O săptămână în sudul Spaniei cu doar 250 euro

Ai avion, transport şi cazare. Stai o zi două în Malaga, apoi pleci către Sevilla, după care trebuie să ajungi la Cordoba. Am mai găsit o “nebunie” de excursie, numai bună pentru un

Ai avion, transport şi cazare. Stai o zi două în Malaga, apoi pleci către Sevilla, după care trebuie să ajungi la Cordoba.

Am mai găsit o “nebunie” de excursie, numai bună pentru un final de noiembrie rece deja în România şi relativ ieftină. O săptămână în Andaluzia – sudul Spaniei. O zona unde civilizaţia europeană se îmbină prefect cu tuşa arăbească trasată de năvălirea din anii 700.

Scheletul excursiei este reprezentat de tariful bun pe care l-am găsit la Wizz Air pentru cursa Bucureşti – Malaga.

Plecare pe 21 noiembrie, retur o săptămână mai târziu. Cu bagaj de mâna mic, plăteşti 308 lei (70 euro). Dacă vrei şi bagaj de cală, o valiză de 32 de kilograme e suficientă pentru un cuplu, mai ales că în Andaluzia, în perioada respectivă sunt în jur de 18-23 de grade.

Stai o zi două în Malaga, oraş cu ieşire la mare, apoi pleci mai departe către Sevilla, o urbe de-a dreptul încântătoare.

Palmieri, portocali pe stradă, lupte cu tauri (nu sunt adeptul), oraş vechi şi oameni liniştiţi şi primitori. Sevilla poate fi văzută în 2-3 zile. Apoi îţi recomand Cordoba, un oraş mai mic, dar cu un centru vechi încărcat de istorie.

Transportul între oraşe îl poţi face cu autocarele ALSA. Se poate şi cu trenul, dar preţurile sunt mai mari.

Deci, până acum, avem aşa:

Bucureşti – Malaga şi retur cu Wizz Air, 70 euro
Malaga – Sevilla, 5 euro
Sevilla – Cordoba, 11 euro
Cordoba – Malaga, 7 euro

TOTAL : 93 euro / persoană.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca