Un loc rupt din basme. O vizită la Castelul Reginei Maria de la Balcic- Bulgaria

Să stabilim din capul locului – nu mă omor deloc după Bulgaria, şi cu atât mai puţin după litoralul lor pe care l-am revăzut după aproape 4 ani şi o să-l mai văd, probabil, peste alţi

Să stabilim din capul locului – nu mă omor deloc după Bulgaria, şi cu atât mai puţin după litoralul lor pe care l-am revăzut după aproape 4 ani şi o să-l mai văd, probabil, peste alţi 5. Nu intru în detalii cu privire la acest lucru.


După două zile petrecute la Nisipurile de Aur, timp în care am văzut că mai rău decât un român necivilizat este un german necivilizat, simţeam nevoia să îmi răcoresc puţin mintea.

Zis şi făcut. Ultima zi de mini-vacanţă … ora 9. Mic dejun, bagajele în maşină şi pe cai! Ţintele zilei : Balcic şi ferma de scoici de la Dalboka, apoi revenire spre Bucureşti prin Vama Veche.

Dar cum socoteala de acasă nu se prea potriveşte cu cea din târg, am ajuns numai la Balcic, pentru că ne-a plăcut atât de mult, iar mancarea a fost într-atât de bună încât scoicile de la Dalboka ar fi avut numai un rol decorativ pe masa noastră şi era tare păcat.

Data viitoare!

Ei bine, acest Balcic, sau Балчик dupa cum scrie pe semnele de circulaţie din ţara vecină, este o aşezare situată la puţin peste 40 de kilometri de Varna, respectiv vreo 64 de kilometri de Vama Veche.

Citiţi mai multe pe www.mihaijurca.ro sau mă puteţi găsi şi pe pagina de Facebook.

mihai-jurca