Cabo da Roca, Portugalia. Cel mai vestic punct al Europei continentale

“Aqui, onde a terra se acaba e o mar começa … (Acolo unde uscatul se termină şi începe marea …)” - Luís de Camões, Os Lusíadas. Mai scurt şi mai cuprinzător de atât nu cred că ai

“Aqui, onde a terra se acaba e o mar começa … (Acolo unde uscatul se termină şi începe marea …)” - Luís de Camões, Os Lusíadas. Mai scurt şi mai cuprinzător de atât nu cred că ai putea caracteriza acest loc superb, aflat la trei sferturi de ora de Lisabona.

Ştii ce e interesant? Că în orice ghid al capitalei lusitane te-ai uită, printre poziţiile fruntaşe într-un top 10 al celor mai faine lucruri pe care le poţi face în zona se strecoară Cascais, Cabo da Roca şi Sintra, atracţii aflate în afară oraşului.

A nu se înţelege că Lisabona e urâtă şi că nu ai ce face în ea. Nici pe departe.

În principiu, îţi recomand ca cele 3 puncte să fie văzute într-o singură zi. Pleci din Lisabona spre Cascais/Estoril, apoi o iei de-a lungul oceanului către Cabo da Roca, urmează Sintra şi back to Lisbon, seara.

Cabo da Roca este cel mai vestic punct al Europei continentale. Şi cred că e subînţeles faptul că acolo unde uscatul se întâlneşte cu oceanul, bate şi vântul de zici că te dă jos din picioare.

Este şi motivul pentru care e foarte greu să faci poze nemişcate/netremurate.
Şi un pont pentru când vei merge acolo. O haină mai groasă nu strică deloc. Deşi în Lisabona sau Cascais pot fi 25 de grade, din cauza vântului s-ar putea chiar şi în toiul verii să te simţi la CB că la 8-10 grade.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca