10 locuri de vizitat cand ajungi la Budapesta

22 Decembrie 2010

Craciunul la Budapesta poate fi o alegere foarte inspirata si destul de ieftina comparativ cu ofertele din tara noastra. Preturile pentru un pachet de 2 nopti cazare variaza intre 210 euro ( hotel de 3 stele) si 245 de euro ( hotel de 5 stele), in timp ce pentru un pachet de 3 nopti preturile variaza intre 230 si 300 euro. Oferta pentru aceasta perioada a anului, include: bilet de avion dus – intors ( clasa economy cu toate taxele incluse), compania Malev,  cazare 2,3 nopti in functie de optiune ( mic dejun inclus) si un voucher ( cafea si desert) la celebra Gerbeaud Confectionery.

Daca nu ai timp sa te informezi iti oferim 10 locuri testate, pe care nu trebuie sa le ratezi cand ajungi in orasul de pe malul Dunarii.

Targul de Craciun din Piata Vorosmarty

Muzica, vin fiert, carnati si mancare traditionala ungureasca, dulciuri, kurtos kalacs si decoratiuni pentru bradul de Craciun, te duc cu gandul la o poveste de iarna. Considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun, targul din Piata Vörösmarty  este un vis din care nu ai vrea sa te mai trezesti!

Cartierul Cetaţii

Este centrul vechi al orasului Budapesta, cu stradute mici si cochete, restaurante si pub-uri care mai de care mai interesante si mai atractive. Cartierul Cetatii iti ofera o panorama superba a orasului Budapesta. Poti vizita muzee precum Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta contemporana sau Muzeul Ludwig.

Baia Szechenyi

Cea mai mare baie termala din Europa se afla la Budapesta. Daca nu ai experimentat baia la minus  10 grade, nu trebuie sa ratezi momentul! Baia Szechenyi iti ofera bai cu apa calda, bai cu aburi, sauna umeda si uscata, masaje de relaxare, 3 bazine exterioare ( cu apa la 37 – 38 de grade) si peste 12 bazine interioare pentru tratamente curative. Poti merge in orice perioada a anului pentru ca baia Szechenyi este deschisa in permanenta.  La fel de renumita este si Baia Gellért care ofera cele mai variate tratamente curative de la fizioterapie, hidroterapie la balneoterapie si electroterapie.

Piata Nagyvasarcsarnok

Aflata foarte aproape de Dunare, marea piata acoperita a Budapestei ofera posibilitatea vizitatorilor de a achizitiona suveniruri, produse de casa, pate de gasca ( considerat o delicatesa de catre gurmanzi), paprika ( condiment specific unguresc, facut din ardei iute rosu), vin alb de Tokaj ( vin special pentru desert) si Unicum (o bautura alcoolica “unicat”- recomandat ca digestiv sau aperitiv cu o tradiţie de peste 200 de ani).

Gerbeaud Confectionery

Dupa o zi de vizitat sau de shopping, trebuie sa te opresti la cel mai dulce loc din Budapesta - cofetaria Gerbeaud. Isi pastreaza traditia inca din 1858, oferind pasionatilor de dulciuri, cele mai rafinate prajituri, bomboane de ciocolata, cafea si ciocolata calda. Cofetaria este localizata in piata Piata Vörösmarty chiar in capatul stazii Vaci.

Vaci utca

O plimbare pe celebra strada Vaci, este absolut obligatorie cand ajungi in Budapesta.
Chiar daca nu esti pasionata de shopping, poti admira cladirile aflate de  o parte si de alta a strazi, cladiri ce pasteaza arhitectura veche a orasului Budapesta. Vaci utca este cunoscuta ca fiind cea mai importanta strada pentru shopping din Budapesta, gazda celor mai celebre branduri de haine, bijuterii si accesorii.

Cina pe Vapor Spoon

O seara romantica trebuie sa aiba un final fericit si cum altfel decat servind cina pe un vapor pe Dunare! Vaporul Spoon este ancorat la malul Dunarii si iti ofera cea mai frumoasa priveliste asupra Cartierului Cetatii. Mancarea servita in acest loc iti va rasfata cu siguranta papilele gustative. Nu refuza un desert si un pahar de vin Tokaj.

New York Cafe

Una dintre cele mai vechi cafenele din capitala Ungariei este New York Café. A fost deschisa in 1894 si distrusa in timpul celui de-al doilea razboi modial. In mai 2006 cafeneua a fost redeschisa marelui public si arata exact ca in vremurile de glorie, cu o arhitectura impresionanta, picturi si candelabre de o frumusete rara. Aici te poti rasfata cu cel  mai bun tort de ciocolata si poti gusta din cele mai bune torturi premiate de-a lungul vremii.

Baia Rudas Furdo

Ramasa mostenire din timpul cotropirii otomane, baia Rudas Furdo este considerata una dintre cele mai speciale bai din Budapesta. Piscina acoperita cu o cupola imensa, are 8 laturi. Datorita cupolei, ziua te poti bucura de lumina naturala care patrunde si confera baii o atmosfera deosebita. Din anul 2007, pentru cei mai tineri dintre vizitatori, se organizeaza o data pe luna Cinetrip Sparty, petreceri organizate seara la piscina, unde accesul se face doar pe baza costumului de baie!

RiverRide

Pentru prima data in Europa ai ocazia sa faci turul orasului pe apa si pe uscat in autobuzul plutitor RiverRide. Dupa un tur in cele mai importante zone ale orasului, autobuzul te poarta pe Dunare pentru a avea o imagine completa asupra orasului. RiverRide iti ofera posibilitatea sa vezi Budapesta asa cum a fost ea – Buda si Pesta.

MAI MULT DESPRE: sarbatori, Craciun, budapesta, oferte, preturi