Trebuie să o vezi măcar o dată în viaţă! Aurora boreală, filmată din Norvegia - VIDEO

Până când ajungi să vezi aurora boreală cu ochii tăi, urmăreşte acest video care te lasă fără respiraţie. Nu poţi decât să-ţi imaginezi cum ar fi să vezi acest spectacol de lumini pe viu!

Un filmuleţ postat de Aurora Borealis Observatory din Insula Senja din Norvegia face ravagii pe internet. Aurora boreală sau Luminile Nordului reprezintă o fascinaţie pentru milioane de oameni din întreaga lume. Este un fenomen absolut spectaculos pentru care trebuie să-l vezi pe viu măcar o dată în viaţă!

Acest spectacol de lumini oferit de natură atrage sute de mii de turişti în regiunile din proximitatea zonelor polare.

Aurora Borealis Observatory din insula Senja din Norvegia a postat pe contul său oficial de Facebook un filmuleţ impresionant în care poţi să urmăreşti în toată splendoarea Luminile Nordului.



Termenul "aurora boreală" a fost folosit pentru prima dată de Galileo Galilei în 1619 şi este rezultatul impactului particulelor de vând solar în câmpul magnetic terestru. Potrivit Finnish Meteorological Institute, cel mai bun interval pentru a vedea Aurora Boreală este între orele 21:00 şi ora 1 noaptea, iar cele mai bune luni sunt februarie, martie, septembrie şi octombrie.



Aurora boreală poate fi văzută cel mai bine în nordul Laponiei, unde în patru din cinci nopţi cerul va fi un spectacol de lumini, potrivit Finnish Meteorological Institute. De asemenea, pe coasta Norvegiei, în nord, aurora boreală este vizibilă în aproape fiecare noapte. În sudul Finlandei, cum ar fi Helsinki, acest fenomen apare mai rar, o dată la 20 de nopţi.



Foto şi video: Aurora Borealis Observatory/Facebook

29 Martie 2017