Cumpărături 2011: Berlinul, oraşul shoppingului

22 Decembrie 2010
Capitala Germaniei nu trebuie ratată dacă te consideri un călător de carieră sau dacă aspiri la acest statut. Este istorie şi modernism, este nou şi vechi, este simplu şi în acelaşi timp extrem de sofisticat. Am avut ocazia să-l descopăr zilele trecute şi ştiu că o să mă întorc acolo la un moment dat. Acum, mai mult ca oricând, Berlinul merită văzut. Magia sărbătorilor te întâmpină din momentul în care pui piciorul pe pământ nemţesc, dar sunt convinsă că şi în altă perioadă a anului este la fel de primitor.

În continuare, o să te invit în călătoria pe care am făcut-o eu şi sper că atunci când vei hotărî să mergi la Berlin, aceasta să-ţi folosească.

Unde te poţi caza?

Hollywood Media Hotel este unul dintre cele mai glamour hoteluri din Berlin, amplasat pe bulevardul Kurfurstendamm - una dintre cele mai faimoase străzi ale oraşului şi una dintre arterele principale de shopping de aici. Cinematografia mondială şi-a găsit "refugiu" în acest hotel, în care fiecare cameră îi este dedicată unui actor celebru sau unei pelicule de marcă din istoria cinematografică mondială.

Unde poţi mânca?

Specialităţile venite direct din Italia te aşteaptă la parterul Hollywood Media Hotel, unde bucătarii restaurantului Capone se întrec să-ţi răsfeţe gusturile. Şi pentru poftele tale "în limba spaniolă" s-a găsit "un traducător", la câţiva metri mai departe, unde există restaurantul El Dorado. În această minivacanţă nu am ratat nici târgurile de Crăciun, unde am degustat cârnatul autentic, cel nemţesc (currywurst), dar am trecut şi pragul unui restaurant vietnamez Chen Che, unde am mâncat "Banh chuoi dau phung", o prăjitură tradiţională extrem de gustoasă.

Shopping-ul, pasiunea mea...

"Berlin Fashion and Design" a reprezentat turul oraşului din punct de vedere fashion. Nu am ratat Galeriile Lafayette, dar nici parfumeria "Parfum Manufaktur", unde am înţeles cât este de simplu să-ţi creezi propriul parfum, cel care te reprezintă, până la urmă. Shop-ul Best of Germany m-a făcut să realizez că există popoare pe acest pământ care ştiu să se vândă extrem de bine, chiar dacă rareori au cu ce. Starsyling Berlin şi La La Berlin sunt alte obiective perfecte pentru shopping

Tărgurile de Crăciun de neratat

Dacă ajungi în Berlin în perioada sărbătorilor nu rata târgurile de Crăciun de aici. Eu am fost în Christmas Market Gendarmenmarkt.

Cu cine am zburat?

Călătoria despre care ţi-am vorbit astăzi a fost organizată de compania aeriană low-cost Germanwings. Aceasta zboară de pe aeroportul Băneasa şi are trei destinaţii: Berlin, Koln/Bonn şi Stuttgart - toate trei cu 3 zboruri/săptămână.