10 lucruri normale în Coreea de Sud, dar surprinzătoare pentru restul lumii

Coreea de Sud este o ţară a contrastelor, unde tehnologiile moderne şi vechile tradiţii se îmbină armonios.

Fiecare călătorie în această ţară uimitoare dezvăluie nenumărate secrete şi mistere noi. Dacă pentru cei de acolo, unele lucruri sunt perfect normale, pentru restul lumii ar putea fi extrem de ciudate şi surprinzătoare.

Iată cele mai remarcabile 10 descoperiri din Coreea de Sud care te vor uimi cu siguranţă!

Sursă foto: brightside

Recunoştinţa pentru profesori se arată printr-o ceaşcă de cafea sau dulciuri

Cadourile mari pentru profesori sau funcţionarii publici sunt considerate mită. Părinţii şi copiii care doresc să-şi arate recunoştinţa faţă de un profesor dau, de obicei, duciuri sau o ceaşcă de cafea.

Cuplurile poartă haine similare

Fiecare cuplu coreean permite tuturor celor din jur să ştie că sunt împreună. Ei o fac cu ajutorul hainelor similare. Multe haine şi pantofi asemănători pot fi găsite în magazinele locale special pentru îndrăgostiţi.

Elevii studiază până la miezul nopţii

Copiii coreeni trebuie să studieze foarte mult. Elevii de şcoală primară au cursuri între orele 9:00 şi 18:00, elevii de gimnaziu se întorc acasă la ora 22:00, iar elevii de liceu trebuie să studieze uneori pâna la ora 1 dimineaţa. Bibliotecile şcoale sunt deschide 24 de ore din 24. Dar, studiul intens nu ajută copilul să strălucească şi are efecte opuse. Mulţi dintre ei îşi pierd ineteresul pentru hobby-uri, deoarece pur şi simplu nu au timp pentru o viaţă personală. Ei studiază, dorm în timpul transportului şi îşi petrec timpul liber pe reţelele de socializare.

Bisericile oferă cadouri mici, dar plăcute, enoriaşilor

Bisericile mari oferă vizite gratuite la dentişti sau la coafor. Ei au mulţi reprezentanţi care recrutează în mod activ oameni şi întreprinderi. Cea mai populară invitaţie este distribuirea şerveţelelor umede gratuită cu o adresă bisericească pe ele. Coreea de Sud are cea mai vizitată biserică din lume, cu o parohie formată din mai bine de 1 milion de oameni pe an.

Fiecare grădiniţă are o uniformă de o anumită culoare, astfel încât copiii să nu se piardă în mulţime în timpul plimbărilor prin oraş

Prezentatorii TV poartă haine tradiţionale de Anul Nou

Coreenii oferă şi primesc cadouri practice

Un cadou tradiţional pentru casă nouă este un pachet de role de hârtie igienică. Coreenii cred că lungimea rolelor reprezintă longevitatea. Coreenii iubesc cu adevărat darurile practice, în special cele care pot fi consumate.

Este normal şi permis să testezi alimentele în supermarketuri

În majoritatea supermarketurilor coreene, alimentele nelimitate sunt disponibile pentru testare. Nimeni nu controlează cantitatea de alimente pe care un client o testează înainte de a o cumpăra sau de a nu o cumpăra.

Aproape fiecare staţie de autobuz are un panou de informaţii cu programul autobuzului în timp real

Toate autobuzele sunt noi şi sunt dotate cu aer condiţionat. Şoferii poartă uniforme cu mănuşi albe şi ochelari de soare. Autobuzele funcţionează non-stop. În acelaşi timp, o călătorie cu taxiul ar avea aproape acelaşi cost ca un autobuz, dacă există 3-4 persoane care îl cheamă.

Sprijin de la stat pentru femeile însărcinate

Toate femeile însărcinate din Coreea de Sud primesc un card de credit special de la guvern. El are 500 de dolari pe el. O viitoare mamă poate cheltui banii pentru tratament medical şi pentru toate medicamentele necesare. De asemenea, o femeie poate circula confortabil cu transportul în comun, locurile din metrou fiind, spre exemplu, marcate cu o culoare roz. Ei i se oferă un aparat care activează locul, astfel încât toţi pasagerii să ştie că în acel loc se află o viitoare mamă. Acest lucru este necesar în special pentru cele aflate în stadiile incipiente ale sarcinii. De asemenea, există locuri de parcare speciale pentru viitoarele mame.