri. Potrivit rapoartelor, London a fost ținut ostatic timp de mai multe ore în timp ce răpitorii săi continuau să comită infracțiuni. Actorul a povestit mai târziu că a fost o experiență traumatizantă, care l-a făcut să reevalueze importanța siguranței personale. Deși în cele din urmă a fost eliberat, incidentul a avut repercusiuni pe termen lung asupra lui. Cazul a fost tratat cu scepticism de unii, având în vedere istoricul lui London cu abuzul de substanțe, ceea ce a complicat povestea.
 
Alex Band În august 2013, viața lui Alex Band a luat o întorsătură. În timp ce se afla în Lapeer, Michigan, pentru un concert, Band a fost răpit în timp ce se îndrepta spre un magazin local. Doi bărbați l-au atacat, i-au cerut 'banii de la Hollywood', l-au bătut și l-au lăsat cu răni grave. În momentele de coșmar, Alex le-a mărturisit răpitorilor că va deveni tată, apelând la umanitatea lor. Cuvintele sale l-au salvat, iar răpitorii l-au abandonat pe șinele de tren, fugind de la locul crimei. Incidentul l-a marcat profund, dar și-a revenit și a continuat să-și urmeze cariera muzicală.

Kim Kardashian, terorizată în Paris


O noapte de octombrie a anului 2016 s-a transformat într-un coșmar pentru Kim Kardashian în timp ce se afla în capitala modei, Paris. În timpul vizitei sale la Săptămâna Modei, vedeta reality-show-ului 'Keeping Up with the Kardashians' a fost ținta unui grup de bărbați mascați și înarmați care au pătruns în apartamentul său.
 
În acele momente tensionate, răufăcătorii, deghizați în ofițeri de poliție, au pătruns în reședința de lux și au legat-o pe Kim, punându-i bandă adezivă peste gură și legându-i mâinile. Hoții au scotocit prin apartament, căutând cu aviditate bunurile de preț. Printre obiectele furate se numără un inel de logodnă de 4 milioane de dolari și bijuterii în valoare totală de aproximativ 5,6 milioane de dolari. Evenimentul a fost nu doar o pierdere materială imensă pentru Kardashian West, ci și o traumă emoțională profundă. După incident, Kim a luat o pauză de la viața publică și de pe rețelele de socializare.

Shin Sang-Ok și Choi Eun-Hee


Răpirea lui Shin Sang-Ok și Choi Eun-hee este unul dintre cele mai bizare și dramatice evenimente din istoria cinematografiei mondiale. În 1978, Choi, o actriță de top din Coreea de Sud, a dispărut în Hong Kong, unde se presupunea că avea o întâlnire cu un potențial investitor pentru o școală de film. Mai târziu s-a aflat că a fost răpită și dusă în Coreea de Nord. Shin, fostul ei soț și un regizor de succes, a plecat în căutarea sa și a fost, de asemenea, răpit.
 
După o perioadă de cinci ani în care Shin a încercat să evadeze și a fost închis într-un lagăr de reeducare, perechea a fost reunită de Kim Jong-il, care le-a dezvăluit că dorea să le folosească talentul pentru a îmbunătăți industria de film nord-coreeană și a-i construi o reputație internațională. Sub supraveghere strictă, Shin și Choi au creat un număr de filme pentru regim, inclusiv pelicula „Pulgasari”, un film cu monștri care a avut un mesaj subtil anti-comunist.
 
Filmul a fost inspirat de Godzilla și a devenit o lucrare de cult în afara Coreei de Nord. După aproape o decadă de captivitate, în 1986, Shin și Choi au reușit să evadeze în timpul unei călătorii în Viena, cerând azil la ambasada SUA. După întoarcerea lor în Coreea de Sud, povestea lor incredibilă a fost primită cu scepticism de unii, care au crezut că răpirea a fost o înscenare pentru a evada de problemele financiare și legale ale lui Shin. Însă, cu timpul, povestea lor a fost acceptată ca fiind autentică, iar Shin Sang-Ok și Choi Eun-hee au fost recunoscuți ca victime ale unei scheme politice neobișnuite.
 
După revenirea în Coreea de Sud, Shin a continuat să facă filme, dar niciodată nu a scăpat complet de trauma experienței sale nord-coreene.

Meenakshi Thapar


În 2012, comunitatea Bollywood-ului a fost zguduită de o tragedie. Meenakshi Thapar, o actriță începătoare în vârstă de 26 de ani, cu un viitor promițător în industria de film indiană, a fost răpită și, în cele din urmă, ucisă într-un mod îngrozitor. Totul a început pe platourile de filmare ale filmului horror '404: Error Not Found', unde Thapar a împărtășit cu colegii săi actori detalii despre situația sa financiară și familia sa relativ înstărită. Doi dintre colegii săi au conceput un plan malefic pentru a o răpi și a cere o răscumpărare considerabilă. Planul lor a fost pus în aplicare atunci când Thapar a fost atrasă într-o capcană sub pretextul unei excursii în orașul Gorakhpur, cu promisiunea că va participa la o filmare.
 
Odată ajunsă acolo, răpitorii au cerut o sumă mare de bani de la părinții săi pentru eliberarea ei. Părinții, copleșiți de frică și disperare, au trimis o parte din suma cerută, sperând la o rezolvare pașnică a situației. Cu toate acestea, atunci când răpitorii au simțit că poliția este pe urmele lor, au luat decizia inumană de a-i curma viața actriței. Trupul ei a fost desfigurat și abandonat, în încercarea de a împiedica identificarea. Ulterior, poliția i-a prins pe răpitori, care au mărturisit crima și au condus autoritățile la rămășițele ei.
 
A fost un moment de trezire pentru industria de film din India și a determinat multe personalități publice să-și reevalueze măsurile de securitate personală și să fie mai precaute în privința informațiilor personale pe care le împărtășesc.